Apartmani i privatni smještaj Pašman - Tkon

Prekrasno turističko naselje i trajektno pristanište smješteno na južnoj strani otoka Pašmana. Odlična prometna povezanost sa kopnom - brze trajektne linije koje u sezoni voze gotovo svaki sat osigurale su kvalitetan i brz dolazak turistima iz čitavoga svijeta. Idealno je mjesto za mirne obiteljske odmore ali i sve ljubitelje kristalno čistoga mora, prekrasnih plaža i uvala.

Od brojnih kulturno-povijesnih atrakcija svakako trebate posjetiti benediktinski samostan sv. Kuzme i Damjana koji je sagrađen u 12. stoljeću i koji se nalazi na brdu  Čokovac te župnu crkvu Sv. Tome.

Ako godišnji odmor volite provoditi aktivno i uživati u sportsko-rekreacijskim sadržajima, onda je Tkon prava destinacaija za Vas. Uživati možete u raznim vodenim sportovima poput jedrenja, ronjenja, windsurfinga pa sve do odbojke na pijesku, nogometa i vožnje biciklom po vrlo zahtjevnim stazama na otoku. Također možete posjetiti i nacionalni park Kornati u obliku jednodnevnog izleta brodom i uživati u nevjerojatnoj ljepoti najljepšeg otočja Mediterana. Preporučamo i posjet povijesnom gradu Zadru te razgledavanju i uživanju u njegovim atrakcijama.

Tkon danas nudi odličnu ponudu privatnoga smještaja, apartmana, kuća za odmor, hotela i soba za iznajmljivanje. Brojni restorani nude tradicionalne kulinarske specijalitete ovoga podnjeblja. Prevladava svježa morska riba i plodovi mora spravljeni na tisuće načina, domaće povrće i maslinovo ulje. Uživati se može i u dalmatinskom pršutu, siru ali i jelima s roštilja i janjetini. Nakon obilatog ručka ili večere sve treba upotpuniti čašicom vrhunskoga domaćega crnoga ili bijeloga vina. Osim u vinu, uživati se može i u domaćim likerima, rakiji te pivu.

Dobrodošli u Tkon - mjesto za odmor duše i tijela!