Skywalk – top destinacija za sve pustolove

7.10.2021.

Ako ste u potrazi za idealnom pustolovinom punoj adrenalina i izazova Nebeska šetnica Skywalk pravo je mjesto za Vas. Ovaj spektakularni vidikovac smješten u Parku prirode Biokovo, na predjelu Ravna vlaška, u blizini Makarske rivijere, jedne od najpopularnijih turističkih destinacija u Hrvatskoj, za sve posjetitelje otvoren je 02.07.2020. godine.

Ova turistička atrakcija po mnogočemu se razlikuje od ostalih atrakcija i vidikovaca u Hrvatskoj. Po mnogima, najljepši vidikovac na Jadranu izgrađen je u obliku potkove površine 40 kvadratnih metara, a proteže se nad provalijom izvan litice, na 1228 metara nadmorske visine. Zaštitna ograda i cijela podna ploha izrađene su od višeslojnog sigurnosnog stakla, tako da posjetitelji mogu vidjeti provaliju iznad koje stoje. Jeste li dovoljno hrabri za šetnju na ovako vrtoglavoj visini? Budući da je cijela konstrukcija prošla test nosivosti i svaka staklena ploča može izdržati više od dvije tone, nema razloga za strah. Svi posjetitelji i gosti prije ulaska na staklenu ploču vidikovca moraju obrisati cipele kako bi staklo po kojem se kreću ostalo čisto. Stepenice koje se nalaze s obje strane omogućuju posjetiteljima šetnju u krug po staklenoj šetnici, tako da se protok gostiju ne zaustavlja. Predviđeno zadržavanje posjetitelja na staklenom vidikovcu iznosi pet minuta. Imajte na umu da je strogo zabranjeno skakanje po staklenoj površini, naginjanje preko staklene ograde vidikovca, unošenje oštrih predmeta i bacanje predmeta i smeća s vidikovca. Impresivan pogled na Makarsku rivijeru, poluotok Pelješac, dalmatinske otoke Brač, Hvar, Korčulu i Vis nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

Stoga, ako ste u potrazi za idealnom fotografijom koju ćete objaviti na društvenim mrežama i želite obogatiti svoju kolekciju fotografija, ovaj jedinstveni vidikovac pravi je izbor za Vas. Do Parka prirode Biokovo i njegove najpoznatije atrakcije – Skywalka, najlakše je doći osobnim automobilom iz smjera Makarske te iz smjera Podgore preko mjesta Gornja Podgora. Biokovska cesta, koja je ujedno i najviša cesta u Hrvatskoj, duga je 23 kilometra i njom se vozite od ulazne recepcije Parka koji se nalazi na 365 metara nadmorske visine, do najvišeg vrha Biokova Sveti Jure smještenog na 1762 metara nadmorske visine. Od ulaza u Park prirode do Nebeske šetnice vozite se 13 kilometara jednotračnom asfaltiranom cestom. S obzirom na karakteristike brdske planinske ceste i ugibalištima skoro svakih 300 metara na toj prometnici vrijede specifični uvjeti vožnje, te se svi vozači moraju prilagoditi uvjetima koji se na njoj odvijaju. Ulaz u park je moguć za maksimalno 25 vozila svakih sat vremena. Ukoliko niste vješt vozač i nemate vlastito prijevozno sredstvo posjet ovoj jedinstvenoj turističkoj atrakciji moguće je organizirati i na recepciji Hotela Medora Auri koji će Vam osigurati prijevoz kombi-busevima.Svi oni željni avanture i adrenalina, te dobre fizičke kondicije Park prirode mogu posjetiti biciklom, motociklom, planinarenjem i pješice, a do Skywalka vodi nekoliko planinarskih staza koje počinju u Makarskoj, Podgori i Tučepima. Sa sobom obavezno ponesite dovoljne količine tekućine, posebno u ljetnom periodu kada temperature prelaze 30 C. Nebeska šetnica otvorena je za sve posjetitelje od početka travnja do kraja studenoga, svaki dan od 7:00 – 19:00 h. Budući da se Skywalk nalazi u sklopu Parka prirode Biokovo, plaćate samo kartu za ulaz u Park. Dnevna ulaznica za odrasle iznosi 60 kn, dok djeca do 7 godina imaju pravo na besplatnu ulaznicu. Mnogi će reći – niste bili u Makarskoj, ako niste posjetili Skywalk!U neposrednoj blizini Skywalka nalazi se bogata ponuda privatnoga smještaja, apartmana, soba, villa i hotela. Na Vama je samo da odlučite koji tip smještaja Vam najviše odgovara i godišnji odmor na jednoj od najljepših europskih rivijera može započeti! :)