Apartmani i privatni smještaj Rijeka

Najveća, najprometnija i najvažnija hrvatska morska luka, turističko, gospodarsko, industrijsko i administrativno središte Primorsko-goranske županije. Treći je grad po veličini u Hrvatskoj s nešto više od 128 tisuća stanovnika. Smjestio se gotovo u srcu europskog kontinenta na sjevernoj obali Riječkog zaljeva gdje se more najdublje uvuklo u europsko kopno. Zahvaljujući iznimno povoljnom geoprometnom položaju grad se još u 19. stoljeću razvio u veliko industrijsko središte te jednu od najvećih morskih luka Srednje Europe. Prvi tragovi koji ukazuju da je na području današnjeg grada Rijeke bilo života potječu iz doba paleolitika i neolitika.

Rijeka je danas povezana svim važnijim prometnim pravcima s najvećim gradovima Europe i regije. Zračna luka udaljena je svega 30 km i nalazi se na otoku Krku, autocestom do Zagreba - glavnog grada Hrvatske stiže se automobilom za 1h i 40-ak minuta cca, autobusnim i željezničkim linijama povezana je sa svim većim gradovima Europe i Hrvatske.

Sve više i više ovaj grad razvija se i u jedno veliko turističko središte. Ovo nikako ne čudi budući da čovjek u Rijeci može vidjeti toliko toga zanimljivoga, uživati u razgledavanju brojne kulturno-povijesne baštine, aktivnom odmoru, izletima, koncertima, izložbama - najbolje bi bilo da krenemo redom! :)

Od kulturno-povijesne baštine koju svakako trebate posjetiti izdvajamo: Trsatska gradina - vidikovac na 138 metara visokom brijegu koja je u prapovijesti bila liburnijska osmatračnica odakle se kontrolirao put iz unutrašnjosti prema moru - danas je to najposjećenija kulturno-turistička znamenitost Rijeke, Svetište Gospe Trsatske, Crkva Uznesenja Bl. Djevice Marije i Kosi toranj, Riječka katedrala Sv. Vida, Riječko Korzo - glavno šetalište i sastajalište Riječana koje vrvi prekrasnim kafićima, trgovinama i drugim uslužnim objektima, Riječka sinagoga, Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja, Guvernerova palača, tvornica torpeda, budući da je upravo u Rijeci proizveden prvi torpedo te mnoge druge spomenike, muzeje i kulturne ustanove.

Ako ste u ovaj grad došli s namjerom da provedete aktivan godišnji odmor možete uživati u izobilju sportsko rekreativnih sadržaja krenuvši od vodenih sportova - ronjenja, jedrenja pa sve do nogometa, tenisa, košarke, odbojke, planinarenja, biciklizma ili pak skijanja na nekoj od obližnjih planina za vrijeme zime.

Noćni život Rijeke uistinu je bogat i nudi za svakoga ponešto. Brojni kafići, diskoteke i barovi u kojima se puštaju razni glazbeni žanrovi zadovoljit će svačije ukuse.

Restorani, konobe, pizzerije, fast food pečenjarnice i McDonald's zadovoljit će gastronomske zahtjeve svakoga turista. U restoranima možete kušati tradicionalne primorske specijalitete poput raznih vrsta riba spravljenih na brojne načine, rakovima, školjkama, ali i janjetini, tjesteninama i povrću.

Od brojnih manifestacija svakako je najvažniji i najveći Riječki karneval koji se održava svake godine krajem siječnja i početkom veljače te predstavlja jedan od najvećih turističkih aduta grada Rijeke budući da ga svake godine posjeti više od 80 tisuća posjetitelja! Od ostalih manifestacija treba istaknuti:  Ri Rock festival, Proslava Sv. Vida, Ljeto na Gradini, ali i brojne druge koji se održavaju tijekom cijele godine.

Ponuda privatnoga smještaja u Rijeci je raznolika i za svačiji džep. Tako možete odsjesti u nekom od brojnih hotela, apartmana, soba i stanova za iznajmljivanje te pansiona. Svake godine u ovaj grad pristiže sve veći i veći broj stranih gostiju. Rijeka je jednako lijepa i ljeti i zimi. Po ljeti se ovdje uživa u kupanju i vodenim sportovima na nekoj od gradskih plaža ili ako Vam više odgovara u nekoj mirnoj uvali udaljenoj svega par kilometara od centra grada. More je toplo i plitko što je idealno za obitelji s malom djecom, ali i neplivače. Također se možete odlučiti i na neki od jednodnevnih izleta te posjetiti otoke u okruženju (Krk, Lošinj, Rab), park prirode Učku ili NP Sjeverni Velebit i uživati u brojnim atrakcijama. Isto tako svakako posjetite Opatiju koja je od Rijeke udaljena svega 15 km ili 20-ak minute vožnje javnim prijevozom ili autom i koja s razlogom zbog svoje nevjerojatne ljepote nosi nadimak "biser hrvatskog Jadrana". Po zimi pak možete uživati u brojnim zimskim sportovima na obližnjim planinama.

Dobrodošli u Rijeku - grad duge povijesti i velikih mogućnosti!