Apartmani i privatni smještaj Dubrovnik

Jedan od najznačajnijih kulturnih, političkih i turističkih centara u cijeloj Jugoistočnoj Europi. Smjestio se na jugu hrvatskoga primorja, u dubrovačko-neretvanskoj županiji. Najveća atrakcija grada su njegove srednjovjekovne gradske zidine koje se protežu preko 1940 metara i predstavljaju jedan od simbola dubrovačke slobode. Iako je većina smještaja u Dubrovniku orijentirana na visoko elitni turizam, te ima u ponudi najbolje svjetske hotele i vile - može se pronaći i povoljan privatni smještaj, sobe i apartmani. To je drevni grad koji je zbog svojih iznimnih ljepota i bogate povijesti upisan u UNESCO-ov registar svjetske kulturne baštine.

Dubrovnik nudi vrhunsku ponudu  koncerata, izložbi, kazališnih predstava, raznih festivala, ali i druge manifestacije zabavnog karaktera od kojih izdvajamo: 'Dubrovačke ljetne igre' koje se odvijaju pod vedrim nebom na raznim lokacijama diljem grada, fešta Sv. Vlaha, Međunarodni Film Festival i Libertas Film Festival...

Od znamenitosti koje svakako trebate vidjeti izdvajamo: Gradske zidine, Knežev dvor, Stradun, Palača Sponza, Franjevački samostan Male braće, Crkva sv. Vlaha - zaštitnika Dubrovnika, Orlandov stup i Dubrovačka katedrala.

Toplina juga, pješčane plaže, brojne uvale, čiste tirkizno-zelene i tamno-plave dubine mora ostavlja svakoga turista bez daha.

Dubrovnik nudi i bogati noćni život. Tako možete uživati u brojnim lounge barovima, kafićima i klubovima koji rade do ranih jutarnjih sati. Najpoznatija plaža je plaža Banje s koje se pruža prekrasan pogled na gradske zidine i otok Lokrum.

Dubrovnik nudi vrhunsku gastronomsku i enološku ponudu. Tako možete uživati u stonskim kamenicama i dagnjama, vrhunskim morskim delicijama, rožati, ali i vrhunskoj janjetini i teletini ispod peke. Sve to prate vrhunska vina od kojih izdvajamo Dingač i dubrovačku Malvasiju.

Svim ljubiteljima aktivnoga odmora Dubrovnik pruža aktivnosti poput jedrenja, surfanja, ronjenja, paraglidinga, jahanje konja, jahanje magaraca, tenisa, golfa. Oni pak željni mira i tišine uživat će u okolnim uvalama. Dubrovački aerodrom Čilipi udaljen je svega 20 km od centra grada i povezan je direktno sa svim bitnijim zemljama Europe. Morska luka Gruž svake je godine nezaobilazno odredište svjetskog jet-setta koje svojim mega jahtama uplovljava i sidri se.

Zbog svega navedenoga - Dubrovnik je idealno odredište turistima bilo ljeti ili zimi.