Crikvenička rivijera – Najatraktivnije i najposjećenije plaže za kupanje

9.2.2022.

Crikvenička rivijera - jedna od najpopularnijih turističkih destinacija sjevernog Jadrana smještena u središtu Kvarnerskog zaljeva. Najznačajnija turistička mjesta koja obuhvaća su Selce, Crikvenica, Dramalj i Jadranovo.

Svi ovi prekrasni gradići smješteni uz obalu Jadranskoga mora pripadaju Primorsko – goranskoj županiji, a udaljeni su svega 30-ak kilometara od glavnog sjedišta Rijeke. Izvrstan zemljopisni položaj, iznimno dobra cestovna povezanost turistima i posjetiteljima iz srednje Europe, blizina aerodroma zračne luke Rijeka na otoku Krku, koji je od Crikvenice udaljen svega 20-ak kilometara osigurali su Crikveničkoj rivijeri veliku popularnost, stoljetnu turističku tradiciju i poželjnu turističku destinaciju tijekom cijele godine. Jedinstvene prirodne ljepote, predivno i bistro more, čist morski zrak, vrlo ugodna i blaga mediteranska klima i mikroklima s toplim i ne prevrućim ljetima i blagim zimama omogućili su razvitak zdravstvenog turizma na Crikveničkoj rivijeri. Rivijera obiluje prekrasnim plažama s kojih se ponosno vijori Plava zastava. Predivno uređene pješčane i šljunčane plaže, s brojnim sadržajima za djecu i odrasle, simbol su ljepote Crikveničke rivijere. Za koju god se od sljedećih plaža odlučili, sigurni smo da će Vas oduševiti i da ćete se poželjeti ponovno vratiti.

Gradska plaža – najljepša i najuređenija gradska plaža na Jadranu. Ova prekrasna i prostrana, gotovo dva kilometra dugačka plaža smještena u samom centru Crikvenice već je u 19. stoljeću bila među najuređenijim plažama u Europi. Stoga ne čudi da je u današnje vrijeme, više od 100 godina kasnije, zbog iznimne kvalitete, čistoće i uređenosti iz godine u godinu dobitnica Plave zastave, te se može pohvaliti brojnim domaćim nagradama i priznanjima za najljepše uređenu plažu u Hrvatskoj. Idealna je za savršen obiteljski odmor, budući da na ovoj plaži sadržaja za djecu i odrasle ne nedostaje. Tako vaši najmlađi mogu uživati u velikom dječjem igralištu, spuštanju niz tobogan, pješčaniku, trampolinu, a odrasli u brojnim sportskim aktivnostima, poput skijanja na vodi, čamcima za najam, odbojci na pijesku, teniskim terenima. U brojnim ugostiteljskim objektima, restoranima i barovima možete se osvježiti i pojesti finu i kvalitetnu hranu.

Plaža Omorika – prekrasna šljunčana plaža s betonskim pločama smještena u mjestu Dramalj nedaleko hotela Omorika. Idealna je za obitelji s malom djecom i neplivače zbog pristupačnog i blagog ulaza u more. Na ovoj plaži podjednako će uživati i djeca i odrasli zbog raznolikosti sadržaja kojima ova plaža raspolaže. Tako vaši mališani mogu uživati u zabavnom parku za djecu s trampolinom, pedalinama i aquaparku, a odrasli u raznim sportskim aktivnostima, kao što su skijanje na vodi, parasailing, picigin, odbojka na pijesku, tenis. Na plaži možete iznajmiti ležaljke i suncobrane, dok će vam okolno drveće osigurati prirodan hlad. Plaža raspolaže vanjskim tuševima i kabinama za presvlačenje. U brojnim ugostiteljskim objektima (restoran, fast food, beach bar, caffe bar) možete popiti svoje omiljeno piće i zasladiti se desertom i sladoledom.

