Opći uvjeti poslovanja i korištenja internet portala MojSmjestaj.hr

Podaci, informacije i aplikacije s internet portala MojSmjestaj.hr dostupni su korisnicima i posjetiteljima u skladu s uvjetima i ograničenjima navedenim u nastavku

Internet portal MojSmjestaj.hr je u vlasništvu tvrtke Inventor d.o.o., sa sjedištem u Gornjoj Vrbi, Savska 14, Gornja Vrba, upisane u sudski registar Trgovačkog suda u Osijeku - stalna služba u Slavonskom Brodu, MBS: 030121754, OIB: 52006828635

MojSmjestaj.hr nije turistička agencija i ne vrši iznajmljivanje smještajnih objekata u ime i za račun Oglašivača portala.

MojSmjestaj.hr je isključivo internet katalog oglašavanja smještajnih kapaciteta (turističkih objekata, kuća, vila, apartmana, soba, bungalova) smještenih na području Republike Hrvatske i služi za direktan kontakt Oglašivača i posjetitelja portala.

Korištenjem usluga internet portala MojSmjestaj.hr (Stranica), izjavljujete da ste upoznati i suglasni s Općim uvjetima oglašavanja na mrežnim stranicama  MojSmjestaj.hr. Sastavni dio Općih uvjeta poslovanja i korištenja čine Izjava o privatnosti te Uvjeti oglašavanja.

Opći uvjeti su skup pravila koji određuju odnose između Vlasnika Stranice, oglašivača i  posjetitelja tj. korisnika usluga Oglašivača. Oglašivač može oglašavati turističke smještajne kapacitete i/ili proizvode i usluge pratećih industrija.

Vlasnik stranice je vlasnik internet portala MojSmjestaj.hr, osoba ovlaštena za zastupanje tvrtke Inventor d.o.o., administrator stranice.

Oglašivač je svaka osoba, fizička ili pravna koja se registrirala na portal MojSmjestaj.hr i/ili koja se na njemu oglašava.

Posjetitelj je svaka osoba, fizička ili pravna koja pristupa internet portalu MojSmjestaj.hr.


Zaštita privatnosti i tajnosti podataka

MojSmjestaj.hr poštuje privatnost svojih oglašivača i posjetitelja portala. Svi podaci iz procesa registracije te ostali podaci o oglašivaču nisu dostupni trećoj strani, osim u slučaju kada je takva obaveza regulirana zakonom. Više informacija na linku Izjave o privatnosti.

Posjetitelji MojSmjestaj.hr portala kontaktiraju oglašivača portala putem formulara za upit ili kontakt podataka koje je Oglašivač ostavio na stranici oglasa. Samo podaci koje posjetitelj upiše u kontakt formular šalju se putem elektroničke pošte Oglašivaču i zapisuju u bazu kojoj on ima pristup kroz svoj korisnički račun (korisničko sučelje) na portalu.

 


Pravo na zaborav - Kako možete kontrolirati osobne podatke koje ste dali MojSmjestaj.hr-u?

Želimo da imate kontrolu nad našim korištenjem vaših osobnih podataka tzv. pravo na zaborav.

Kontrolu možete vršiti na sljedeće načine:

  • možete nas zatražiti kopiju osobnih podataka koje imamo o vama;
  • možete nas obavijestiti o bilo kakvim promjenama vaših osobnih podataka, ili zatražiti da ispravimo bilo kakav osobni podatak koji imamo o vama, ali možete biti u mogućnosti sami izvršiti takve izmjene ulaskom u korisnički račun (korisničkom sučelju) portala MojSmjestaj.hr
  • možete nas zatražiti da izbrišemo osobne podatke koje imamo o vama, ili blokiramo ili ograničimo obradu osobnih podataka koje imamo o vama, ili prigovoriti određenim načinima na koje koristimo vaše osobne podatke; i
  • možete zatražiti da osobne podatke koje ste nam dali pošaljemo trećoj osobi.

Osobne podatke koristimo isključivo na temelju vaše privole. Iste obrađujemo na osnovi legitimnog interesa ili javnog interesa. Vi ste ovlašteni povući navedenu privolu u svako doba i imate pravo prigovoriti korištenju Vaših osobnih podataka u skladu s odredbama zakona koji reguliraju korištenje osobne podatke.

Mi nećemo provjeravati točnost danih podataka i tu se oslanjamo na Vas da ćete osigurati da su Vaši osobni podaci potpuni, točni i ažurni. Možete nas bez odgađanja kontaktirati kako biste nas obavijestili o svim promjenama ili netočnostima u vezi Vaših osobnih podataka.

 

Pristup podacima koje mi imamo o vama

Ako imate korisnički račun na našoj stranici, možete pristupiti svim Vašim osobnim podacima putem našeg internet portala/aplikacije. Naša internetska stranica/aplikacija (ulaskom u korisnički račun) pruža mogućnost da dodate, ažurirate ili uklonite podatke koje imamo o Vama.

