7 Najljepših i najposjećenijih plaža u Istri

19.5.2021.

Poluotok Istra duž svoje prekrasne i duge obale nudi veliki broj prekrasnih plaža koje svake godine posjećuje na stotine tisuća turista iz Hrvatske i čitavoga svijeta. Odličan geoprometni položaj poluotoka smještenoga u samom srcu Europe, blizina zračnih luka te dobra cestovna povezanost zaslužna su za brz i jednostavan dolazak turista iz okolice i čitavoga svijeta u ovaj hrvatski komadić raja.

Kada govorimo o smještaju, Istra nudi uistinu bogatu ponudu privatnoga smještaja, kampova i hotela primjerenu svačijem budžetu. U nastavku pogledajte 7 najljepših i najslikanijih plaža u Istri koje morate posjetiti.

1.Plaža Polidor – jedna od najljepših i najbolje uređenih plaža u Istri smjestila se u mjestu Funtana. Svojim gostima ova plaža nudi sve što im je potrebno za idealno uživanje u ljetnom godišnjem odmoru. Tako na plaži možete popiti koktel, kavu, pivo... konzumirati hranu, unajmiti suncobrane, ležaljke i baldahin. Ljubitelji sporta i aktivnoga odmora mogu se okušati u raznim sportskim sadržajima. U pozadini plaže nalazi se parking za Vaš automobil. Vikendom plaža još više živne budući da na istu dolaze DJ-i koji Vas zabavljaju do ranih jutarnjih sati. U sklopu plaže nalazi se i dio namijenjen Vašim kućnim ljubimcima. U neposrednoj blizini plaže nalazi se i prekrasni kamp u kojem možete unajmiti kućicu. Inače taj kamp je proglašen najboljim malim kampom u Hrvatskoj.


Photo: Igor Zirojevic, Izvor: Turistička zajednica Istarske županije

2.Havajska plaža – simbolizira najfotografiraniju plažu u Istri i najpopularniju plažu u Puli. S jedne strane tirkizno more, a s druge strane bijeli kameni oblutci i netaknuta priroda pravi su magnet za turiste iz cijeloga svijeta. S plaže se pruža prekrasan pogled na otvoreno more i jedne od najljepših zalazaka sunca. Plaža je idealna za malu djecu koja će uživati u kristalno čistom i toplom moru, ali i slaganju raznih oblika od bijelih oblutaka. Havajska plaža je vrlo mala te se po ljeti zna stvarati poprilična gužva. Na samoj plaži nema prirodnoga hlada niti ugostiteljskih objekata te Vam savjetujemo da sa sobom ponesete suncobran, hranu i piće. U pozadini plaže nalazi se prekrasna park šetnjica kojom se možete prošetati i uživati u ljepotama i znamenitostima Istre.3.Plaža Amarin – najpopularnija je plaža u Rovinju smještena 3 kilometra od centra grada. Iznimna čistoća mora te kvalitetna i bogata turistička ponuda osigurali su ovoj plaži epitet plaže s plavom zastavom. Ova šljunčano-betonska plaža raspolaže vanjskim tuševima, javnim zahodom, ležaljkama, suncobranima, trgovinom sportske opreme i brojnim ugostiteljskim objektima gdje se možete okrijepiti nakon kupanja i uživanja. Od sportskih sadržaja za najmlađe tu je dječje igralište i  aquagan. Oni stariji uživati mogu u skijanju na vodi, odbojci na pijesku, ronjenju, vožnjama pedalinama i Jet-skijem. Dio plaže dozvoljava i kupanje Vaših kućnih ljubimaca. Budući da je more toplo, a ulaz plitak i blag, ova plaža idealna je za obiteljska druženja s malom djecom. Za sigurnost svih kupača tu se brine spasilačka ekipa.4.Pješčana plaža Bijeca – predstavlja najpopularniju plažu u Medulinu. Ova prekrasna pješčana plaža duga je 1 kilometar te je idealna za malu djecu koja obožavaju igru u pijesku i kupanje u toplom i čistom moru. Plaža raspolaže tuševima, WC-om, suncobranima i ležaljkama za iznajmljivanje. U okolici plaže nalaze se brojni ugostiteljski objekti i kiosk. Tu je i dječje igralište kao i Iceberg namijenjen najmlađima.  Oni malo stariji mogu zaigrati odbojku na pijesku ili se okušati u parasailingu.5.Plaža Lanterna - još jedna prekrasna šljunčana plaža smještena u Rapcu na kojoj se viori plava zastava. Plaža Lanterna idealna je za obitljske odmore s malom djecom, za sve ljubitelje aktivnoga odmora, za romantičare, ali i za osobe sa invaliditetom. Izrazito bogata ponuda popratnih turističkih sadržaja, kristalno čisto more, spasilačka služba, restorani i kafići idealna su kombinacija za cjelodnevni odmor i uživanje na ovoj prekrasnoj plaži.


Photo: Igor Zirojevic, Izvor: Turistička zajednica Istarske županije

6.Plaža Sol Polynesia – šljunčano-pješčana plaža na kojoj se viori plava zastava udaljena svega 2 kilometra od grada Umaga. Brojni zabavni parkovi za djecu, plitko i toplo more idealna su kombinacija za Vaše mališane i provođenje obiteljskoga odmora na ovoj plaži. Tuševi, WC, kabine za presvlačenje, suncobrani, ležaljke, trgovine, kiosk, restorani, kafići, slastičarnica, spasioci, pristup moru osobama sa invaliditetom samo su neke od pogodnosti i popratnih turističkih sadržaja koje ova plaža nudi svojim gostima. Pridodamo li k tome brojne sportske sadržaje poput malog nogometa, badmintona, stolnog tenisa, mini golfa, trampolina, vožnji na bananama i tubama – zabava može započeti.

7.Rt Kamenjak – smješten je na poluotoku Premantura i idealna je destinacija za sve ljubitelje divljih plaža, kristalno čistoga mora, netaknute prirode i osame. Razvedena obala ovog čuvenoga parka prirode prostire se na 30 kilometara i na njoj se nalaze brojne plaže i skrovite uvale za sve ljubitelje avanturizma. Rt Kamenjak idealna je lokacija za sve ljubitelje podvodnoga svijeta i surfere. Obitelji s malom djecom mogu uživati u pješčanim plažama.


Photo: Goran Sebelic, Izvor: Turistička zajednica Istarske županije


Photo: Igor Zirojevic, Izvor: Turistička zajednica Istarske županije

Izvor fotografija: Turistička zajednica Istarske županije