8 Najljepših plaža u Umagu

20.11.2021.

Umag – prekrasni gradić u Istri koji se smjestio na zapadnoj istarskoj obali i koji svoje posjetitelje znamenitostima i predivnim čistim plažama oduševljava već na prvi pogled.

Smješten u zaljevu oblika potkove ovaj šarmantni mali gradić s otprilike 2400 sunčanih sati godišnje privlači turiste cijele godine, a posebno tijekom ljetnih mjeseci. Grad je idealan za godišnji odmor i uživanje, a može se pohvaliti brojnim plažama na kojima se ponosno vijori plava zastava. Bez obzira što nisu svjetski poznate, posjetitelji mogu uživati u kristalno čistom moru, suncu, netaknutoj prirodi i nizu drugih turističkih sadržaja kojima ćete upotpuniti svoj godišnji odmor. Ako odlučite svoj odmor provesti u Umagu ovo su plaže koje morate posjetiti i jednostavno uživati.

1. Plaža Osmica
– smjestila se 2 kilometra od centra grada Umaga u prekrasnom resortu Stella Maris. Plaža je popločena i pješčana te je idealna za obitelji s malom djecom i neplivače, jer je more izrazito plitko. Okružuje je mnogo zelenila i borova šumica koja pruža ugodan hlad svima onima koji većinu vremena ne žele biti izloženi suncu. U blizini plaže nalaze se brojni ugostiteljski objekti gdje možete kvalitetno pojesti, rashladiti se i osvježiti. Posebna atrakcija je bazen s morskom vodom namijenjen djeci u kojem se nalazi gusarski brod koji garantira nezaboravnu zabavu. Na plaži su vam osigurane kabine za presvlačenje i tuševi, a možete iznajmiti ležaljke i suncobrane.


Preuzeto sa: www.coloursofistria.com


Preuzeto sa: www.coloursofistria.com

2. Plaža Kanegra – smještena je u turističkom naselju Kanegra, nedaleko mjesta Savudrija. Ova šljunčana plaža udaljena svega nekoliko kilometara od Umaga ističe se svojom ljepotom, predivnim i čistim morem, a nalazi se u jednoj od najlješih uvala na zapadnoj obali Istre. Zbog sitnog šljunka i poprilično blagog ulaza u more idealna je za obitelji s malom djecom. Okružena je zelenilom koje pruža ugodnu hladovinu svima koji nisu ljubitelji pretjeranog sunčanja. Na ovaj plaži ponosno vijori plava zastava. Opremljena je vanjskim tuševima, kabinama za presvlačenje, a možete iznajmiti ležaljke i suncobrane. Osvježenje možete potražiti u obližnjem kafiću, restoranu i slastičarnici. U neposrednoj blizini nalazi se naturistička plaža s kampom namijenjena svima onima koji vole slobodniju atmosferu.


Preuzeto sa: www.coloursofistria.com

3. Plaža Moj Mir (Savudrija)
– šljunčana plaža s kamenitim dijelovima i jedna od najpoznatijih plaža u Savudriji, malenom turističkom naselju smještenom na najzapadnijoj točki Hrvatske. Prikladna je za obitelji s malom djecom, starije osobe i osobe s invaliditetom, jer je na nekim dijelovima plaže osiguran vrlo pristupačan ulazak u more. Brojni ugostiteljski objekti ( beach bar, caffe bar, snack bar, restoran, slastičarna) nalaze se na ovoj plaži. Ljubitelji adrenalina i sporta mogu uživati u parasailingu, vožnji jet-skijem, odbojci na pijesku, badmintonu, mini golfu. Plaža je opremljena vanjskim tuševima i kabinama za presvlačenje. Ovdje se nalazi i najstariji svjetionik koji je još uvijek u upotrebi na Jadranu – Savudrijski svjetionik izgrađen u 19. stoljeću, a visok je 36 m.


Preuzeto sa: www.coloursofistria.com

4. Plaža Laguna Stella Maris – predivna šljunčana plaža smještena u resortu Stella Maris, nedaleko od ATP stadiona „Goran Ivanišević“. Od centra Umaga udaljena je samo 3 kilometra. Osobito je zanimljiva obitelji s malom djecom i neplivačima, jer sadrži dijelove sa sitnim pijeskom i ima blagi ulaz u more. Okružena je borovom šumom koja štiti od jakoga sunca i pruža ugodan hlad. Zbog čistoće i ljepote mora i same plaže, raznolikih i zanimljivih sadržaja ova plaža nagrađena je Plavom zastavom. Plaža raspolaže vanjskim tuševima i kabinama za presvlačenje, a kako bi ugođaj na plaži bio potpun moguće je iznajmiti ležaljke i suncobrane. Svi posjetitelji i kupači mogu uživati u brojnim vodenim i sportskim sadržajima, poput vožnje jet-skijem, skijanju na vodi, vožnji bananama ili pedalinama, tenisu i mini golfu. U brojnim ugostiteljskim objektima možete se osvježiti i kvalitetno pojesti, a nakon toga zasladiti sladoledom i desertom.