Ako bilo kojem osobnom podatku kojeg imamo o Vama nije moguće pristupiti putem našeg internet portala/aplikacija, možete nam besplatno poslati svoj zahtjev. U slučaju bilo kojeg Vašeg zahtjeva u pogledu ove Izjave o privatnosti, te u svrhu korištenja bilo kojeg od Vaših prava, ili ako imate prigovor, molimo kontaktirajte nas putem našeg Službenika za zaštitu podataka na adresi info@mojsmjestaj.hr. Također možete kontaktirati tijelo nadležno za zaštitu podataka: Agenciju za zaštitu osobnih podataka, Martićeva ulica 14, HR-10000 Zagreb, email: azop@azop.hr.

 

Zadržavanje Vaših podataka

MojSmjestaj.hr će zadržati Vaše osobne podatke u minimalno vremenu potrebnom za uspješno izvršenje navedene svrhe za prikupljanje tih podataka. Osobni podaci biti će duže zadržani samo ako je to zakonski potrebno ili ako je to potrebno u svrhu provođenja pravnog postupka u tijeku ili vjerojatnog budućeg pravnog postupka ili ako to može pomoći u sprečavanju prijevare.

Ako želite prigovoriti obradi Vaših osobnih podataka na temelju legitimnog interesa, a nije Vam izravno dostupna niti jedna metoda prigovaranja, molimo kontaktirajte nas putem adrese info@mojsmjestaj.hr.

 

Pravila o kolačićima

Koristeći naše online usluge, uključujući aplikacije, kolačići i druge tehnologije za praćenje mogu se koristiti na razne načine, npr. kako bi stranica MojSmjestaj.hr funkcionirala, za analizu prometa ili u marketinške svrhe. Ako želite saznati više o tome što su kolačići, kako se koriste i koje su vaše opcije, molimo, pročitajte više ovdje.

  • Što je kolačić?
  • Kako se kolačići koriste?
  • Koje su vam opcije dostupne?

 

a) Što je kolačić?

Kolačić je mala količina podataka koju internetska stranica sprema u pretraživaču Vašeg računala ili na Vašem mobilnom uređaju. Takozvani "kolačići prve strane" su kolačići koje koristi tvrtka koja upravlja domenom na kojoj se kolačići koriste. Stoga su ovdje kolačići MojSmjestaj.hr-a "kolačići prve strane".

Postoji razlika između privremenih i trajnih kolačića. Privremeni kolačići postoje samo dok ne zatvorite svoj pretraživač. Trajni kolačići imaju duži vijek trajanja i ne brišu se automatski kada zatvorite pretraživač. Nastojimo koristiti kolačiće ili dopustiti korištenje kolačića s trajanjem od maksimalno 10 godina. Samo u iznimnim okolnostima, poput sigurnosti i kad je apsolutno neophodno, kolačić ima trajanje duže od navedenoga.

Osim kolačića koriste se i druge tehnologije za praćenje slične njima. To uključuje web-pratilice ("web-beacons" poznate kao oznake piksela, web-bugovi ili gifovi), praćenje URL-a ili alate za razvoj softvera (SDK). Web-pratilica je sitna grafička sličica veličine samo jednog piksela koja se šalje na Vaše računalo kao dio internet portala, u aplikaciji ili u okviru HTML poruke elektroničke pošte. Pikseli se mogu koristiti za prikupljanje podataka iz Vašeg uređaja, a ti podaci uključuju vrstu uređaja ili operativni sustav, adresu internetskog protokola (dalje u tekstu: IP adresa) i vrijeme posjeta. Također se koriste za čitanje kolačića u Vašem pretraživaču. Praćenje URL-a koristi se za identifikaciju stranica putem koje je korisnik došao do internet portala ili aplikacije MojSmjestaj.hr. SDK-i su mali segmenti koda uključeni u aplikacije koji funkcioniraju kao kolačići i web-pratilice.

Sve ove tehnologije zajedno se u ovim Pravilima o kolačićima nazivaju "kolačići".

 

b) Kako se koriste kolačići?

Kolačići se koriste u razne svrhe. Omogućuju vam da budete prepoznati kao isti korisnik na svim stranicama unutar jednog internet portala, između više internetskih stranica ili za vrijeme korištenja aplikacije. Vrste informacija koje mi prikupljamo kroz kolačiće uključuju: Identifikacijski kolačić za korisničko sučelje (nakon prijave u korisničko sučelje ako se korisnik ne odjavi kod sljedećeg dolaska prijava je automatska na temelju identifikacijskog kolačića.) Kolači za upite (nakon slanja upita za pojedini oglas korisniku spremamo podatke iz upita (ime, email, broj osoba, datum i poruku kako kod sljedećeg slanja upita na drugom oglas nemora ponovno upisivati spomenute podatke.)

