Najatraktivnije Hrvatske Plaže

14.10.2012.

Razvedene obala Hrvatskoga jadrana obiluje prekranim plažama koje mnogi svrstavaju u najljepše na svijetu. Uistinu bi bilo teško nabrojati sve te predivne plaže pa ćemo Vam danas predstaviti samo one najpopularnije, najatraktivnije i najljepše.

Razvedene obala Hrvatskoga jadrana obiluje prekranim plažama koje mnogi svrstavaju u najljepše na svijetu. Uistinu bi bilo teško nabrojati sve te predivne plaže pa ćemo Vam danas predstaviti samo one najpopularnije, najatraktivnije i najljepše.

1. Plaža Zlatni Rat - Bol (Otok Brač)

Najpoznatija Hrvatska plaža koja je ujedino i simbol Hrvatskoga turizma. Plaža je smještena u Bolu, na južnoj obali otoka Brača i ujedino je prirodni fenomen jer mijenja svoj oblik i položaj ovisno o vjetru koji puše.


Foto izvor: www.pixabay.com
Autor: restaz

2. Plaža  Zrće - Novalja

Jedna od najatraktivnijih plaža jadrana na kojoj zabava nikada ne prestaje. Krasi ju kristalno čisto i toplo mora te bogata ugostiteljska ponuda - brojne renomirane diskoteke poput Papaye, Aquariusa...

3. Plaža Sv. Ivan Lubenice - Otok Cres

Ova prekrasna skrovita i teško dostupna plaža zauzima nevjerojatno 13 mjesto na ljestvici pedeset najljepših plaža na svijetu. Da bi stigli do nje trena vam 40 minuta spuštanja i sat i dvadeset minuta penjanja natrag.

 4. Plaža Bačvice - Split

Kultna plaža najvećeg Hrvatskoga grada na Jadranu - Splita. Poznata je po igri “picigin” koju su osmislili Splićani.

5. Plaža Banja - Dubrovnik

Najpoznatija i najatraktivnija Dubrovačka plaža s fascinantnim pogledom na
stari grad Dubrovnik.

6. Plaža Vela Baška (Otok Krk)

Najpoznatija i najatraktivnija plaža Kvarnera smještena na otoku Krku u mjestu Baška.

7. Plaža Bonj - otok Hvar

Sa fascinantnim pogledom
na hvarske Paklene otoke najskuplja je Hrvatska plaža i jedna od 20 najljepših Europskih plaža.

8. Plaža Punta Rata - Brela

9. Plaža Uvala Zgribnica (Otok Krk)

Ova plaža idealna je za ljubavne parove, obiteljske odmore daleko od svih. Kristalno čisto more i prekrasni zalasci sunca upotpunit će uživanje u ovoj prekrasnoj skrovitoj plaži. Idealna za kupanje i surfanje zbog velikih vjetrova. Smještena je ispred hotel Mimosa i ima prekrasan pogled na Kvarner.

11. Plaža Čista - Otok Pag

Ova prekrasna pješčana plaža smještena je na otoku Pagu. Postoji naplata parkinga a do plaže se može stići automobilom, čamcem ili pješice.

12. Plaža uvala Veštar - Rovinj

Ova prekrasna 700 m duga plaža s kristalno čistim morem smjestila se svega 5 km od centra Rovinja. More je plitko te je radi toga idealna i za malu djecu.

13. Rajska plaža - Lopar (Rab)

Ova prekrasna pješčana plaža duga je 1.5 km i zasigurno je najljepša i najatraktivnija plaža otoka Raba. Zbog iznimno sitnog i kvalitetnog pjeska, kristalno čistoga i toploga mora s razlogm je dobila naziv rajska. Budići da je more plitko idealna je za obitelji s malom djecom ali i neplivače.

14. Plava plaža - Vodice

Najatraktivnija i najljepša plaža turističkoga središt - Vodice.  Duga je oko 4km i na njoj se nalaze brojni trendi kafići i barovi te je radi toga idealna i za noćni život do ranih jutarnjih sati. Također nudi bogatu ponudu sportskih sadržaja poput jedrenja, ronjenja, picigina... 

15. Plaža Slanica - Murter

Ova prekrasna plaža smjestila se na otoku Murteru u prekrasnoj uvali. Obilje okolnih kafića, restorana, sportsko-rekreativnih sadržaja zadovoljit će i najzahtjevnije.