Apartmani i Privatni Smještaj u Srednjoj Dalmaciji

Srednja Dalmacija - centar i srce Dalmacije koji broji više od 460.000 stanovnika. Obuhvaća 16 gradova, 39 općina te broji više od 170 otoka, otočića, hridi i grebena. Prostire so od Rogoznice na sjeveru do mjesta Gradac na jugoistoku.

Najveće turističko središte je grad Split u kojem se nalazi jedna od najljepših svjetskih građevina - Dioklecijanova palača. Srednja Dalmacija obiluje prekrasnim pješčanim plažama od kojih su najpoznatije i najatraktivnije plaža Zlatni rat na otoku Braču te plaže u okolici Makarske koje zbog kristalne čistoće mora, brojnih turističkih sadržaja (jedrenje, kajak na moru, ronjenje, Wind surfing) svake godine privlače sve veći i veći broj turista. Srednja Dalmacija za sve goste željne noćnoga provoda pruža brojne najkvalitetnije trendy diskoteke i barove diljem obale. Ljubitelji kulture mogu uživati u brojnim spomenicima kulture od kojih su najpoznatiji Dioklecijanova palača u Splitu te stara gradska jezgra gradića Trogira koji su pod zaštitom UNESCO-a.

Ako pak želite uživati u miru, tišini, šumu valova i prekrasnim zalascima sunca - Hvar i njegove uvale idealno su mjesto za Vas. Za ljubitelje aktivnog odmora Srednja Dalmacija pruža mnoštvo zanimljivosti - od biciklizma, jahanja, paraglajdinga, bungee jumpinga, paintballa, trekkinga do ronjenja, jedrenja, raftinga, Free climbinga i kao šlag na kraju - planinu Biokovo (park prirode) - raj za penjače, alpiniste i planinare. Od brojnih otoka koji se nalaze u ovom dijelu Dalmacije najzanimljiviji su otoci Hvar, Brač, Vis, Čiovo, Šolta, Biševo te najmanji otočić Jabuka.

Srednja Dalmacija nudi vrhunsku gastronomsku i enološku ponudu. Tako u brojnim restoranima i konobama možete uživati u raznim vrstama ribe koja se priprema na gradele, brudet ili lešo, školjkama, rakovima, dalmatinskom pršutu, ali i dalmatinskom mesnom specijalitetu - pašticadi s njokima. Sve na kraju treba zaliti kapljicom vrhunskoga bijeloga ili crnoga vina.

Ova regija pružit će Vam vrhunski i najmoderniji privatni smještaj, vile, hotele, apartmane, moderno opremljene marine i nautičke centre. Na kraju obavezno treba posjetiti i Dalmatinsku unutrašnjost ili zagoru koja se diči gradom Sinjem i Sinjskom alkom koja se svake godine održava u 8. mjesecu na godišnjicu bitke iz 1715. godine, kada je 500 hrvatskih vojnika iz Sinja odbilo napad 60.000 turskih vojnika. Tu se još nalaze i prekrasna dva jezera - Crveno i Modro jezero.


BračČiovoHvarImotskiKaštelaMakarskaOmišŠestanovacŠoltaSplitTrogirVis