Apartmani i Privatni Smještaj u Slavoniji

Slavonija i Baranja - povijesna regija u istočnoj Hrvatskoj koja se nalazi između rijeke Drave na sjeveru, Save na jugu i Dunava na istoku. Ovo je poljoprivredno najrazvijeniji dio Hrvatske. Zahvaljujući brojnim rijekama, šumama, potocima ova regija pruža Vam vrhunski seoski turizam te tradicionalni lovni i ribolovni turizam. Slavonija i Baranja idealna je za sve turiste željne mira i tišine.

Središte Slavonije je Osijek - grad bogate kulturne i povijesne baštine i najveće turističko središte ovoga dijela Hrvatske. U Osijeku obavezno treba posjetiti osječku Tvrđu te osječku šetnicu uz Dravu koja je proglašena najljepšim šetalištem u Hrvatskoj, ali i šire. Gastronomska i enološka ponuda je vrhunska. Osnovne karakteristike kuhinje Slavonije i Baranje su velike porcije ukusne i poprilično začinjene hrane. Tako možete uživati u slavonskom kulenu, šunki, svježem kravljem siru, kiselom povrću, čobancu, ribljem paprikašu, gulašu, divljači, riječnoj ribi, ali i najboljem roštilju. Nakon ukusne hrane sve treba zaliti kapljicom vrhunskoga vina i rakije.

 Osim Osijeka od većih mjesta na području Slavonije i Baranje treba posjetiti: Vukovar, Vinkovce, Slavonski Brod, Požegu, Daruvar, Novu Gradišku, Županju, Đakovo i Našice. Slavonija i Baranja također Vam pruža vrhunski smještaj krenuvši od hotela i pansiona do privatnih apartmana i soba.


BrestovacĐakovoKneževi VinogradiKopački RitLonjsko poljeOsijekSlavonski BrodVukovar