Apartmani i privatni smještaj Starigrad

Prekrasni gradić i turističko naselje smješten podno najveće Hrvatske planine Velebit uz samu Jadransku magistralu. Odlična prometna povezanost, blizina moderne autoceste, zračna luka kod Zadra udaljena je svega 40-ak kilometara ili pola sata vožnje automobilom, blizina željezničkog i autobusnog kolodvora te velike morske luke osigurali su turistima željnim adrenalina, alpinizma, netaknute prirode, tišine i mira jednostavan i brz dolazak. 

Starigrad je idealna lokacija za sve ljubitelje mora, kupanja, sunčanja i visokih ljetnih temperatura s jedne strane i biciklizma, alpinizma, planinarenja, razgledavanja netaknutoga biljnoga i životinjskoga svijeta te svježe planinske klime s druge strane. Stargirad je zapravo nevjerojatan spoj planina s jedne strane i kristalno čistoga mora s druge strane. Pridodamo li ovome i nacionalni park Paklenica koji je od Starigrada udaljen svega nekoliko kilometara lako je zaključiti zašto je upravo ovo mjesto pravi magnet za sve turiste. Paklenica predstavlja nevjerojatan spoj litica, kanjona, pećina, jama te netaknutog biljnog i životinjskog svijeta koji svojom ljepotom sve ostavljaju bez teksta. Djelimo ju na Veliku i Malu Paklenicu. Još davne 1949. godine proglašena je nacionalnim parkom. Samo su Plitvička Jezera stariji nacionalni park u Hrvatskoj. Paklenica je ujedino i jedan od najpoznatijih alpinističkih centara u Europi koji svake godine posjeti na tisuće alpinista i preko 100 tisuća turista.

Osim u razgledavanju NP Paklenice, iz Starigrada možete posjetiti i okolne nacionalne parkove poput Kornata, Plitvičkih Jezera, Sjevernog Velebita, Krke te Cerovačke pećine i Vransko jezero.

Osim u prekrasnoj prirodi, čistom morskom i plainskom zraku i vodi, uvalama i brojnim šetnjicama uz more, uživati se može i u brojnim kulturno povijesnim znamenitostima poput poznatog antičkog mjesta Argiruntum, utvrde Sv.Trojice, crkve Svetog Petra i brojnih drugih.

Starigrad nudi bogatu ponudu privatnoga smještaja, apartmana, soba za iznajmljivanje, hotela, pansiona i autokampova. Cijene su pristupačne i prilagođene svačijem džepu.

Restorani diljem obale nude tradicionalne dalmatinske specijalitete koji se baziraju na svježoj morskoj ribi, hobotnicama, školjkama, dagnjama, maslinovom ulju te raznim začinima. Uživati se može i u janjetini na žaru, jelima od divljači, jelima s roštilja ali u raznima tjesteninama i pizzama.

Dobrodošli u Starigrad - idealno mjesto za sve alpiniste, ljubitelje netaknute prirode, kristalno čistoga mora i zraka!