Apartmani i privatni smještaj Murter

Najveće naselje i top turistička destinacija smještena na sjeverozapadnom dijelu istoimenog otoka. Okružen je prekrasnim plažama: Čigrađa, Kosirina, Podvrške i Slanica koju mnogi smatraju jednom od najljepših na mediteranu zbog svoje jedinstvene prirodne ljepote, tirkizno plave boje mora i prekrasnoga okruženja u samoj uvali. Idealna je za sve obitelji s malom djecom i neplivače budući da je plitka a more kristalno čisto i toplo.

Odličan geopromeni položaj, blizina moderne autoceste, trajektne luke, zračnih luka (Zadar 65 km i Split 120 km) te autobusnoga i željezničkoga kolodvora osigurala je turistima iz čitavoga svijeta jednostavan i brz dolazak u ovaj prekrasan životopisni gradić. Pridodamo li ovom i povezanost mostom s kopnom te izbjegavanje dugih čekanja i plaćanja trajekata jasno je svima zašto je ovaj otok i grad jedan od najposjećenijih na Jadranu.

Od brojnih kulturno-povijesnih znamenitosti i atrakcija izdvajamo: Kapelicu Sv. Roka koja je sagrađena 1760. godine i na kojoj postoji vidikovac s kojeg se pruža nevjerojatan pogled na cijeli otok Murter ali i na čarobne Kornate. Svakako posjetite i crkvu Sv. Mihovila.

U blizini Murtera nalaze se i tri nacionalna parka (NP Krka, NP Kornati i NP Paklenica) te dva parka prirode (Telašćica i Vransko jezero) koji su idealni za jednodnevne izlete i obilazak netaknute prirode. Osim nacionalni parkova u okružju Murtera nalaze se i povijesni gradovi: Šibenik, Zadar, Trogir i Split. Svaki je jedinstven na svoj način te svakako preporučamo njihov obilaza i razgledavanje brojnih atrakcija.

Turisti koji na godišnjem odmoru žele uživati u rekreaciji i sportu ovdje su došli na svoje. Murter nudi bogatu sportsko-rekreacijsku ponudu u obliku jedrenja, surfanja, ronjenja, ribolova, odbojke na pijesku, biciklizma, skijanja na vodi, tenisa i drugih. Ponuda privatnoga smještaja (hotela, apartmana, vila, pansiona, kampova i soba za iznajmljivanje) na visokoj je razini. Cijene su pristupačne a domaćini gostoljubivi.

Brojni restorani i konobe osigurati će Vam vrhunske dalmatinske specijalitete krenuvši od domaćeg dalmatinskog pršuta i sira pa sve do brojnih plodova mora spravljenih na tisuće načina. Vrhunska crna i bijela vina, domaća rakija, brojni likeri i hladno pivo upotpuniti će svaki ručak ili večeru.

Ako ste noćne ptice utjehu ćete pronaći u brojnim kafićima i disko klubovima koji rade do ranih jutarnjih sati.

Dobrodošli u grad Murter - top turističku destinaciju na kojoj ćete provesti nezaboravne trenutke!