Naša internetska stranica koriste kolačiće u razne svrhe:

Tehnički kolačići: Svojim posjetiteljima pokušavamo osigurati naprednu i jednostavnu internetsku stranicu i aplikacije koje se automatski prilagođavaju njihovim potrebama i željama. Kako bismo to postigli, koristimo tehničke kolačiće za prikazivanje našeg internet portala i ispravan rad, kao i za kreiranje Vašeg korisničkog računa, prijavu i uređivanje rezervacija. Tehnički su kolačići u potpunosti neophodni za ispravan rad naše stranice.

Funkcijski kolačići: Također koristimo funkcijske kolačiće kako bismo zapamtili Vaše postavke i pomogli Vam u učinkovitom i efektivnom korištenju našeg internet portala i aplikacija. Ukoliko koristite internet stranice i aplikacije MojSmjestaj.hr-a za pretragu smještaja, na primjer, kolačići pamte Vaše postavke valute i jezika, pretrage te pružatelje smještaja koje ste pregledavali. Također možemo koristiti kolačiće kako bismo zapamtili Vaše podatke za prijavu kako ne biste morali svaki put prilikom prijave upisivati svoje korisničko ime i lozinku. Vaša će Lozinka u svakom slučaju ostati prikazana u šifriranom obliku. Ovi funkcijski kolačići nisu neophodni za funkcioniranje naše stranice ili aplikacije, ali su zaslužni za dodatne funkcije i bolje MojSmjestaj.hr iskustvo.

Analitički kolačići: Ove kolačiće koristimo kako bismo ustanovili kako naši korisnici koriste stranicu MojSmjestaj.hr. Tako možemo saznati što je uspješno, a što nije te optimizirati i poboljšati svoju internetsku stranicu i aplikacije, shvatiti učinkovitost oglašavanja i komunikacije i zajamčiti da ćemo i dalje ostati interesantni i relevantni. Podaci koje prikupljamo uključuju informacije o internetskim stranicama koje ste posjetili, stranicama s kojih ste preusmjereni na našu stranicu kao i stranicama s kojih ste napustili našu stranicu, koju ste platformu koristili, koje ste poruke elektroničke pošte otvorili i djelovali na temelju njih te datum i vrijeme posjeta.

Također znači da možemo koristiti podatke o Vašem načinu korištenja stranice, poput broja klikova na određenoj stranici, kretanje mišem i „skrolanje”, riječi koje upisujete u tražilicu i tekst koji upisujete u razna polja. Koristimo analitičke kolačiće kao dio kampanje oglašavanja kako bismo saznali na koji način korisnici upotrebljavaju našu stranicu ili aplikacije nakon što im se prikaže online oglas. To također može uključivati oglase drugih stranica.

Komercijalni kolačići: Koristimo kolačiće trećih strana, kao i vlastite, za prikazivanje personaliziranih oglasa na našim stranicama i na drugim internetskim stranicama. Taj se postupak naziva “retargeting” i temelji se na Vašim pretragama kao što su odredišta koja ste tražili, smještajni objekti koje ste pregledavali i cijene koje su vam prikazane.

 

c) Koje su Vam opcije dostupne?

Za više informacija o kolačićima i o njihovu upravljanju ili brisanju posjetite allaboutcookies.org i stranicu za pomoć u svom pretraživaču. U postavkama pretraživača kao što su Firefox, Chrome, Safari ili Internet Explorer i drugih možete odrediti koje kolačiće ćete prihvatiti, a koje ćete odbiti. Mjesto na kojemu možete pronaći postavke ovisi o vrsti Vašeg pretraživača. Putem opcije "Pomoć" u svom pretraživaču pronađite postavke koje trebate.

Ukoliko odaberete opciju da ne želite prihvatiti određene tehničke i/ili funkcionalne kolačiće, možda nećete moći koristiti određene funkcije na našoj internetskoj stranici MojSmjestaj.hr.

Oglašavanje:  Kod online oglašavanja ili putem marketinških tvrtki, trudimo se ostvariti suradnju isključivo s tvrtkama koje su članice Network Advertising Initiative  (NAI) i/ili The Interactive Advertising Bureau (IAB). Članice NAI-a i IAB-a posluju u skladu s industrijskim standardima i pravilnicima. Stranice koje su članice NAI-a i IAB-a omogućuju Vam da ne sudjelujute u biheviorističkom oglašavanju. Posjetite stranicu www.networkadvertising.org kako biste pronašli stranice članica NAI-a koje su možda postavile oglašivački kolačić na vašem računalu.

