Apartmani i privatni smještaj Gračac

Prekrasni gradić smješten na području južne Like u udolini Velebita . Idalno je mjesto za sve ljubitelje lova, zdrave hrane, čistoga zraka i prekrasne prirode. Povoljan geoprometni položaj, blizina mora (Zadar 70km, Šibenik 120km), blizina zračne luke (svega 60km), moderna autocesta udaljena je svega nekoliko kilometara učinili su ovaj gradić lako dostupnim svim zaljubljenicima u netaknutu prirodu ali i kulturno povijesne znamenitosti i atrakcije poput: Cerovačke pećine udaljene sve 4 km od Gračaca. Smještene su u južnom djelu Parka prirode Velebit i predstavljaju najveće špilje u Hrvatskoj. Duge su 3,8 km., ostatci starohrvatske kraljevske utvrde Zvonigrada, župna crkva Sv. Jurja mučenika u Gračcu, velebni franjevački samostan...

Gračac danas pruža bogatu ponudu privatnoga smještaja, apartmana, soba za iznajmljivanje, pansiona i hotela. Brojni restorani, taverne i lovački domovi nude bogatu i tradicionalnu gastronomsku i enološku ponudu koja se bazira na mesu od divljači, janjetini, šumskim plodovima, medu, domaćem vinu i rakiji.

Turisti željni aktivnoga odmora ovdje mogu uživati u planinarenju, lovu, raftingu, kanuingu, alpinizmu a po zimi skijanju, sanjkanju i drugim zimskim sportovima i aktivnostima.

U okolici Gračaca nalaze se brojni nacionalni parkovi kao što su: Plitvička Jezera udaljena svega 80km, NP Paklenica udaljena svega 45km, NP Krka 130km, u NP Kornate se stiže iz Zadra za 2h vožnje brodom.

Dobrodošli u Gračac - grad netaknute prirode i zdrave hrane!


Nema rezultata