Apartmani i privatni smještaj Senj

Stariji od 3 tisuće godina grad Senj najstariji je grad gornjeg Jadrana, ali i jedan od najstarijih gradova čitavoga Mediterana. Nastao je na brdu Kuk koje je smješteno par kilometara istočnije od današnjeg grada Senja. Grad Senj nalazi se na samoj Jadranskoj magistrali 66 km južnije od grada Rijeke između prekrasnoga plavoga, kristalno čistoga mora s jedne strane i obronaka Kapele i Velebita s druge strane.

Odličan geoprometni položaj - blizina velikih europskih gradova (Zagreb 160 km, Beč 520 km, Budimpešta 510 km, Zürich 830 km) blizina zračnih luka Rijeka i Zagreb, brze trajektne linije, autobusna i željeznička povezanost sa Zagrebom i svim većim gradovima Europe osigurali su svim gostima i turistima iz čitavoga svijeta i regije brz i jednostavan dolazak u ovaj prekrasni povijesni grad.

Simbol grada, ujedno i najveća turistička atrakcija svakako je tvrđava Nehaj sagrađena 1558. godine. U povijesti je bila vojna utvrda kojom su uskoci branili grad Senj, ali i pripremali napade na Turke i Mletke. Sagrađena je od razrušenih samostana, kuća i crkava i to pod nadzorom kapetana i generala hrvatske Vojne krajine Ivana Lenkovića. Danas se tvrđava Nehaj koristi u turističke svrhe. U njoj se nalaze brojne povijesne znamenitosti, topovi, slike, oružje koje se koristilo kroz obrambenu povijest grada. S tvrđave se također pruža i prekrasan pogled na Hrvatsko primorje i susjedne otoke. Od ostalih kulturno-povijesnih znamenitosti i atrakcija grada izdvajamo: Gradski muzej, Katedrala Sv. Marije, Svetište Majke Božje od Krasna koje se nalazi u neposrednoj blizini grada, Nacionalni park Sjeverni Velebit i park prirode Velebit - najveće i najljepše hrvatske planine, Gradski bedemi i obrambene kule.

Ako ste u ovaj grad došli s ciljem da uživate u aktivnom odmoru - nećete požaliti! Brojne biciklističke i planinarske staze, mogućnosti jedrenja, ronjenja, lova i ribolova zadovoljit će svačije želje i ukuse.

Senj danas pruža modernu ponudu privatnoga smještaja, apartmana, soba i hotela. Zbog nevjerojatnog spoja mora s jedne strane i najljepše hrvatske planine s druge strane senjski restorani nude iznimno bogatu gastronomsku i enološku ponudu ovoga podneblja. Tako možete uživati u morskim plodovima, ribi, rakovima, hobotnicama, vrhunskim bijelim i crnim vinima, ali i jelima planinskoga podneblja kao što su razne vrste divljači, janjetini, raznom povrću, siru, šumskom voću, kupusu, domaćoj rakiji i medu.

Od brojnih događanja i manifestacija preporučamo: Ljetni karneval, Senjske koncertne večeri, Festival klapa Senj, Uskočki dani i brojne druge.

Dobrodošli u grad Senj - jedan od najstarijih gradova Mediterana!