Poluotok Pelješac – 10 najljepših plaža za kupanje

6.5.2021.

Poluotok Pelješac drugi je najveći poluotok u Hrvatskoj smješten na samom jugu hrvatskoga Jadrana. Ovaj slikoviti poluotok krase grebeni, vinogradi, maslinici i borova šuma s jedne strane te kristalno čisto i tirkizno more s druge strane.  Može li ljepši spoj? :)

Pridodamo li k tome neke od najljepših plaža i uvala koje Mediteran ima, godišnji odmor iz snova ovdje može započeti! U nastavku pogledajte 10 najljepših pješčanih i šljunčanih plaža na poluotoku Pelješcu koje morate posjetiti.

1. Pješčana plaža Prapratno – jedna je od najljepših i najatraktivnijih pješčanih plaža na poluotoku Pelješcu. Smještena je u istoimenoj uvali udaljenoj svega 5 kilometara od srednjovjekovnog gradića Stona. Plažu i uvalu okružuju maslinici i borova šuma koja stvara prirodan hlad. More je izrazito plitko, toplo i iznimno čisto što je idealna kombinacija za malu djecu i obiteljsko uživanje. Do plaže se lako stiže automobilom. U pozadini plaže nalazi se parking. U sklopu parkinga nalaze se brojni štandovi na kojima možete kupiti domaće vino, maslinovo ulje, voće i povrće. Plaža raspolaže vanjskim tuševima i kabinama za presvlačenje. Na plaži možete unajmiti suncobrane i ležaljke. U neposrednoj blizini plaže nalazi se kafić i restoran. Ljubitelji aktivnoga odmora na plaži mogu uživati u odbojci na pijesku i vožnji pedalinama.2. Pješčano-šljunčana plaža Divna
– predstavlja čarobnu kombinaciju sitnoga šljunka i pijeska s jedne strane te tirkiznog i kristalno čistoga mora s druge strane. Ova najslikanija plaža na Pelješcu nalazi se u uvali Duba, 10-ak kilometara od malenog gradića Trpnja. Spektakularna okolica koja okružuje plažu i uvalu pravi je raj za sve romantičare. Budući da je more izrazito toplo, plitko i čisto, plaža je idealna lokacija i za obiteljske odmore s malom djecom. Uz plažu se nalazi kafić i slastičarnica. Ova plaža ne raspolaže dodatnim sadržajima stoga sa sobom ponesite ručnike, suncobrane i igračke za Vaše mališane. Do plaže se lako stiže automobilom uskom cestom.


Foto: TZ Trpanj


Foto: TZ Trpanj

3. Plaža Jezero – skrovita pješčano-šljunčana plaža smještena u neposrednoj blizini pelješke Dube. Do plaže se jedino može doći s morske strane budući da s kopnene strane put za sada ne postoji. Idealna je lokacija za sve turiste željne mira i tišine. Budući da je plaža u potpunosti izolirana od kopna, na istoj ne postoje nikakvi turistički sadržaji. Morate ponijeti sve sa sobom kako bi mogli cijeli dan uživati u netaknutoj prirodi, kristalno čistom moru i prekrasnom pogledu na Biokovo.4. Plaža Mokalo – još jedna prekrasna pješčano-šljunčana plaža smještena na južnoj strani poluotoka Pelješca. Plaža je dio kampa pa u ljetnim mjesecima na plaži zna biti velika gužva. Plaža raspolaže prirodnim hladom, javnim WC-om te suncobranima i ležaljkama koje možete unajmiti. U sklopu plaže nalazi se kafić i restoran. S plaže se pruža čaroban pogled na susjednu Korčulu. Do plaže se lako stiže automobilom s kopnene strane. Plaža je pogodna za obiteljske odmore s malom djecom.


Foto: TZO Orebic


Foto: TZO Orebic


Foto: TZO Orebic


Foto: TZO Orebic


Foto: TZO Orebic


Foto: TZO Orebic

5. Plaža Trstenica – je šljunčana plaža s plitkim pješčanim ulazom u more smještena u Orebiću. Idealna je za obitelji s malom djecom i sve ljubitelje aktivnoga odmora. U okolici plaže nalaze se brojni ugostiteljski objekti i apartmani gdje možete rezervirati svoj smještaj. Ljubitelji aktivnoga odmora na plaži mogu unajmiti pedaline i kajak. Plaža također nudi mogućnost najma suncobrana i ležaljki.6. Plaža Podobuće  - životopisna plaža smještena u istoimenom naselju na poluotoku Pelješcu. Plaža je šljunčana, more iznimno čisto, plitko i toplo što stvara idealnu kombinaciju za starije osobe i obitelji s malom djecom. Plaža je lako dostupna automobilom. U pozadini plaže nalaze se apartmani. Plaža raspolaže prirodnim hladom.


Foto: TZO Orebic

7. Plaža Žuljana – smještena je u istoimenom zaljevu na južnoj strani poluotoka. Tirkizno plavo more s jedne strane i gusta borova šuma s druge strane čine savršen spoj i idealno mjesto za „punjenje baterija“ daleko od gradske gužve. Plaža je lako dostupna s kopnene strane.8. Plaža Viganj – pravi je raj za sve ljubitelje aktivnoga odmora na vodi i surfere. Vjetar maestral stvara savršene uvjete za surfanje na vodi te ovu plažu čini najpopularnijom plažom u Hrvatskoj  za windsurfing i kitesurfing. U pozadini plaže nalaze se brojni ugostiteljski objetki u kojima se možete okrijepiti nakon uživanja u vodenim sportovima.


Foto: TZO Orebic

9. Plaža Luka – šljunčana plaža smještena u mjestu Trpanj. Plaža raspolaže tuševima i prirodnom hladovinom u obliku palmi i drveća. U neposrednoj blizini plaže nalazi se restoran. Plaža je lako dostupna s kopnene strane.10. Plaža Pozora – još jedna šljunčana plaža smještena u mjestu Trpanj. Uz samo plažu nalazi se hotel i brojni apartmani. Plaža raspolaže tuševima, ležaljkama i  suncobranima. U pozadini plaže nalazi se Tuna bar i kafić. Na plaži možete unajmiti kajak. Plaža raspolaže prirodnom hladovinom.Izvor fotografija: TZO Orebic i TZ Trpanj