Apartmani i privatni smještaj Otočac

Otočac je grad s nešto više od 10 tisuća stanovnika smješten između planina Velebita i Male Kapele u Gackoj dolini u  Ličko senjskoj županiji. Ovaj povijesni gradić prvi puta se spominje 1100. godine na  Bašćanskoj ploči. Kroz burnu povijest Otočac je bio sigurna utvrda koja nikada nije bila pokorena. Danas je otočac turistički grad okrenut prirodnim ljepotama ovoga kraja (bogata flora i fauna, čist gorski zrak i voda, zdrava hrana), sportskim atrakcijama (biciklizam, alpinizam, vožnja kanuom po rijeci Gackoj, lov, ribolov - zimi skijanje i sanjkanje). Idealno je mjesto za sve one koji vruće i sparne ljetne dane žele zamjeniti blagim i ugodnim. Udaljenost od mora je svega 40km ili otprilike pola sata vožnje automobilom - pa se tokom dana vrijeme može provoditi na moru, uživati u suncu i kupanju a navečer se vraćati u Otočac i uživati u svježim noćima bez klima uređaja - na čistom i svježem zraku. Ako ste pak ljubitelj zimskih sportova onda je Otočac idealno mjesto za Vas. Ovdje možete uživati u sanjkanju, skijanju i drugim zimskim sportovima.

Otočac nudi bogatu ponudu privatnoga smještaja, apartmana, pansiona, kuća i soba za iznajmljivanje te hotela. U brojni restoranima i lovačkim domovima može se uživati u tradicionalnim jelima od divljači, domaćem povrću i voću, medu, slatkovodnima i morskim plodovima spravljenim na brojne načine. Domaća rakija, likeri i vino neće nikoga ostaviti ravnodušnim.

Otočac je autocestom povezan sa svim većim gradovima u regiji te se do njega stiže vrlo jednostavno i brzo. Osim autocestom u Otočac se može doći i vlakom. Od turističkih atrakcija i kulturno-povijesnih znamenitosti treba istaknuti: Crkva Presvetog Trojstva, Ruševine tvrđave Fortica, Gacko polje ali i blizinu nacionalnih parkova Plitvička Jezera i Sjeverni Velebit te Kuterevo u kojem se nalazi Velebitsko utočište za medvjede.

Dobrodošli u Otočac - grad iznimne prirodne ljepote!