Info kutak

Split – što posjetiti i vidjeti: Najveće turističke atrakcije i znamenitosti

13.5.2021.

Jedan od najpoznatijih gradova na čitavome Mediteranu koji nosi nadimak „najlipši grad na svitu“  svojom bogatom poviješću, prekrasnim plažama, prirodnim ljepotama i brojnim drugim turističkim atrakcijama svake godine privlači na milijune posjetitelja iz regije i čitavoga svijeta. Nije bez razloga rimski car Dioklecijan izabrao upravo Split kao lokaciju gdje će graditi svoj ljetnikovac.

Turističke atrakcije Istre – evo što posjetiti i vidjeti

6.4.2021.

Najmanji grad na svijetu, čuveni spoj mora i kopna, bogata kulturno-povijesna baština (Eufrazijeva bazilika i rimski amfiteatar u Puli), prekrasne plaže i šetnjice, nacionalni parkovi i parkovi prirode, jame, slapovi te bogata gastronomska i enološka ponuda najveći poluotok u Hrvatskoj čine uistinu jedinstvenim i posebnim.

Najveće turističke atrakcije grada Šibenika

18.3.2021.

U Šibensko- kninskoj županiji smjestio se Šibenik – jedan od najstarijih gradova u Hrvatskoj koji se prvi put spominje u darovnici kralja Petra Krešimira IV., davne 1066. godine. Upravo radi toga nije teško zaključiti zašto se grad Šibenik naziva i „ Krešimirovim gradom“. Ovaj srednjovjekovni grad ističe se jedinstvenim položajem na srednjoj obali hrvatskog Jadrana, na ušću rijeke Krke.

Otok Cres – najljepše plaže za kupanje

8.3.2021.

Otok Cres najveći je jadranski otok  smješten u Kvarnerskom zaljevu pokraj otoka Krka. Do Cresa se najlakše dođe trajektom s otoka Krka ili Istre. Netaknuta i divlja priroda, iznimna čistoća zraka i mora, nekoliko vegetacijskih zona, skrovite plaže i uvale, bogata kulturno povijesna baština, Vransko jezero – najveće jezero u Hrvatskoj i brojne druge ljepote i raznolikosti na ovaj otok privlače goste željne aktivnoga odmora, mira i privatnosti.

10 najpopularnijih Instagram lokacija u Hrvatskoj

6.3.2021.

Život danas bez Instagrama i savršene fotografije gotovo da je i nezamisliv. Otputovati negdje i ne postaviti fotku na Instagram profil jednako je kao da i nismo otputovali budući da naše putovanje i naše slike neće biti vidljive našim prijateljima i pratiteljima.

Rovinj: Što posjetiti i vidjeti – najveće turističke atrakcije

6.3.2021.

Smješten u samom srcu Europe na zapadnoj obali Istre - Rovinj već godinama slovi kao jedan od najromantičnijih, najslikanijih i najljepših gradića Mediterana. Mediteranska klima, bogata kulturno-povijesna baština, vrhunska turistička i gastro-enološka ponuda, uređenost, čistoća, gostoljubivost i blizina zračnih luka i svih većih gradova u Europi u ovaj grad svake godine privlači sve veći i veći broj ekstremno zadovoljnih turista iz čitavoga svijeta.

Fun Park Biograd - Hrvatski Gardaland

9.2.2021.

Fun park Biograd najveći je tematsko zabavni park u Hrvatskoj i regiji. Nalazi se u neposrednoj blizini Biograda na Moru uz samu Jadransku magistralu. Park je dizajnirao najpoznatiji arhitetk zabavnih parkova na svijetu, čuveni talijan Franco Barazzoni.