Aquapark Istralandia

20.11.2021.

I Hrvatska ima omiljeno „vodeno“ mjesto za okupljanje mladih i djece, ali i starije populacije željne zabave i adrenalina, a nudi ono što nam je najviše potrebno u ljetnim mjesecima – osvježenje.

Ovaj čarobni vodeni svijet, popularnog naziva Aquapark Istralandia nalazi se u Istri, u neposrednoj blizini centra grada Novigrada, cca 10-ak minuta vožnje automobilom ili oko 7 km. Po mnogima jedan od najboljih europskih, ali i svjetskih vodenih parkova proteže se na 81.000 m2 (prema ocjeni Tripadvisor-a 2017. godine osvojio je 2. mjesto najboljih vodenih parkova u Europi i 6. mjesto najboljih vodenih parkova na svijetu, ali i brojna druga europska priznanja). Taj podatak ne čudi s obzirom da je ovaj park postao nezaobilazna turistička destinacija i odličan izbor ljetne zabave, kako za djecu i mlade, tako i za odrasle. Sam prostor aquaparka ostavlja bez daha, a osmišljen je za cjelodnevni boravak i uživanje. 23 različita tobogana, svaka atraktivna na svoj način (od kojih se najviši nalazi u Hrvatskoj, a visok je 27 rekordnih metara). Poseban je doživljaj i uzbuđenje spuštanje niz ovih 6 atraktivnih tobogana prilagođenih odraslima i djeci od minimalno 1 m visine.Escape Hole
– spustite se i uživajte u čarima ovog spektakularnog tobogana s vizualnim efektima duljine 115 m. Skok u bazen je veličanstven.Crazy Hills – 6 tobogana spojenih u jednu cjelinu. Svaki tobogan dug je 70 m. Odlučite se za jedan od 6 usporednih tobogana i spustite se zajedno s vašom obitelji i prijateljima.Bunga Hole – duljine 127 m, a može se pohvaliti titulom prvog tobogana u Europi sa vizualnim i zvučnim efektima.Family Rafting – uživajte u obiteljskom raftingu dugačkom 142 m u okruglom gumenom čamcu prilagođenom za četiri osobe. Zatim slijedi spust niz otvoreni tobogan, da bi na kraju vaša vožnja završila zanimljivim uletom u bazen.Fantasy Hole – spustite se u gumenom čamcu za dvije osobe niz zatvoreni tobogan duljine 157 m i tijekom vožnje uživajte u idiličnom okruženju čarobnih svjetala.Sky River – sjednite u kolut na napuhavanje s prijateljem ili članom obitelji i doživite čari vodenog tobogana dugačkog 157 m. Ovaj tobogan posjeduje posebne vizualne efekte u svojem početnom zatvorenom dijelu.Osim spuštanja niz tobogane, osvježenje možete potražiti i u bazenima:

Wave Pool - površine 2500 m2 i maksimalne dubine 1,8 m. Opustite se i osjetite talasanje valova raznih oblika na vlastitoj koži.Hydromassage Pool – površine 900 m2 i maksimalne dubine 1,3 m. Bazen za masažu i opuštanje na hidromasažnim klupicama učinit će boravak u ovom parku nezaboravnim.Aquapark Istralandia savršeno je mjesto za djecu svih uzrasta i tinejdžere koji zabavu i osvježenje mogu potražiti u neodoljivim atrakcijama, poput iznimno zanimljivog vodenog igrališta punog vodenih prskalica, velikog dječjeg bazena površine 1000 m2 koji sadrži brojne atrakcije, kao što su vodeni dvorac, gusarski brod, igralište na vodi, te tobogan s četiri široke staze. Ako ste ljubitelj adrenalina i imate dovoljno hrabrosti, spustite se niz najduži vodeni tobogan u Istralandiji duljine 180 m i prepun vizualnih efekata, Space Combo. Za sve ljubitelje visine i adrenalinskog spusta tu je Free Fall – najviši vodeni tobogan u Hrvatskoj visine 27 m. Za one najhrabrije, tu je Space Rocket – najbrža atrakcija vodenog parka duljine 87 m.Vodeni park Istralandia garantira zabavu, te odličan i lud provod tijekom cijelog boravka. Ovdje ćete pronaći brojne restorane i barove, prilagođene svačijem ukusu. Tako možete uživati u panini sendvičima, tost sendvičima, hot dogu, gurmanskoj pizzi, pilećim medaljonima i krilcima, ukusnom kebabu. Ako ste ljubitelj morske hrane, uživati možete u raznim ribljim specijalitetima. Osvježenje potražite u šarenom koktelu ili hladnom pivu,a zasladite se raznim slatkim delicijama i desertom prema vlastitom izboru.

U vodenim radostima Aquaparka možete uživati od 15. lipnja do 15. rujna, svaki dan od 10 do 18 h. Za određivanje cijene ulaznica postoje 2 kriterija: visina posjetitelja i dužina boravka u vodenom parku. Svi posjetitelji viši od 140 cm plaćaju 230 kn za dnevnu ulaznicu, od 10 do 18 h ili mogu kupiti poludnevnu ulaznicu za 190 kn, od 14 do 18 h. Ulaznica za djecu ispod metra visine je besplatna. Svima onima koji posjete ovu vodenu atrakciju na svoj rođendan ulaz je besplatan.Svim posjetiteljima Aquaparka osiguran je besplatan parking.

Bogatu ponudu privatnoga smještaja iz Istre možete pronaći na ovom linku: https://www.mojsmjestaj.hr/hrvatska/istra   Kod svakoga apartmana s desne strane imate kontakt obrazac putem kojega stupate u direktan kontakt s vlasnikom apartmana i time izbjegavate plaćanje skupih agencijskih provizija. Ušparajte si koju kunu i odvojite ju za posjet najvećem vodenom parku u Hrvatskoj - Aquaparku Istralandia! Dobrodošli u najzanimljiviju vodu u Istri! :)Izvor svih fotografija: Istralandia