Apartmani i privatni smještaj Motovun

Najpoznatiji i najatraktivniji istarski srednjovjekovni gradić smješten iznad doline rijeke Mirne u sjevernom dijelu Istre u blizini gradova Buzeta i Pazina. Danas Motovun nudi bogatu ponudu privatnoga smještaja u apartmanima, kućama za odmor, vilama istarskog stila sa bazenima te brojnim obiteljskim hotelima.

Najpoznatiji je po svjetski poznatome Motovunskom filmskom festivalu koji se održava svake godine krajem srpnja i koji okuplja poznate filmske umjetnike iz čitavoga svijeta. Također je poznat i po čuvenoj Motovunskoj šumi u kojoj se nalazi stanište skupocjenih bijelih tartufa. Od znamenitosti koje svakako trebate posjetiti izdvajamo: Crkva Blažene Djevice Marije "od Vratiju": izgrađena 1520. godine, Palača Polesini koja potječe iz xvi. stoljeća, a danas je to hotel, Gradska vrata sagrađena u renesansnom stilu, gradska loža izgrađena 1331. godine...

Gosti željni aktivnoga odmora ovdje mogu uživati u jahanju, vožnji kanuom, lovu, paraglidingu, biciklizmu i mnogim drugim sportovima. Prva plaža udaljena je od Motovuna svega 30 km i nalazi se u Poreču.

Brojni restorani i konobe nude vrhunsku gastronomsku i enološku ponudu ovoga kraja. Odličan prometni položaj u ovaj grad svake godine privuče sve veći broj kako stranih turista tako i domaćih.

Dobrodošli u Motovun - najslikovitiji srednjovjekovni gradić.


Nema rezultata