Apartmani i privatni smještaj Pazin

Povijesni gradić smješten u Središnjoj Istri svega 50-ak kilometara od Pule (zračne luke). Sastoji se od 18 naselja i to: Beram, Brajkovići, Bertoši, Heki, Butoniga, Grdoselo, Kašćerga, Kršikla, Lindar, Pazin, Stari Pazin, Trviž, Vela Traba, Ježenj, Zabrežani, Zamask, Zarečje, Lindarski Katun i Zamaski Dol.

Prvi puta u povijesti ovaj grad spominje se kao Pazinska utvrda 983. godine. Grad se sastoji od dva dijela: Staroga grada sagrađenog na 130 metara visokoj stijeni i novoga dijela koji je sagrađen na ravnom dijelu.

Znamenitosti koje svatko treba vidjeti za vrijeme posjeta ovoga grada svakako su: Pazinska jama koja je smještena podno zidina kaštel gdje rijeka Pazinčica završava svoj tok, Pazinski kaštel - najveća srednjovjekovna utvrda u Istri koja se spominje prvi puta 983. godine i Franjevački samostan koji je sagrađen u 15. stoljeću.

Brojni restorani u gradu pružit će Vam istarske delicije krenuvši od istarskoga pršuta pa sve do čuvenih tartufa. Grad Pazin danas nudi odličnu ponudu privatnoga smještaja, apartmana i soba za iznajmljivanje. Također možete uživati u brojnim sportskim aktivnostima poput biciklizma i jahanja.