Apartmani i privatni smještaj Pag

Povijesni grad smješten na istoimenom otoku u prekrasnoj velikoj uvali koja obiluje brojnim atraktivnim plažama. S nešto više od 4 tisuće stanovnika grad Pag sastoji se od 11 naselja i to: Vlašići, Miškovići, Dinjiška, Košljun, Pag, Smokvica, Gorica, Stara Vasa, Bošana, Vrčići i Šimuni. Vrhunski geoprometni položaj - blizina zračne luke u Zadru 60 km ili oko 1h vožnje automobilom, blizina brzih trajektnih pristaništa, autoceste, autobusnoga i željezničkoga kolodvora osigurali su brz i jednostavan dolazak u ovaj prekrasni grad.

Grad Pag je kulturno, gospodarsko, administrativno i povijesno središte samoga otoka. Uz Stari grad Pag koji se nalazi samo kilometar južnije od današnjega grada Paga najstarije je mjesto otoka. Izgradnja grada započela je davne 1443. godine. Danas grad obiluje kulturno-povijesnim spomenicima i znamenitostima od kojih izdvajamo: Pašku čipku koja je zaštićena kao UNESCO –ovo nematerijalno dobro, Pašku nošnju koja se godinama prenosila s koljena na koljeno i danas predstavlja najveću i najatraktivniju vrijednost hrvatskog priobalja, Crkva Marijinog Uznesenja iz 1192. godine građena u romantičkom stilu, Stari grad Pag - nekada glavni grad otoka, a danas bogato arheološko nalazište i svetište, Gradske zidine od kojih su neke sagrađene davne 1680. godine, Kula Kamerlengo, Benediktinski samostan Sv. Margarite, Knežev Dvor sagrađen u 15. stoljeću i mnoge druge.

Grad je također poznat po tradicionalnom paškom pršutu, paškoj soli i paškom tancu. Tijekom ljeta svakako treba posjetiti Paško kulturno ljeto koje obiluje koncertima i zabavama na otvorenom, ali i čuveni Ljetni karneval.

Grad Pag danas svim turistima nudi bogatu ponudu privatnoga smještaja, apartmana, hotela, pansiona, soba za iznajmljivanje i vila. Brojni restorani diljem grada pružit će Vam tradicionalne paške delicije - pašku janjetinu, paški sir, paški pršut, paško vino i pašku rakiju.

Ako ste na otok došli provesti aktivan godišnji odmor onda možete uživati u brojnim sportsko rekreacijskim sadržajima koje ovaj grad pruža: biciklizmu, Wind surfingu, ronjenju, jedrenju, nogometu...

Turisti željni dobre zabave mogu besane noći provoditi u brojnim paškim diskotekama i kafićima diljem obale ili se pak mogu uputiti na 20 km udaljenu "Hrvatsku Ibizu" - plažu Zrće na kojoj tulumi traju cijeli dan i cijelu noć. Ako ste na godišnji došli s obitelji i malom djecom onda možete uživati u prekrasnim plažama, čistom, toplom i plitkom moru - idealno za malu djecu i neplivače, šetnjama po prekrasnim šetnicama uz more, razgledavati gradske znamenitosti, ali i znamenitosti čitavoga otoka ili pak otići na neki od jednodnevnih izleta i posjetiti NP Kornate ili NP Paklenicu.

Dobrodošli u grad Pag - povijesni grad soli, čipke i vrhunskih gastronomskih delicija!