Plaža Crni Molo – dugačka i prostrana pješčana plaža smještena u Crikvenici, a nastavlja se na Gradsku plažu. Jedna je od najpopularnijih i najposjećenijih plaža na Crikveničkoj rivijeri. Od centra Crikvenice udaljena je oko kilometar i pol. Idealna je za sve uzraste, a posebno za obitelji s malom djecom i ljubitelje picigina zbog plitkog ulaza u more i pijeska. Tijekom ljetne sezone ovdje se organizira i aerobik u vodi, što dodatno privlači brojne kupače i turiste u potrazi za dobrom zabavom i provodom na moru. Plaža je opremljena vanjskim tuševima i kabinama za presvlačenje, a moguće je iznajmiti ležaljke i suncobrane. Ljubitelji sportskih aktivnosti mogu uživati i u skijanju na vodi, vodenom toboganu, vožnji na banani i tubama, odbojci na pijesku. Okolni borovi koji se nalaze uz šetnicu osigurat će vam prirodan i ugodan hlad. U brojnim restoranima i kafićima uz plažu možete se osvježiti i pojesti finu i kvalitetnu hranu.

Plaža Rokan – omiljena gradska plaža smještena u malenom turističkom naselju Selce, i to svega 300-tinjak metara od centra grada. Plaža sadrži pješčane i betonirane dijelove, te je idealna za obitelji s malom djecom zbog svog plitkog pješčanog dijela i sitnog pijeska koji zbog svoje bjeline podsjeća na Maldive i kojeg djeca obožavaju. Dobitnica je Plave zastave zbog iznimne čistoće i uređenosti. Na plaži možete iznajmiti ležaljke i suncobrane, te se tako zaštititi od jakoga sunca, budući da na plaži nema mnogo prirodnoga hlada. Vaši najmlađi mogu uživati u dječjem igralištu, vodenom toboganu i trampolinu, a odrasli se mogu okušati u skijanju na vodi, odbojci na pijesku, mini golfu, tenisu. U brojnim ugostiteljskim objektima (restoran, beach bar, caffe bar, snack bar, palačinkarnica, slastičarna) koji se nalaze iznad plaže možete popiti osvježavajuće piće, kušati brojne domaće specijalitete i zasladiti se desertom.

Plaža Grabrova – predivna pješčana plaža smještena u malom mjestu Jadranovo u okolici Crikvenice, u uvali Grabrova. Plaža je omiljena destinacija svima onima koji žele napraviti čarobnu i savršenu ljetnu fotografiju, budući da je u more postavljena ljuljačka s pogledom na otok Krk i Krčki kanal. Tirkizna boja mora neodoljivo će vas podsjetiti na tropske krajeve. Zbog atraktivnog uređenja i plićaka s pijeskom na plaži je uvijek poprilična gužva, tako da ćete morati biti strpljivi ukoliko želite doći do ljuljačke i slikati se. U neposrednoj blizini plaže nalazi se nekoliko restorana i barova u kojima se možete počastiti osvježavajućim pićem i uživati u ukusnim i zanimljivim gastronomskim poslasticama.

Plaža Balustrada – duga šljunčana plaža koja se prostire od velikog trga u centru Crikvenice do popularne Gradske plaže. Dobitnica je nagrade Plava zastava zbog svoje čistoće, kvalitete mora i uređenosti. Na plaži možete iznajmiti ležaljke i suncobrane i tako se zaštititi od jakih vrućina, a možete ponijeti i vlastiti suncobran i ležaljke i tako uživati u čarima ljeta. Okolni borovi koji se uglavnom brzo zauzmu pružiti će vam prirodan hlad. Vaši najmlađi mogu uživati u dječjem parku, a odrasli u raznim sportskim aktivnostima, kao što su picigin, odbojka na pijesku, tenis. U brojnim restoranima i kafićima koji se nalaze uz plažu možete se opustiti, osvježiti i fino pojesti.

Ponuda privatnoga smještaja, apartmana, hotela, pansiona i soba za odmor uistinu je velika i šarolika na području čitave Crikveničke rivijere. Cijene su uistinu prilagođene svačijem budžetu. Dobrodošli na Crikveničku rivijeru - idealno mjesto za odmor duše i tijela!