Preuzeto sa: www.coloursofistria.com


Preuzeto sa: www.coloursofistria.com


Preuzeto sa: www.coloursofistria.com

5. Plaža Polynesia/Sol Katoro
– nalazi se u naselju Katoro, samo 2 kilometra od Umaga. Plaža je kombinacija kamenitih, šljunčanih i betoniranih dijelova. Savršena je za obitelji s malom djecom, starije osobe i osobe s invaliditetom jer ima blag i pristupačan ulazak u more. Zbog čistoće i kvalitete mora, te bogate i zanimljive ponude sadržaja na ovoj plaži vijori Plava zastava. Plaža je opremljena vanjskim tuševima i kabinama za presvlačenje, a kako bi se zaštitili od prevelikih vrućina možete iznajmiti ležaljke i suncobrane. Osvježenje možete potražiti u beach baru, a u restoranu možete isprobati neke od istarskih specijaliteta. Ljubitelji sportskih aktivnosti mogu uživati u odbojci na pijesku, tenisu, mini golfu, nogometu i badmintonu. U blizini plaže nalaze se dva otvorena bazena (bazen za odrasle i bazen za djecu).


Preuzeto sa: www.coloursofistria.com


Preuzeto sa: www.coloursofistria.com

6. Glavna plaža – prava gradska pješčana plaža smještena u naselju Punta, a od centra grada Umaga udaljena je svega 1,5 kilometar. Idealna je za obitelji s malom djecom i neplivače zbog plitkog mora i pristupačnog ulaza u more. U blizini plaže nalazi se borova šuma koja štiti od jakoga sunca. Dok se djeca zabavljaju na igralištu s toboganom i ljuljačkama, odrasli osvježenje mogu potražiti u restoranu. Ako ste slučajno nešto zaboravili ponijeti, na obližnjim štandovima možete kupiti kupaće kostime, igračke za plažu, brojne suvenire, pekarske proizvode.


Preuzeto sa: www.coloursofistria.com

7. Plaža Aurora – betonirana plaža smještena u turističkom resortu Katoro. Od centra Umaga udaljena je oko 2 kilometra. Budući da je voda duboka već pri samom ulazu u more, postavljene su stepenice kako bi ulazak u more bio lakši. Nedaleko plaže pronaći ćete ugodnu hladovinu koja će vas zaštititi od prevelike vrućine. Na plaži možete iznajmiti ležaljke i suncobrane, a ako želite uživati u sportovima na vodi možete iznajmiti svu potrebnu opremu. Do plaže ćete lako stići biciklom, a jedan od popularnijih načina dolaska je i turistički vlakić koji će vas dovesti pored same plaže.


Preuzeto sa: www.coloursofistria.com

8. Plaža Katoro – smještena je u turističkom naselju Katoro, u blizini Umaga. Ova gradska plaža kombinacija je betoniranih, kamenitih i šljunčanih dijelova. Zbog raznolikih sadržaja kojima je opremljena idealna je za obitelji s malom djecom, mlađu populaciju, ali i starije osobe. Tako se djeca mogu zabaviti na dječjem igralištu, a odrasli zaigrati odbojku na pijesku, tenis, mini golf, uživati u vožnji jet-skijem, skijanju na vodi. Na plaži se nalaze vanjski tuševi, kabine za presvlačenje, ležaljke koje možete iznajmiti, aquagan kojeg vole mladi i stari. U brojnim ugostiteljskim objektima (beach bar, caffe bar, restoran, snack bar) možete se osvježiti i kvalitetno pojesti. Zbog čistoće mora, bogatog sadržaja i kvalitetne usluge na plaži vijori Plava zastava. Na ovoj plaži često se održavaju turniri u odbojci na pijesku, što je posebno zanimljivo mlađoj generaciji.u


Preuzeto sa: www.coloursofistria.com

Grad Umag nudi izuzetno bogatu ponudu privatnoga smještaja, apartmana, hotela, pansiona i soba za odmor i uživanje u ovom malenom kutku raja skrivenom u samom srcu Europe.