Plaže u Hrvatskoj

Najljepše plaže u Fažani

2.12.2021.

Fažana je maleno turističko mjesto smješteno na zapadnoj obali najvećeg hrvatskog poluotoka, Istre. Ovaj životopisni mali gradić nalazi se u neposrednoj blizini Pule, koja je udaljena samo 8 kilometara, a najpoznatiji je po svojoj luci, mjestu polaska za obližnji Nacionalni park Brijune – kojega mnogi nazivaju pravim malim rajem na Zemlji.

8 Najljepših plaža u Umagu

20.11.2021.

Umag – prekrasni gradić u Istri koji se smjestio na zapadnoj istarskoj obali i koji svoje posjetitelje znamenitostima i predivnim čistim plažama oduševljava već na prvi pogled.

7 Najljepših i najposjećenijih plaža u Istri

19.5.2021.

Poluotok Istra duž svoje prekrasne i duge obale nudi veliki broj prekrasnih plaža koje svake godine posjećuje na stotine tisuća turista iz Hrvatske i čitavoga svijeta. Odličan geoprometni položaj poluotoka smještenoga u samom srcu Europe, blizina zračnih luka te dobra cestovna povezanost zaslužna su za brz i jednostavan dolazak turista iz okolice i čitavoga svijeta u ovaj hrvatski komadić raja.

Poluotok Pelješac – 10 najljepših plaža za kupanje

6.5.2021.

Poluotok Pelješac drugi je najveći poluotok u Hrvatskoj smješten na samom jugu hrvatskoga Jadrana. Ovaj slikoviti poluotok krase grebeni, vinogradi, maslinici i borova šuma s jedne strane te kristalno čisto i tirkizno more s druge strane.  Može li ljepši spoj? :)

TOP 10 najljepših plaža za kupanje na Korčuli

9.4.2021.

Otok Korčula drugi je najnaseljeniji otok u Hrvatskoj smješten u Dubrovačko-neretvanskoj županiji. Na otoku Korčuli nalazi se rodna kuća velikoga istraživača i putnika Marka Pola. Osim po bogatoj povijesti, Korčula je poznata i po gustoj šumi koja ju prekriva, kristalno čistim morem, viteškim igrama, pješačkim i biciklističkim stazama te vinskim turama.


Najbolje plaže za kupanje u Zadru i okolici – top 10 najljepših!

31.3.2021.

Grad Zadar jedan je od najljepših mediteranskih gradova smještenih u samom srcu Jadrana. Odlična prometna povezanost, bogata kulturno povijesna ostavština, najljepši zalasci sunca na svijetu, prirodne ljepote, izrazito razvedena obala, brojni otoci i nacionalni parkovi koji ga okružuju s razlogom su ovaj grad prema čitateljima turističkoga portala European Best Destinations proglasili najpoželjnijom europskom destinacijom u 2016. godini.

8 najljepših plaža na otoku Visu

22.3.2021.

Čuvena čistoća vode, netaknuta priroda, životopisne uvale, rajske plaže i neopisiva atmosfera, otok Vis svrstavaju iz godine u godinu u jednu od najposjećenijih destinacija u Hrvatskoj sa sve većim brojem dolazaka i noćenja. Do Visa se najlakše stiže trajektnom linijom iz Splita. Vožnja traje gotovo 3 sata.

Dugi otok – top 5 najpopularnijih plaža!

15.3.2021.

S jedne strane visoke strme litice, a s druge strane plitke uvale i pješčane plaže čine pravi kontrast koji karakteriziraju Dugi otok.  Svojom dužinom od 45 km, Dugi otok najveći je otok zadarske otočne skupine. Odlična trajektna povezanost iz Zadra, blizina zračne luke i autoceste odlazak na ovaj osebujan otok čine vrlo brzim i jednostavnim.