Apartmani i privatni smještaj Zadar

Drevni grad - kulturno, političko, administrativno, turističko i urbano središte sjeverne Dalmacije. Smješten je na sjeverozapadnoj obali Ravnih kotara, te je okružen jednim od najrazvijenijih arhipelaga na Sredozemlju. U okolici Zadra nalazi se više od 300 otoka i otočića te nacionalni parkovi Paklenica, Krka, Kornati i Plitvička Jezera. Turistička ponuda grada Zadra šarolika je i za svačiji džep. Tako se tu nalaze brojni hoteli, moderan privatni smještaj i apartmani, sobe za iznajmljivanje, pansioni, kampovi, ali i vile i visoko opremljene marine i nautički centri.

Od znamenitosti koje svakako treba posjetiti izdvajamo: Crkva Sv. Donata, Katedrala Sv. Stošije, Palača Grisogono, Crkvena građevina posvećena Gospi od Zdravlja, Crkva Sv. Ilije, Trg pet bunara, Arheološki muzej, Providurova palača, Kopnena vrata, Kapetanova kula, Zadarske Morske orgulje, Riva , Pozdrav Suncu i famozni zadarski zalazak sunca koji mnogi smatraju najljepšim na svijetu. Dokaz ovome je i legendarni zapis slavnoga režisera Alfreda Hitchcocka koji je boravio u Zadru 1964. godine. Citiramo ga: "Zalazak Sunca u Zadru najljepši je na svijetu i neusporedivo je ljepši od onog u Key Westu na Floridi."

Turistima željnim aktivnoga odmora Zadar pruža brojne sportske sadržaje kao što su: jedrenje, daskanje, ronjenje, podvodno i obalno pecanje, bungee jumping, košarka, nogomet, tenis, planinarenje, biciklizam, skijanje na vodi. Gostima pak željnim noćnoga provoda do ranih jutarnjih sati ovaj grad pruža vrhunske klubove i barove te brojne mega koncerte i revije cijele sezone. Ako se želite odmoriti u miru i tišini, daleko od gradske gužve i buke Zadar i okolica pružit će Vam tihe i mirne uvale, otoke i otočiće sa kristalno čistim morem te najljepšim zalascima sunca.

Gastronomija zadarske regije temelji se na jelima od ribe, školjki i mekušaca uz kuhano povrće kao prilog. Također možete uživati u vrhunskom paškom siru, dalmatinskom pršutu, maslinovom ulju, ali i vrhunskim bijelim i crnim vinima.