Zlatni savjeti prilikom uređenja apartmana ili kuće za odmor

27.2.2023.

Da li ste se ikada zapitali koje su stavke gostima najbitnije prilikom iznajmljivanja apartmana ili kuće za odmor? Nije isto urediti stan ili kuću u kojoj ćemo mi svakodnevno živjeti i apartman u koji neki gost dolazi za vikend ili tjedan-dva dana. Opremanje apartmana i kuće za odmor zahtjeva malo drugačiji pristup prilikom samog uređenja.

Onaj tko je spreman platiti 100€ za jednu noć u Vašem apartmanu zasigurno ima visoka očekivanja. U nastavku Vam donosimo zlatne savjete o kojima trebate voditi računa prilikom uređenja i opremanja apartmana ili kuće za odmor, ali i o tome koji je najbitniji fokus gostima prilikom rezervacije Vašeg apartmana i boravka u njemu.

Slika govori više od tisuću riječi – stara je poslovica koje bi se trebao pridržavati svaki vlasnik apartmana koji se bavi turizmom. Prvi vizualni dojam osvaja gosta. Zato je bitno da apartman ili kuću za odmor opremite modernim namještajem koji plijeni pažnju i pozornost. Fotografije koje stavljate na internet malo „ušminkajte“ – dajte im dodatnu čar koja će privući potencijalne goste. Pritom vodite računa da fotografija koju stavljate na internet odgovara stvarnom izgledu apartmana. Gosti osim namještaja i opremljenosti pažnju pridodaju i sitnim detaljima (moderni ručnici, slike na zidu, jastuci, posteljina, unikatni ukrasi...).Definiranje dobne skupine – izrazito je bitna stavka prilikom uređenja Vašeg apartmana ili kuće za odmor. Nije isto da li ćete Vaš apartman iznajmljivati mlađoj populaciji, avanturistima, obiteljima s djecom ili pak osobama starije životne dobi. Ako se odlučujete za mlađu populaciju birajte namještaj koji se teško haba i koji je vrlo otporan. Ako se pak odlučujete za obitelji s malom djecom – opremite apartman ili kuću sa pokojom igračkom, dječjim igralištem, Smart televizorom koji ima Youtube kako bi roditelji svojoj djeci mogli pustiti omiljene crtiće u bilo koje doba dana. Želite li svoj apartman iznajmljivati starijoj populaciji vodite računa da im je sve na dohvat ruke, da ako je apartman u zgradi ima lift i slično.

Stil opremanja prilagodite podneblju – nije isto da li se Vaš apartman nalazi u Dalmaciji, Istri, Gorskom kotaru ili Slavoniji. Svaka regija ima svoje karakteristično podneblje i stoga je izrazito bitno da apartman opremite i prilagodite regiji u kojoj živite kako bi svaki gost već u Vašem apartmanu doživio regiju u koju je došao.

Namještaj po mjeri – kao imperativ za vlasnike manjih apartmana u kojima je iskoristivost prostora na prvom mjestu. Birajte modularan namještaj koji se sklapa-rasklapa kako biste uštedjeli na prostoru. Birajte kuhinje po mjeri kako bi iskoristili svaki milimetar Vašeg prostora. Osim što ćete dobiti na prostoru – odabirom namještaja po mjeri sami birate boju, raspored elemenata, ali i dobivate na dugogodišnjoj kvaliteti budući da je namještaj po mjeri daleko kvalitetniji od namještaja koji se štanca u tisućama serija i koji se prodaje u velikim trgovačkim centrima. Jako malo apartmana i kuća za odmor imaju kvalitetne i vrhunski opremljene kuhinje. Budite korak ispred drugih. Nije badave ona izreka: "Nisam dovoljno bogat da kupujem jeftino." :)Pratite trendove – bitna je stavka svakog modernog apartmana i kuće za odmor. Trendovi danas prodaju sve. Osigurajte Vašim gostima brzi flat internet, WiFi klimu, sredite spavaću sobu da izgleda kao ona iz hotela sa 5 zvjezdica! Neka vaše goste dočeka maleni poklon iznenađenja. Pripremite im na stolu malo sezonskoga voća, ostavite im brošure Vašeg mjesta, kupite im magnetić za hladnjak. Ovo ne košta puno, a ostavlja odličan dojam i kasnije pozitivne recenzije na Bookingu i drugim portalima za oglašavanje. Dobar glas daleko se čuje – stoga neka Vaši gosti pričaju dojmljivo o Vašem apartmanu ili kući za odmor. Dobra preporuka zlata vrijedi.

Detalji čine čuda – obratite pažnju prilikom uređenja apartmana ili kuće za odmor na rasvjetu, ogledala, ukrasni kamen, drvo, boje... Ogledala ostavljaju dojam prostranosti i dubine. Idealne su također za sređivanje za večernji izlazak. Postavite stropnu led rasvjetu umjesto dosadnih lustera. Koristite drvene detalje koji ostavljaju dojam topline.

Vanjski prostor – mjesto je gdje će Vaši gosti provoditi jako puno vremena. Svi po lijepom vremenu vole biti vani i guštati u dugim ljetnim noćima. Stoga ukoliko Vaš apartman posjeduje balkon ili terasu opremite je udobnim namještajem, fensi ležaljkom, suncobranom i malenim roštiljem. Ukoliko pak imate kuću za najam i dovoljno prostora i okućnice, osigrajte svojim gostima i maleno dječje igralište, jacuzzi ili bazen po mogućnosti te hladnjak. Svi vole u ljetnim danima ispijati kavice, hladnu limunadu ili pivo na prekrasno uređenim terasama i okućnicama.

Srdačnost i ljubaznost – nikada ne izlazi iz mode. Osim vrhunski opremljenog smještaja, gosti iznad svega cijene ljudskost, ljubaznost i osmijeh. Pitajte Vaše goste kako su putovali, da li im možete kako pomoći, da li im što treba... Sve ovo podiže rejting Vašeg smještaja!