10 najljepših plaža na Viru

13.3.2021.

Odličan geoprometni položaj (iznimna blizina zračne luke i autoceste) te most koji otok Vir spaja s kopnom – učinili su ga top destinacijom koja svake godine broji sve veći broj noćenja kako domaćih tako i stranih turista. Čuvene crvene stijene, pješčane plaže, kristalno čisto i toplo more te neki od najljepših zalazaka sunca na Jadranu pravi su mamac za sve posjetitelje.

Svi ljubitelji biciklizma mogu uživati u prekrasnoj vožnji biciklom uređenim stazama sve do Nina ili Zadra. U nastavku članka donosimo Vam popis 10 najljepših plaža za kupanje na otoku Viru.1. Plaža Jadro – predstavlja najposjećeniju i najpopularniju plažu na otoku Viru. Plaža je šljunčano-pjeskovita i smještena je u centru grada Vira na južnoj strani otoka. Okružena je brojnim ugostiteljskim objektima u kojima možete ručati, pojesti sladoled, popiti hladno pivo. Plaža Jadro nudi najam suncobrana i ležaljki. Na plaži postoje tuševi, kabine za presvlačenje, kiosk i trgovina u kojoj možete kupiti peraje, ručnike, papuče za more i druge rekvizite za plažu. Ljubitelji vožnje na vodi mogu unajmiti Jet-Sky ili pedalinu. Animatori za djecu zabaviti će najmlađe i tako Vaš obiteljski godišnji odmor na ovoj plaži učiniti potpunim.2. Plaža Crvenka – prirodni fenomen kojeg krase velike crvene stijene i crveni pijesak koji će Vas često zamisliti i priupitati kupate li se vi na nekom drugom planetu ili našoj zemlji.  Plaža Crvenka pravi je mamac za sve avanturiste i ljubitelje netaknute prirode i kristalno čistog mora. Na plaži nema prirodnoga hlada niti ugostiteljskih objekata pa sa sobom ponesite hranu, piće i suncobran.3. Plaža Žitna – još jedna vrlo popularna šljunčano-betonska plaža na otoku Viru s koje se pruža prekrasan pogled na Velebit i otok Pag. U pozadini plaže nalazi se pizzerija, kafić i restoran. Na plaži Žitna možete unajmiti pedaline i Jet-Sky. More je plitko i toplo što je idealno za malu djecu i obiteljske godišnje odmore. Apartmansko naselje nalazi se odmah uz plažu.4. Plaža Donja Prezida – je šljunčana i betonska, a morsko dno plitko i pjeskovito što je idealno za malu djecu. Kafići, restorani, beach barovi, slastičarnica i super market nalaze se odmah do plaže. Plaža nudi mogućnost najma pedalina, kajaka i jet-skija.

5. Pješčana plaža Sapavac – smještena je u neposrednoj blizini grada Vira na južnoj strani otoka. Sitni pijesak, plitko i toplo more te prirodna hladovina idealna su pozivnica za sve obitelji s malom djecom da uživaju na ovoj prekrasnoj plaži. Plaža Sapavac poznata je i po ljekovitom blatu koje pomaže kod reumatskih bolesti. S plaže su pruža pogled na jednu od najvećih kulturno-povijesnih znamenitosti otoka – utvrdu Kaštalina. U blizini plaže nalazi se kamp u kojem možete pojesti sladoled i  hamburger, te se osvježiti hladnim pićem.

6. Plaža Biskupljača – šljunčano-betonska plaža smještena u malenom mjestu Lozice na otoku Viru. Uz plažu se nalazi maleno i uređeno pristanište za brodiće pa na nju možete doći brodom ili automobilom. More je plitko, a morsko dno pješčano što je idealno za malu djecu. Plaža nudi mogućnost najma suncobrana i ležaljki. Na plaži se nalaze kabine za presvlačenje i tuševi. U pozadini plaže smjestili su se kafići i restoran. U sklopu plaže nalazi se zabavni park za djecu. Na ovoj plaži možete unajmiti pedalinu i jet-sky.

7. Plaža Kozjak – simbolizira prekrasnu šljunčanu plažu sa pješčanim morskim dnom smještenu na južnoj strani otoka u neposrednoj blizini utvrde Kaštelin. Specifičnost ove plaže leži u tome da je tokom dana jedan dio plaže okupan suncem, a drugi dio plaže leži u hladovini. More je toplo, ulaz u more plitak što ga čini idealnim za malu djecu i obiteljska druženja.

8. Romantična plaža Meka – idealna je za sve romantičare i  ljubitelje mira, tišine, netaknute prirode i kristalno čistoga mora. Do plaže se najlakše stiže brodom. Možete doći i automobilom i pješice ali je put dosta loš. Sama plaža je betonska. U pozadini  plaže nalazi se mediteransko raslinje. Na plažu sa sobom ponesite vodu, hranu i kremu za sunčanje budući da nema trgovine niti ugostiteljskih objekata.

9. Plaža Miljkovica – uređena šljunčana plaža sa pjeskovitim morskim dnom idealna za djecu i obiteljske odmore zbog iznimno toploga mora i popratnih sadržaja. Uzduž cijele plaže postavljene su klupe za odmor i palme. Brojni ugostiteljski objekti na plaži (kafići, slastičarnica...) idealno su mjesto za okrijepu za vrijeme vrućih ljetnih dana. Na plaži možete unajmiti pedalinu, kajak i jet-sky. Uz samu plažu nalazi se veliki broj apartmana.10. Plaža Pedinka – predstavlja šljunčanu uvalu smještenu na južnoj strani otoka. U pozadini plaže nalazi se gusta borova šuma koja pruža idealno utočište za vrijeme vrućih ljetnih dana. U pozadini plaže smješten je kafić i parking za automobile.Otok Vir nudi bogatu ponudu apartmana, soba, vila i hotela prilagođenu svačijem džepu. Pozivamo sve da dođu na ovaj prekrasni otok i dožive sve čari i ljepote koje Vir nudi.