Apartmani i privatni smještaj Biograd na moru

S nešto više od 5 tisuća stanovnika Biograd na moru smjestio se u Sjevernoj Dalmaciji - 30 km južno od Zadra na glavnoj magistralnoj cesti Zadar - Split. Okružen je prekrasnim uvalama Bošana na sjevernoj strani i Soline na južnoj strani. Iz grada se pruža fascinantan pogled na Pašmanski kanal te susjedne otoke Planac i Sv. Katarina ali i broje druge otočiće. Odličan geoprometni položaj, blizina zračne luke (30-ak kilometara), blizina moderne autoceste (čvor Benkovac koji predstavlja izlaz na autocestu Zagreb - Split udaljen je svega 15 km), trajektno pristanište i luka, blizina željezničkoga i autobusnoga kolodvora ovaj su prekrasni grad učinili lako dostupnim gostima iz čitavoga svijeta i regije. Biograd na moru se prvi put spominje sredinom X. stoljeća a predstavlja hrvatski kraljevski grad budući da je bio sjedište hrvatskih kraljeva i biskupa.

Grada Biograda danas je top turistička i nautička destinaciju na Jadranu. Idealno je mjesto za sve nautičare budući da je okružen tisićama otoka i otočića od kojih je najatraktivnije i najposjećenije Kornatsko otočje. Moderna marina Kornati jedna je od najvećih nautičkih luka Sjeverne Dalmacije. Osigurava preko 800 vezova.

U okolici Biograda nalazi se 5 nacionalnih parkova (Kornati, Plitvička Jezera, Paklenica, Krka i  Sjeverni Velebit), te dva parka prirode (Telaščica i Vransko jezero). Svi turisti mogu se uputiti na neki od jednodnevnih izleta i posjetiti ove impresivne, netaknute djelove prirode koji sve ostavljaju bez daha!

Prekrasne pječšane i šljunčane plaže, brojne uvale, toplo i kristalno čisto more, brojni parkovi okupani cvijećem, kulturno-povijesne znamenitosti i atrakcije poput : Zavičajni muzej, Samostan sv. Ivana Evanđeliste u Biogradu, Biogradska katedrala te brojne druge učinile su ovo turističko mjesto jednim od najposjećenijih kada govorimo o Sjevernoj Dalmaciji. Pridodamo li ovome i brojne sportsko-rekreacijske aktivnosti poput ronjenja, jedrenja, skijanja na vodi, odbojci na pijesku, vožnji biciklom po brojnim biciklističkim stazama s kojih se pruža predivan pogled na more, ribolovu, vidimo da je ovaj grad idealan i za sve turiste željne aktivnoga odmora. Također se nude i tečajevi jedrenja i ronjena za sve početnike. U Biogradu se nalazi i jedan od najvećih i najboljih teniskih kampova, pa svi ljubitelji bijeloga sporta mogu uživati u igranju tenisa tokom cijelog godišnje odmora. Ako ste na more došli kako bi uživali u bogatom noćnom životu, onda je Biograd na moru pravo mjesto za Vas. Brojni trendi kafići i noćni barovi diljem obale, pozornice na otvorenom na kojima se tokom turističke sezone održavaju brojne manfestacije i koncerti učinit će Vaš noćni provod nezaboravnim.

Velik broj kvalitetnih restorana, konoba i pizzerija pružit će svim turistima raznovrsne domaće delicije (plodovi mora spravljeni na 100 načina, školjke, hobotnice na žaru, lignje, janjetinu, jela s roštilja...) ali i svijetski poznata jela kao što su razne pizze, hamburgeri, tjestenine i drugo. U ponudi se nalaze i brojna najkvalitetnija domaća i strana vina, brojne vrste piva, domaća rakija i likeri.

Biograd pruža bogatu ponudu privatnoga smještaja, apartmana, soba za iznajmljivanje, vila, hotela, kampova i pansiona. Cijene su raznolike i prilagođene svačijem džepu.

Dobrodošli u Biograd na moru - turistički raj za sve nautičare i turiste željne aktivnoga odmora!