Hrvatski otoci za koje Vam ne treba trajekt

4.9.2021.

U Hrvatskoj postoje četiri prekrasna otoka za koje Vam nije potreban trajekt i transfer s kopna na otok. Upravo ta jednostavnost i brzina dolaska na ove otoke privlači sve veći broj turista koji ne žele gubiti vrijeme i novce čekajući u kolonama za trajektno pristanište.

Turisti koji putuju iz daljih Europskih destinacija također često moraju dobro izračunati da li stižu na zadnji trajekt koji vozi taj dan ili će noć provesti u trajektnom pristaništu. Sve su to stvari koje izbjegavate ako se odlučite posjetiti jedan od četiri otoka koji su s kopnom povezani mostom. U nastavku pogledajte što posjetiti i vidjeti na otoku Krku, Pagu, Viru i Murteru.

Otok Krk – najveći hrvatski otok koji je s kopnom povezan mostom. Mostarina se više ne naplaćuje, tako da je dolazak na ovaj prekrasni otok postao još bržim i jednostavnijim. Mjesto koje možda najviše mami turiste na otok Krk svakako je Baška. Prekrasna plaža, kristalno čisto i toplo more, odlična ponuda hotela, restorana i privatnoga smještaja, velika šetnjica i akvarij u centru grada samo su neke od atrakcija koje Vas čekaju u Baškoj. Povijesna jezgra grada Krka druga je najposjećenija destinacija na otoku Krku. Krčka katedrala, Frankopanska sudnica, Krčke crkve i gradske zidine samo su dio bogate povijesti koje ovaj grad nudi. Od ostalih atrakcija izdvajamo: Špilja Biserujka – koja je duga 110 metara, uređena i osvjetljena te sve ljubitelje podzemlja ostavlja bez daha. Zipline Edison Krk – ili „šetnja među krošnjama“ - još jedna Krčka atrakcija za sve ljubitelje adrenalina. Sajla za spuštanje duga je više od 2 kilometra. Bašćanska ploča – simbolizira najstariji hrvatski glagoljički spomenik.  - Podvodni park Punat – još jedna atrakcija na otoku Krku namijenjena ljubiteljima podvodnoga svijeta. Prošetajte se morskim dnom i upoznajte morsku floru i faunu.

Otok Pag – drugi najveć hrvatski otok koji je s kopnom povezan mostom. Zbog specifičnoga krajolika, ovaj otok često se naziva „mjesečevim otokom“. Zbog „najluđe“ plaže na Jadranu gdje zabava nikad ne prestaje– Zrče – ovaj otok nazivaju još i hrvatskom Ibizom. Osim plaže Zrče, preporučamo Vam posjet dvijema najslikanijim plažama u ovom dijelu Europe – plaža Ručica i plaža Beritnica koje su vrlo nepristupačne, ali sve ostavljaju bez daha zbog jedinstvene prirodne formacije i nevjerojatnoga spoja kopna i mora. Istaknuli bismo još i pješčanu plažu Planjka – na kojoj se viori plava zastava. Svakako posjetite stari grad Pag i njegovu starogradsku jezgru, ali i nešto malo mlađi grad – grad Novalju.

Otok Vir – treći je po veličini hrvatski otok povezan s kopnom mostom. Prekrasne plaže, trgovi, crkve, sportsko rekreacijski sadržaji, ali i odlična ponuda privatnoga smještaja i hotela na ovaj otok iz godine u godinu privlači sve više kako domaćih tako i stranih turista željnih mira i netaknute prirode.

Otok Murter – četvrti je po veličini otok povezan s kopnom malenim mostom. Krasi ga jedna od najljepših plaža na Jadranu – plaža Slanica. S plaže se pruža prekrasan pogled na Nacionalni park Kornati. Zbog iznimne blizine NP Kornati, svakako Vam preporučamo turistički izlet i posjet ovom jedinstvenom Nacionalnom parku. Ljubitelji kulturno povijesne baštine svakako trebaju posjetiti jedinstvenu utvrdu Tureta, ali i povijesni centar grada Murtera. Posjetite neke od vidikovaca s kojih se pruža genijalan pogled na čitav Murter i okolicu, uživajte u sportsko rekreacijskim sadržajima i svim drugim čarima koje ovaj maleni otok nudi svojim gostima.