Apartmani i privatni smještaj Rogoznica

Prekrasno mediteransko naselje smješteno na samom jugu Sjeverne dalmacije - 30-ak km od Šibenika u smjeru juga. Rogoznica se smjestila na poluotoku koji je nekada bio maleni otočić Kopara koji je naknadno još u XIX. stoljeću umjetnim posipanjem pretvoren u sadašnji poluotok. Uvala Rogoznica jedna je od prirodno najsigurnijih i najzaštićenijih uvala i luka na Jadranu te predstavlja idealno zaklonište za brodice i jahte. Odličan geoprometni položaj, moderna autocesta, blizina zračne i pomorske luke te željezničkog i autobusnog kolodvora osigurali su turistima iz okolice i čitavoga svijeta brz i vrlo jednostavan dolazak u ovo bajkovito mediteransko naselje.

Prekrasne plaže, bajkovite uvale, velik broj sunčanih dana, bogata kulturno povijesna i sakralna baština (crkvica sv. Nikole iz 14. stoljeća, župna crkva i crkveni toranj posvećeni Uznesenju Blažene Djevice Marije na Nebo iz 16. stoljeća, crkva Gospe od Pomoći u Dvornicama...), brojne prirodne znamenitosti od kojih izdvajamo Jezero Zmajevo oko koje predstavlja jedinstven hidrogeomorfološki fenomen, bogata ponuda sportsko-rekreacijskih sadržaja (ronjenje, jedrenje, tenis, biciklizam, fitness) te brojni koncerti i događanja na otvorenim ljetnim pozornicama u ovo prekrasno naselje privlači turiste iz čitavoga svijeta više od 100 godina! Prvi turisti posjetili su Rogoznicu davne 1870. godine kada je sagrađen i prvi hotel. Od tada pa do danas u ovo bajkovito mediteransko naselje pristiže sve veći broj turista svake godine. Upravo radi razvijenoga turizma Rogoznica danas nudi kvalitetnu ponudu privatnoga smještaja, apartmana, soba za iznajmljivanje, tradicionalnih kamenih kuća za odmor, hotela, pansiona i autokampova.

Gastro ponuda Rogoznice uključuje brojne kavalitetne restorane i konobe u kojima se nude tradicionalni dalmatinski specijaliteti (svježa morska riba, rakovi, školjke) ali i dalmatinski prštu, sir te janjetina ispod peke. Svakako kušajte  rogoznički brudet koji predstavlja simbol Rogoznice kada govorimo o kulinarskim specijalitetima. Uživajte i u najboljim crni i bijelim dalmatinskim vinima, domaćem pivu i rakiji.

Višak vremena iskoristet za posjet nacionalnim parkovima Krka i Kornati koji svojom unikatnom ljepotom sve turiste ostavljaju bez daha.

Dobrodošli u Rogoznicu - toplo mediteransko naselje koje nudi za svakoga ponešto - bez obzira koje ste životne dobi!