TOP 10 najljepših plaža za kupanje na Korčuli

9.4.2021.

Otok Korčula drugi je najnaseljeniji otok u Hrvatskoj smješten u Dubrovačko-neretvanskoj županiji. Na otoku Korčuli nalazi se rodna kuća velikoga istraživača i putnika Marka Pola. Osim po bogatoj povijesti, Korčula je poznata i po gustoj šumi koja ju prekriva, kristalno čistim morem, viteškim igrama, pješačkim i biciklističkim stazama te vinskim turama.

Najposjećenije destinacije na otoku su grad Korčula, Vela Luka, Lumbarda, Blato i Smokvica. Za sve buduće posjetitelje Korčule pripremili smo najbolju ponudu privatnoga smještaja. Sa 182 kilometra razvedene obale otok Korčula nudi veliki broj plaža i uvala koje će zadovoljiti svačije ukuse. U nastavku Vam predstavljamo 10 najljepših plaža za kupanje na otoku Korčuli.1.Plaža Proizd – smještena je na istoimenom otoku ljubavi koji se nalazi u blizini Vele Luke. Otok je nenaseljen i do njega se najlakše stiže taxi brodom. Na otoku postoji restoran i bar gdje se možete osvježiti i uživati u morskim specijalitetima. Plaža Prozid ne raspolaže sa turističkim sadržajima te je idealna za sve ljubitelje romantike i osame. Dno plaže krase bijeli oblutci, a more je tirkizne boje. Hrvatska turistička zajednica je 2007. godine ovu plažu proglasila plažom godine u Hrvatskoj. 2.Plaža Vela Pržina – najveća je prirodna pješčana plaža na otoku Korčuli. Smještena je na južnoj strani otoka u neposrednoj blizini turističkoga naselja Lumbarda. Kombinacija finoga pijeska, kristalno čistoga, toploga i plitkoga mora idealna su kombinacija za malu djecu i obiteljske odmore. Na plaži možete unajmiti suncobrane i ležaljke. Na plaži se nalazi restoran i beach bar. Ljubitelji aktivnoga odmora na plaži mogu zaigrati odbojku na pijesku. U pozadini plaže nalazi se parking za automobile.3.Plaža Bilin Žal
-  još jedna prekrasna pješčana plaža smještena također u blizini Lumbarde. Također je omiljena kod obitelji s malom djecom budući da je more toplo i plitko, a dno pješčano. Na plaži nema prirodnoga hlada stoga sa sobom ponesite suncobran ili ga unajmite. U pozadini plaže nalazi se konoba, kafić, slastičarnica i trgovina. S plaže se pruža prekrasan pogled na poluotok Pelješac.4.Plaža Moro Beach Stupe – nova je hit destinacija smještena na malenom otočiću Stupa Vela u neposrednoj blizini grada Korčule. Vrhunski restoran, azurno more i netaknuta priroda pravi su mamac za sve goste željne privatnosti i osame. Plaža je u potpunosti uređena te ima postavljene ležaljke i stolove uz samo plažu gdje možete ručati i večerati. Pravi hit je i ljuljačka postavljena u vodi. Svi se ovdje vole fotografirati i postavljati fotografije na društvene mreže.5.Plaža Samograd – smještena je na sjevernoj strani otoka u neposrednoj blizini turističkoga naselja Račišće. Plaža je šljunčana i smještena u dubokoj uvali, tako da je more ovdje toplo i kristalno čisto. Okružena je zelenilom koje osigurava prirodan hlad. Na plaži nema turističkih sadržaja, stoga morate sa sobom ponijeti sve potrepštine koje Vam trebaju. Do plaže se lako stiže automobilom.

6.Plaža Banje – smještena je u samom centru grada Korčule te ujedno predstavlja središnju gradsku plažu. Plaža Banje je šljunčanoga tipa i vrlo je uređena. U pozadini plaže nalaze se brojni hoteli, apartmani i ugostiteljski objekti. Plaža raspolaže sa klupama i koševima za smeće. Na plaži se mogu unajmiti ležaljke i suncobrani. More je toplo i plitko što ovu plažu čini idealnom za obiteljske odmore.

7.Plaža Pupnatska luka
– smještena je na južnoj strani otoka nekoliko kilometara od mjestašca Pupnat. Plaža je šljunčana, a krasi je izuzetno čisto i tirkizno more s jedne strane te bujna zelena vegatacija s druge strane. Idealna je lokacija za sve turiste željne bijega od gradske gužve. Do plaže se lako stiže automobilom s kopnene strane. Na plaži postoji restoran u kojem možete uživati u dalmatinskim specijalitetima. Na plaži možete unajmiti suncobrane i ležaljke.


Autor fotografije: Neven Fazinić

8.Plaža Orlanduša – još jedna skrovita plaža na otoku Korčuli udaljena nekoliko kilometara od malenoga mjestašca Žrnovo. Plaža je kombinacija sitnoga šljunka i stijena. Smještena je u dubokoj uvali te je tako zaštićena od udara vjetra. More je kristalno čisto i toplo. S plaže se pruža prekrasan pogled na otok Lastovo.

9.Plaža Vaja – prekrasna plaža koju krasi bijeli šljunak, stijene i kristalno čisto more. Smještena je u nesporednoj blizini malenoga naselja Račišće. Idealna je za sve ljubitelje osame, mira i tišine. Uz plažu se nalazi kafić gdje se možete osvježiti. U ljetnim mjesecima na plaži postoji mogućnost najma suncobrana i ležaljki.


Autor fotografije: Neven Fazinić

10.Pješčana plaža Istruga – smještena je u neposrednoj blizini malenoga naselja Brna na otoku Korčuli.  Plaža je poznata i po ljekovitom blatu, stoga mnogi turisti na ovu prekrasnu pješčanu plažu dolaze i zbog zdravstvenih problema. Čisto i toplo more s jedne strane, te pijesak i prirodna hladovina s druge strane idealna su pozivnica za obiteljske odmore s malom djecom. Ljubitelji aktivnoga odmora na plaži mogu uživati u tenisu, stolnom tenisu, boćanju i odbojci na pijesku. U blizini plaže nalazi se restoran gdje možete kušati dalmatinske specijalitete.

Izvor fotografija: www.visitkorcula.eu