Apartmani i privatni smještaj Pula

Najveći istarski grad i luka smještena u najjužnijem djelu Istarskog poluotoka u dobro zaštićenom zaljevu. Broji oko 65.000 stanovnika i predstavlja kulturno, turističko, gospodarsko i administrativno središte ove regije. Grad je najpoznatiji po svojim sačuvanim antičkim rimskim građevinama od kojih je najznačajniji i najpoznatiji Amfiteatar u Puli ili Pulska Arena (u narodu poznata i kao Divić-grad). To je najsačuvaniji spomenik antičkog graditeljstva u Hrvatskoj. Građen je u 1. stoljeću kao mjesto održavanja gladijatorskih borbi - danas je to pozornica na otvorenom gdje se održavaju brojni koncerti, filmski festivali i razne predstave.

Od ostalih znamenitosti koje svakako trebate posjetiti izdvajamo: Zlatna vrata (Slavoluk Sergijevaca), Augustov hram, Dvojna vrata i gradski bedemi, Herkulova vrata te brojne crkve, samostani i katedrale.

Pula pruža moderan privatni smještaj, vile, hotele, apartmane, kampove, sobe, kuće za odmor. Svi gosti željni aktivnoga odmora mogu uživati u jedrenju, plivanju, surfanju, ronjenju, planinarenju, tenisu, fitnessu, penjanju (free climb), skijanju na vodi i biciklizmu. Ako ste pak željni šetnje i razgledavanja možete uživati u brojnim znamenitostima od kojih smo najznačajnije istaknuli, prekrasnim parkovima, ali i jednodnevnim izletima na Brijune - jedini Nacionalni park u Istri koji je ujedno i simbol Istre.

Brojni restorani, taverne i konobe diljem grada svakom će gostu po vrlo pristupačnim cijenama predstaviti najbolje istarske delicije. Prekrasne plaže, čisto more, raznovrsni koncerti i predstave na otvorenom uljepšat će Vam svaki dan za vrijeme boravka u ovom čarobnom gradu.

Ovaj turistički grad star više od 2000 tisuće godina zbog odlične prometne povezanosti - smješten gotovo u srcu Europe, zračne luke, tranzitne luke postao je lako pristupačan svim gostima iz Srednje Europe i regije, ali i čitavoga svijeta. Koliko je Pula zapravo lijepa teško je opisati riječima, ali i prezentirati slikama. Ne preostaje Vam ništa drugo nego da posjetite ovaj prekrasni turistički grad i osjetite duh Istre.