Plaže u Hrvatskoj

7 Najljepših i najposjećenijih plaža u Istri

19.5.2021.

Poluotok Istra duž svoje prekrasne i duge obale nudi veliki broj prekrasnih plaža koje svake godine posjećuje na stotine tisuća turista iz Hrvatske i čitavoga svijeta. Odličan geoprometni položaj poluotoka smještenoga u samom srcu Europe, blizina zračnih luka te dobra cestovna povezanost zaslužna su za brz i jednostavan dolazak turista iz okolice i čitavoga svijeta u ovaj hrvatski komadić raja.

Poluotok Pelješac – 10 najljepših plaža za kupanje

6.5.2021.

Poluotok Pelješac drugi je najveći poluotok u Hrvatskoj smješten na samom jugu hrvatskoga Jadrana. Ovaj slikoviti poluotok krase grebeni, vinogradi, maslinici i borova šuma s jedne strane te kristalno čisto i tirkizno more s druge strane.  Može li ljepši spoj? :)

TOP 10 najljepših plaža za kupanje na Korčuli

9.4.2021.

Otok Korčula drugi je najnaseljeniji otok u Hrvatskoj smješten u Dubrovačko-neretvanskoj županiji. Na otoku Korčuli nalazi se rodna kuća velikoga istraživača i putnika Marka Pola. Osim po bogatoj povijesti, Korčula je poznata i po gustoj šumi koja ju prekriva, kristalno čistim morem, viteškim igrama, pješačkim i biciklističkim stazama te vinskim turama.


Najbolje plaže za kupanje u Zadru i okolici – top 10 najljepših!

31.3.2021.

Grad Zadar jedan je od najljepših mediteranskih gradova smještenih u samom srcu Jadrana. Odlična prometna povezanost, bogata kulturno povijesna ostavština, najljepši zalasci sunca na svijetu, prirodne ljepote, izrazito razvedena obala, brojni otoci i nacionalni parkovi koji ga okružuju s razlogom su ovaj grad prema čitateljima turističkoga portala European Best Destinations proglasili najpoželjnijom europskom destinacijom u 2016. godini.

8 najljepših plaža na otoku Visu

22.3.2021.

Čuvena čistoća vode, netaknuta priroda, životopisne uvale, rajske plaže i neopisiva atmosfera, otok Vis svrstavaju iz godine u godinu u jednu od najposjećenijih destinacija u Hrvatskoj sa sve većim brojem dolazaka i noćenja. Do Visa se najlakše stiže trajektnom linijom iz Splita. Vožnja traje gotovo 3 sata.

Dugi otok – top 5 najpopularnijih plaža!

15.3.2021.

S jedne strane visoke strme litice, a s druge strane plitke uvale i pješčane plaže čine pravi kontrast koji karakteriziraju Dugi otok.  Svojom dužinom od 45 km, Dugi otok najveći je otok zadarske otočne skupine. Odlična trajektna povezanost iz Zadra, blizina zračne luke i autoceste odlazak na ovaj osebujan otok čine vrlo brzim i jednostavnim.

10 najljepših plaža na Viru

13.3.2021.

Odličan geoprometni položaj (iznimna blizina zračne luke i autoceste) te most koji otok Vir spaja s kopnom – učinili su ga top destinacijom koja svake godine broji sve veći broj noćenja kako domaćih tako i stranih turista. Čuvene crvene stijene, pješčane plaže, kristalno čisto i toplo more te neki od najljepših zalazaka sunca na Jadranu pravi su mamac za sve posjetitelje.


Otkrijte 12 najljepših plaža za kupanje na Hvaru

2.3.2021.

Najsunčaniji otok Mediterana (više od 113 sunčanih dana u godini) smjestio se u srednjoj Dalmaciji u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Iznimno toplo i čisto more, kulturno-povijesne znamenitosti, bogata turistička i gastronomska ponuda te neke od najljepših plaža i uvala privlače na otok stotine tisuća turista iz cijeloga svijeta i svrstavaju ga u jedan od najposjećenijih otoka na Jadranu.