Apartmani i privatni smještaj Krk

Povijesni grad Krk smjestio se na najvećem istoimenom Jadranskom otoku u Kvarnerskom zaljevu i danas predstavlja jedno od najstarijih naselja u Hrvatskoj. Više od 3 tisuće godina ovaj grad je turističko, gospodarsko, urbano i administrativno središte otoka. Prvi stanovnici i osnivači grada Krka bili su Iliri. Grad obiluje kulturno-povijesnim spomenicima, galerijama i muzejima od kojih izdvajamo: Gradske zidine, Gradska Vijećnica iz XV. st., Velika gradska vrata koja se spominju još od 1350. godine, Volsonis - gradski bedemi, Crkva Majke Božje od zdravlja iz XI. st., Sv. Krševan - spomenik visoke vrijednosti koji datira još iz XI. stoljeća, galerija Dagmar.

Odlična prometna povezanost (Krčki most, zračna luka, blizina velikih europskih gradova) u ovaj prekrasni povijesni grad svake godine privlači sve veći broj kako stranih tako i domaćih turista. Odlična ponuda privatnoga smještaja, apartmana, soba za iznajmljivanje, hotela, pansiona i kampova osigurat će kvalitetan i vrlo povoljan smještaj svim gostima.

Svi turisti koji žele u gradu i na otoku Krku provoditi aktivan godišnji odmor mogu uživati u raznovrsnim sportskim aktivnostima poput ronjenja, jedrenja, biciklizma, fitnesu, tenisu... Ako ste pak željni izleta i razgledavanja svakako preporučamo jednodnevni izlet brodom u grad Opatiju - "biser hrvatskoga Jadrana", šetnje po prekrasnim parkovima, šetnicama uz more, razgledavanje kulturno-povijesnih znamenitosti ovoga grada i otoka.

Brojne uvale, prekrasne plaže, kristalno čisto more i plaže zadovoljit će i najzahtjevnije.

Brojni restorani i konobe pružit će Vam vrhunske delicije ovoga podneblja od kojih izdvajamo: otočku janjetinu, domaći pršut i sir, raznovrsne plodove mora, ali i maslinovo ulje za koje mnogi tvrde da je najbolje na svijetu. Dobru večeru ili ručak treba zaliti dobrom kapljicom. U ponudi se tako nalaze brojna vrhunska domaća crna i bijela vina, rakija, ali i razne vrste piva koje možda i najbolje leže u vrućim ljetnim danima.

Gosti željni zabave i dobroga ritma ovdje mogu u brojnim kafićima, disko klubovima i barovima uz plažu uživati do ranih jutarnjih sati.