Apartmani i Privatni Smještaj u Istri

Najljepši poluotok u Hrvatskoj kojeg krasi bajkovita netaknuta priroda u unutrašnjosti, kristalno čisto more, srednjovjekovni gradići te bogata kulturna baština. Smještena je na sjeveru Jadranskog mora, između Tršćanskog i Kvarnerskog zaljeva. Ovaj turistički raj pruža najraznovrsnije turističke kapacitete kako na obali tako i u unutrašnjosti (apartmani, hoteli, kampovi, rustične vile, tradicionalne kamene kuće...) Prostire se na 2820 četvornih kilometara i broji oko 208 tisuća stanovnika. Naziv Istra potječe od ilirskog plemena Histri, koje je živjelo u tom području. Svi željni aktivnoga odmora u Istri pronaći će razne sadržaje kao što su jedrenje, ronjenje, odbojka na pijesku, biciklizam, plivanje, surfanje, tenis, mini golf, padobransko jedrenje...

Za one pak željne noćnoga provoda Istra pruža brojne najkvalitetnije trendy diskoteke i barove diljem obale. Ljubitelje kulture mogu uživati u brojnim spomenicima kulture od kojih su najpoznatiji Pulska Arena iz doba Rimskog carstva te Eufrazijeva bazilika s biskupijom iz 6. stoljeća koja je ujedno i jedini spomenik u Istri koji je upisan u UNESCO-vu listu kulturne baštine.

Unutrašnjost Istre pravi je raj za sve one željne mira i relaksacije. Tradicionalne kamene kuće u unutrašnjosti, ali i apartmani okupani zelenilom i prekrasnim krajolicima svakom gostu osigurat će maksimalan mir.

Od znamenitosti koje svakako treba posjetiti izdvajamo Nacionalni park Brijuni, Hum - najmanji grad na svijetu, Motovun i Motovun Film Festival, Umag - gdje se održava teniski turnir za sve ljubitelje tenisa, Pulu i najnovije filmove Pula Film Festivala, Vinske ceste i ceste maslinova ulja...

Gastronomija u Istri oduševit će Vas svojom raznolikošću. Tako možete uživati u istarskom pršutu, ovčjem siru, siru s tartufima, domaćim kobasicama, ali i u raznim specijalitetima riba iz mora, plodova mora... Kao desert možete kušati razne vrste domaćih kolača od kojih izdvajamo fritule i kroštule. Sve to treba zaliti kvalitetnim istarskim vinima od kojih izdvajamo vina Kozlović i Veralda.

Veća turistička središta sa privatnim smještajem u Istri su Pula, Rovinj, Poreč, Novigrad, Umag, Rabac, Vrsar i Medulin.


FažanaKanfanarLabinMarčanaMedulinNovigradPorečPulaRašaRovinjSredišnja IstraUmag