Dubrovačke ljetne igre - najpoznatije igre na Jadranu

22.10.2012.

Prvi puta održane su davne 1950. godine i od tada se održavaju svake godine u isto vrijeme od 10. srpnja do 25. kolovoza.

Prvi puta održane su davne 1950. godine i od tada se održavaju svake godine u isto vrijeme od 10. srpnja do 25. kolovoza. Danas su one simbol grada Dubrovnika - najpoznatije i najatraktivnije turističke destinacije Hrvatskoga Jadrana ali i čitavog Mediterana. Za vrijeme Dubrovačkih ljetnih igara Gradske zidine Dubrovnika postaju najljepša pozornica na otvorenom koja svake godine ugoščuje slavne dramske, likovne, filmske i folklorne umjetnike iz čitovga svijeta. Na zadnjim 63-im Dubrovačkim ljetnim igrama nastupilo je više od 2000 umjetnika iz više od 30 zemalja.


Foto izvor: www.pixabay.com
Autor: MemoryCatcher

Za vrijeme Dubrovačkih ljetnih igara svi turisti mogu besplatno uživati u brojnim vrhunskim koncertima, predstavama, operama i koncertima klasične glazve.

Od svjetki poznatih umjetnika i satava koji su nastupali na Dubrovačkim ljetnim igrama izdvajamo: Svjetski poznati kvartet Los Romeros, megapopularni violinist Nigel Kennedy, Juilliard Ansamble, Monserrat Caballe...Festival svake godine započinje ispred palače Sponze u najpoznatijoj Dubrovačkoj ulici Stradun, a završava Spuštanjem festivalske zastave Libertas sa Orlandova stupa.