Apartmani i privatni smještaj Split

Najveći grad na hrvatskoj obali smješten u srednjoj Dalmaciji na Splitskom (Marjanskom) poluotoku. Ubraja se u najveća turistička, prometna, kulturna, sportska, znanstvena i gospodarska središta ove regije i šire. Split je najveća putnička luka na Jadranu, te je trajektnim i brzim katamaranskim prugama povezan sa svim srednjodalmatinskim otocima (Hvar, Brač, Šolta, Korčula, Vis, Lastovo te u Italiji Ancona, Pescara i Grčkoj - Igoumenitsa).

Split obiluje kulturno-povijesnim spomenicima, muzejima, zelenim parkovima, kazalištima i koncertnim dvoranama, šetalištima, trgovima... Od znamenitosti koje svakako trebate posjetiti izdvajamo - Dioklecijanovu palaču iz 4. stoljeća (pod UNESCO-vom zaštitom od 1979. godine), što je jedinstven primjer u svijetu, brojne palače, splitsku rivu, željezna vrata i kip Grgura Ninskog.

Ovaj grad također nudi bogat kulturni i zabavni život. Od brojnih izložbi, koncerata, uličnog kazališta, festivala izdvajamo - Splitsko ljeto (1954. - 2009.) - umjetnički festival koji svoju nacionalnu i međunarodnu reputaciju gradi još od polovice 20. stoljeća. Split pruža noćni život za sve generacije i ukuse. Ovdje se nalaze brojne vrhunske diskoteke, kafići i barovi koji rade do ranih jutarnjih sati. Gosti pak željni mira i odmora svoj raj pronaći će u okolnim mirnim mjestima i uvalama.

Ponuda smještaja u Splitu je vrhunska i za svačiji džep. Tako se tu nalaze svjetski poznati hoteli, brojni apartmani i sobe za iznajmljivanje, pansioni, kampovi, ali i raskošne vile, jahte i jedrilice. Split pruža vrhunsku gastronomsku i enološku ponudu. Brojni restorani i konobe pružit će Vam vrhunska jela od ribe, školjaka, dalmatinskog pršuta, sira, te brojnih specijaliteta poput dalmatinske pašticade i dalamtinske fritule - te vrhunska bijela i crna vina.

Turisti zainteresirani za aktivan odmor ovdje će pronaći sve - od fitnessa, mini golfa, padobranskog jedrenja, vožnje biciklom do  plivanja, jedrenja, ronjenja, tenisa, planinarenja, skijanja na vodi...

Splitska regija može se ponositi i ostalim lokalnim mjestima - mega turističkim odredištima poput Bola na Braču, otoka Hvara, Makarske i Baške Vode.