8 najljepših plaža na otoku Visu

22.3.2021.

Čuvena čistoća vode, netaknuta priroda, životopisne uvale, rajske plaže i neopisiva atmosfera, otok Vis svrstavaju iz godine u godinu u jednu od najposjećenijih destinacija u Hrvatskoj sa sve većim brojem dolazaka i noćenja. Do Visa se najlakše stiže trajektnom linijom iz Splita. Vožnja traje gotovo 3 sata.

Budući da trajekt pristaje u centru grada Visa, brojni turisti odlučuju se za posjet otoku bez automobila, jer im je to povoljnija opcija. Uvala Stiniva, grad Vis i Komiža te Modra špilja turistički su simboli ovoga otoka. Otok Vis zbog svoje izoliranosti i netaknute prirode uvršten je među 10 najbolje očuvanih otoka Sredozemlja. Mi ćemo Vam u nastavku otkriti 8 najatraktivnijih i najljepših plaža za kupanje na otoku Visu. 1. Plaža Stiniva – simbol otoka Visa i najljepša plaža u Europi 2016. godine. Plažu karakteriziraju dvije visoke litice udaljene jedna od druge 4 metra. Nalazi se u blizini Male Travne te se sa kopnene strane dijelom može doći autom, a onda je potrebno pješačiti pola sata strmim kozjim putem. Nikako ne preporučamo posjet s malom djecom budući da je put do plaže dosta težak i zahtjevan. Plaža i cijela uvala su šljunčane i predstavljaju zaštićeni dio prirode. More na plaži je iznimne čistoće te je  izrazito toplo za kupanje budući da visoke litice uvalu štite od vjetra. Visoke litice također pružaju prirodni hlad za vrijeme ljetnih vrućina. Na plaži se nalazi ugostiteljski objekt gdje se možete osvježiti i popiti kavu. Ukoliko plažu želite posjetiti s morske strane, morati ćete se usidriti u neposrednoj blizini uvale i doplivati s broda do plaže. Plaža je pogodna za malu djecu ako do iste dolazite brodom. U špici sezone velika je gužva na plaži budući da svi žele vidjeti ovaj skriveni biser Jadranskoga mora.2. Pješčana plaža Stončica
– smještena je u plitkoj i dugačkoj uvali te je idelana za obiteljske odmore s malom djecom. Plažu krasi fini pijesak, plitko i toplo more te prirodna hladovina palmi u pozadini. Uz samu plažu nalazi se kafić i restoran. Plaža raspolaže suncobranima i ležaljkama za iznajmljivanje te kabinama za presvlačenje. Do plaže se lako stiže pješice s kopnene strane. U neposrednoj blizini plaže nalazi se prekrasni svjetionik Stončica sagrađen u 18-tom stoljeću. Na plaži se nalazi veliko igralište za odbojku na pijesku za sve ljubitelje aktivnoga odmora.


Foto: tz-komiza.hr

3. Pješčana plaža Zaglav – smještena je u blizini mjesta Milni u istoimenoj uvali. Mnogi ovu plažu smatraju jednom od najljepših pješčanih plaža na Jadranu. Do plaže se dolazi pješice, potrebno Vam je 10-ak minuta hodanja. Plažu Zaglav karakterizira svijetli pijesak, kristalno čisto more, netaknuta priroda, mir i tišina. Na plaži se nalazi restoran gdje možete uživati u dalmatinskim specijalitetima. Plaža nudi mogućnost najma suncobrana i ležaljki što je super stvar budući da na plaži nema prirodonoga hlada. S plaže se pruža prekrasan pogled na zalazak sunca. Zaljubljeni parovi, obitelji s malom djecom i osobe željne mira i netaknute prirode svoj raj pronaći će upravo na ovoj plaži.


Foto: tz-komiza.hr

4. Plaža Kamenica – čuvena šljunčana plaža smještena u neposrednoj blizini Komiže. Ovu plažu najviše voli mlađa populacija budući da se na istoj nalazi popularni noćni klub. Plažu karakteriziraju vulkanske stijene (jedina plaža na Jadranu vulkanskog podrijetla)  i jedni od najljepših zalazaka sunca na Jadranu budući da je okrenuta prema zapadu. Do plaže se lako stiže automobilom i pješke. Na plaži se nalazi javni wc i vanjski tuševi. Postoji mogućnost najma ležaljki. U pozadini plaže nalazi se kafić i fast food.


Foto: tz-komiza.hr

5. Skrovita plaža i uvala Pritišćina – za mnoge najljepša skrovita plaža i uvala na čitavom Mediteranu. Smještena je na južnoj strani otoka i do nje se može doći pješice makadamskim putem. Bijele stijene i kristalno čisto more pravi su mamac za sve avanturiste i osobe željne mira i tišine. S plaže se pruža čaroban pogled na maleni otočić Biševo. Ako idete u posjet ovoj skrovitoj šljunčanoj plažici i uvali sa sobom ponesite hranu, piće i kremu za sunčanje.


Foto: tz-komiza.hr

6. Plaža Vartalac – šljunčana i jedina dog friendly plaža na otoku Visu gdje možete uživati u kupanju zajedno sa svojim psom. Smještena je u gradu Komiži.


Foto: tz-komiza.hr

7. Plaža Srebrena – smještena je u neposrednoj blizini malenoga turističkoga naselja Rukavac u istoimenoj uvali. Dobila je naziv po srebreno-bijelim oblutcima koji se sjaje za vrijeme mjesečnine. Prirodna hladovina borove šume, kristalno čisto, toplo i plitko more pravi su mamac za obitelji s malom djecom. Do plaže se lako stiže automobilom i pješice. Na plaži postoji WC i kabina za presvlačenje.8. Plažu Lučica – životopisna šljunčana plaža smještena u samom centru grada Komiže. Na plaži se nalazi maleni beach bar gdje možete ispijati svoj koktel i uživati i prekrasnom pogledu na kristalno čisto more i pučinu. Na plaži se nalaze vanjski tuševi i kabine za presvlačenje. Nudi se i mogućnost najma ležaljki. Brojni apartmani nalaze se u pozadini plaže.


Foto: tz-komiza.hr

Svi oni koji planiraju svoj godišnji odmor provesti na otoku Visu, ovdje mogu pronaći bogatu ponudu apartmana i soba po najnižim cijenama!

Izvor fotografija: tz-komiza.hr