Ako ne želite sudjelovati u programima biheviorističkog oglašavanja članica NAI-a, jednostavno označite kućicu koja označava tvrtku u čijem programu ne želite sudjelovati. Također možete posjetiti www.youronlinechoices.com ili www.youradchoices.com da biste saznali kako odustati od personaliziranog oglašavanja. Vaš mobilni uređaj u svojim postavkama može imati opciju ograničavanja dijeljenja podataka u svrhe retargetiranja. Odbijanje sudjelovanja u online oglašivačkoj mreži ne znači da više nećete primati ili da nećete biti predmetom online oglašavanja ili marketinških analiza. To znači da Vam mreža s koje ste se odjavili više neće slati oglase koji su prilagođeni Vašim navikama korištenja interneta ili pretraživanja.

Analitika: U svrhu kontroliranja prikupljanja podataka za analitičke svrhe koje vrši Google Analytics za neke vrste pretraživača, možete posjetiti sljedeći link: Google Analytics Opt-out Browser Add-on. Za kontroliranje prikupljanja podataka koje provodi Yandex.Metrica (alat za praćenje ruskog pretraživača YANDEX), korisnici čiji je odabrani jezik ruski, ukrajinski ili turski mogu posjetiti sljedeći link: yandex.com. Yandex.Metrica ne upotrebljava se za korisnike drugih jezika. Također imate opciju deaktivacije personaliziranog oglašavanja Yandexa. Kako biste to učinili, molimo posjetite  stranicu (https://yandex.ru/tune/adv/) i odznačite kućicu 'Uzmi u obzir moje interese'.

U slučaju bilo kakvih pitanja o ovim Pravilima o kolačićima, molimo, pošaljite poruku elektroničke pošte na adresu info@mojsmjestaj.hr. Ova Pravila o kolačićima podložna su povremenim izmjenama. Stoga redovito posjećujte ovu stranicu kako biste bili upućeni u eventualne izmjene.

 

Ograničenje odgovornosti

Poslovni odnos (što između ostalog uključuje korespondenciju, izvršavanje ponuđenih usluga, plaćanje usluga i sl.) između posjetitelja i oglašivača na i izvan portala MojSmjestaj.hr isključivo je stvar poslovnog dogovora posjetitelja i oglašivača. MojSmjestaj.hr nije odgovoran ni za kakvu štetu nastalu reklamiranjem i oglašavanjem oglašivača na ovom portalu.

MojSmjestaj.hr portal se u potpunosti odriče svake odgovornosti koja na bilo koji način može nastati iz ili je na bilo koji način vezana za korištenje portala, i za bilo koje radnje Oglašivača ili posjetitelja, uporabu ili zlouporabu sadržaja portala ili web-stranica, te za bilo kakvu štetu koja može nastati oglašivaču, posjetitelju ili bilo kojoj trećoj strani u vezi s uporabom ili zlouporabom korištenja sadržaja portala.

MojSmjestaj.hr portal nije vlasnik sadržaja koji objavljuju ili razmjenjuju korisnici i posjetitelji. MojSmjestaj.hr portal zadržava pravo da tijekom korištenja usluga portala koristi neke od tih sadržaja u promotivne svrhe. Javno dostupan sadržaj je sav onaj sadržaj dostupan svim posjetiteljima portala.

 

Linkovi na druge web-stranice

Neki od linkova na portalu MojSmjestaj.hr vode na druge web-stranica, portale i servise. Navedene stranice nisu u vlasništvu niti pod kontrolom tvrtke Inventor d.o.o. i isti nije odgovoran za sadržaj tih stranica niti za linkove na tim stranicama.

 

Autorska prava

Podatke koji se nalaze na portalu MojSmjestaj.hr nije dozvoljeno mijenjati, kopirati, distribuirati, prikazivati, objavljivati ili na bilo koji drugi način prenositi ili prodavati bilo koju informaciju, uslugu ili proizvod koji se objavljuje na ovim stranicama bez izričite suglasnosti vlasnika stranice ili oglašivača.

 

Promjene usluga i sadržaja portala

MojSmjestaj.hr zadržava pravo promjene, ukidanja (privremenog ili trajnog) bilo kojeg sadržaja ili usluge na MojSmjestaj.hr portalu bez obaveze prethodne najave. MojSmjestaj.hr nije odgovoran za bilo kakvu štetu nastalu tim promjenama.

 

Promjene uvjeta korištenja

MojSmjestaj.hr zadržava pravo izmjene ovih Općih uvjeta korištenja u bilo kojem trenutku te nije niti će biti odgovoran za moguće posljedice proizašle iz takvih promjena. Navedene promjene stupaju na snagu objavljivanjem na ovim internet stranicama.

 

Sudska nadležnost

Sporovi oglašivača i vlasnika portala rješavat će se mirnim putem, međusobnim dogovorom. Ako to ne uspiju, mjesno nadležan je sud u Slavonskom Brodu.