Apartmani i privatni smještaj Opatija

Biser hrvatskog Jadrana smješten podno planine i parka prirode Učka. Radi se o vodećem i jednom od najstarijih turističkih središta u Hrvatskoj kada govorimo o poslovnim skupovima, kongresima, seminarima, festivalima, koncertima, izložbama i drugim kulturnim i sportskim događanjima. Kao dokaz svjedoči činjenica da je ovdje još davne 1904. godine održan Četvrti kongres austrijskih balneologa.

Danas se u Opatiji godišnje održi više od 5000 kongresa, seminara, raznih skupova i događaja. Svemu ovome pogoduje odličan prometni položaj i povezanost sa svim većim gradovima - Rijekom, Zagrebom, Pulom. U Opatiju se iz gotovo svih europskih centara jednostavno i brzo stiže - automobilom, vlakom i autobusom. Najbliže zračne luke su Rijeka - na otoku Krku (37 km), Pula (98 km), Zagreb (175 km) i Ljubljana (142 km).

Opatija nudi vrhunsku ponudu smještaja krenuvši od najmodernijih hotela sa četiri ili pet zvjezdica pa sve do povijesnih vila, pansiona, apartmana i soba. Od znamenitosti koje svakako treba posjetiti izdvajamo: Madonnina - jedinstvena skulptura i zaštitni znak Opatije, Djevojka s galebom - djelo kipara Cara postavljena davne 1956. godine, Umjetnički paviljon, spomenik Fridrichu Juliusu Schulleru, park Angiolina, Crkva Sv. Jakova i mnoge druge.

Opatija je idealna i za sve turiste željne aktivnoga i adrenalinskoga odmora. Tako ovdje možete uživati u aktivnostima poput biciklizma, jahanja, planinarenja, jedrenja padobranom, ronjenja, tenisa, slobodnoga penjanja, odbojke na pijesku, ali i u opuštajućim i zanimljivim šetnjama kroz prirodu i prekrasne parkove.

Brojni restorani, bistroi, taverne, konobe, gostionice, krčme i pizzerije nude bogatu i raznoliku gastronomsku ponudu ovoga kraja. Tako možete uživati u raznovrsnim specijalitetima i plodovima mora, janjetini, škampima, biftecima, ali i delicijama poput  šparuga. Također se u ponudi nalaze i vrhunska kako domaća (Istarska Malvazija, bijeli Muškat...) tako i svjetski poznata vina (Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot bijeli...).

Dobrodošli u Opatiju - najljepši grad Mediterana!