Apartmani i Privatni Smještaj u Južnoj Dalmaciji

Najjužniji dio hrvatskog primorja koji se prostire od rijeke Neretve do Dubrovačkog područja koje graniči sa Crnom Gorom. Najveće turističko središte je grad Dubrovnik - jedan od najatraktivnijih i najpoznatijih gradova Sredozemlja. Najveća atrakcija grada su njegove srednjovjekovne gradske zidine koje se protežu preko 1940 metara i predstavljaju jedan od simbola dubrovačke slobode. Dubrovnik je poznato odredište svjetskog jet-setta koji svake godine svojim jahtama uplovljavaju u njegov akvatorij i sidre se u dubrovačkoj luci Gruž. Većina smještaja u Dubrovniku orijentirana je na visoko elitni turizam. Zbog svojih iznimnih ljepota i bogate povijesti upisan je u UNESCO-ov registar svjetske kulturne baštine. Ostala turistička središta su Cavtat, Klek, Ston, Orebić, Konavli te poluotok Pelješac.

Najznačajniji otoci ove regije su otok Mljet, otok Korčula, otok Lastovo te Elafitski otoci. Otok Mljet je najzeleniji jadranski otok, ali ujedno i nacionalni park. Ova regija pruža odličnu gastronomsku i enološku ponudu. Brojni vrhunski restorani, hoteli, konobe pružit će Vam vrhunska jela poput ribe, hobotnice, škampi i školjaka, ali i meso s roštilja mazano ružmarinom i maslinovim uljem. Od deserta je najpoznatija dubrovačka rožata koju preporučujemo svima da je probaju. Također su u ponudi vrhunska vina (od Merlota, Dingača i Caberneta do Malvazije, Posipa ili Pinota).

Svim ljubiteljima aktivnoga odmora Južna Dalmacija pruža aktivnosti poput jedrenja, surfanja na dasci, skijanja na vodi, ribolova, ronjenja, biciklizma. Ova regija također Vam pruža najmoderniji privatni smještaj, vile, hotele, apartmane, moderno opremljene marine, luke i nautičke centre. Ako posjetite Konavle, obavezno kušajte mandarine iz neretvanske doline koje slove za najbolje na svijetu, ali i lubenice, naranče, šljive, grožđe.


DubrovnikElafitiKlekKorčulaLastovoMetkovićMljetPelješacPloče