Apartmani i privatni smještaj Ogulin

Prekrasni gradić smješten u srcu Hrvatske u podnjožju planine Klek okružen rijekama Dobra i Zagorska Mrežnica. Nastao je krajem 15. stoljeća kada je plemićka obitelj Frankopan izgradila utvrdu (današnji Frankopanski kaštel). Danas se gospodarstvo Ogulina temelji na turizmu, šumarstvu i preradi drveta. Odlična prometna povezanost - autocestom i željeznicom spojen je s najvećim gradovima u regiji (Zagreb, Rijeka, Split) omogučila je gradu daljni razvitak turizma. Netaknuta priroda, čisti planinski zrak, brojne sportsko-rekreacijske aktivnosti (snowboard, sanjkanje, skijanje, alpinizam, lov, ribolov, jeep safari, biciklizam, planinarenje...), blizina najpoznatijeg i najposječenijeg nacionalnoga parka - Plitvička Jezera, najvećeg skijaškog centra u Hrvatskoj - "Bjelolasica" , veličanstvena planina Klek i sve njezine ljepote u ovaj prekrasni grad privlače sve veći i veći broj kako stranih tako i domaćih gostiju bilo da se radi o ljetu ili zimi.

Ogulin danas pruža bogatu ponudu privatnoga smještaja, hotela, apartmana, soba za iznajmljivanje, lovačkih kuća i pansiona. Također pruža i bogatu ponudu kongresnoga turizma budući da brojni hoteli imaju konferencijske dvorane u kojima se održavaju svečani skupovi i seminari tokom cijele godine.

Od brojnih kulturno-povijesnih znamenitosti ovoga grada izdvajamo:  Frankopanski kaštel sagrađen u 15. stoljeću, bista dr. Franje Tuđmana,  izvor Cesarovac, Župna crkva sv. Križa, Crkva sv. Jakova i brojne druge.

Brojni restorani i bistroi pružit će svim turistima bogate tradicionalne gastronomske i enološke specijalitete ovoga kraja. Tako možete uživati u brojnim jelima od divljači spravljenim na "100 načina", kiselom kupusu, krompiru, brojni šumskim plodovima (puževi, gljive), morskoj i slatkovodnoj ribi ali i domaćem vinu, medu i rakiji. Osim u tradicionalnim jelima, možete uživati i u brojnim pizzerijama diljem grada.

Dobrodošli u Ogulin - gradić za odmor duše i tijela!Nema rezultata