Najbolje Hrvatske plaže za pse

6.11.2012.

Pregled najboljih plaža za pse u Hrvatskoj za sve one koji na godišnji odmor ne idu bez svoga ljubimca.

U Hrvatsku svake godine dolazi sve veći i veći broj turista koji sa sobom vode svoje kućne ljubimce - ponajviše pse. Prvo što ih zanima jest da privatni smještaj u koji odsjedaju imaju predviđeno mjesto za kućne ljubimce a odmoh potom najčešće pitaju da li postoji kakva plaža za pse (dog friendly) u blizni mjesta ili grada u kojem su odsjeli.

Situacija u Hrvatskoj što se tiče plaža za pse vrlo je loša. Sve najposjećenije i najatraktivnije plaže imaju istaknut znak zabrane dovođenja pasa jer nitko ne voli da se njegovo djete kupa u istoj vodi sa psom, zatim prskanje pasa... a i kazne su vrlo visoke i rigorozne ako vlasnika psa netko prijavi i uhvati ga policija. Ipak, nije baš sve tako crno, pa u moru predivnih Hrvatskih plaža postoje i one na kojima je dozvoljeno kupanje kućnog ljubimca, jer budimo pošteni - i njima je vruće te se i psi vole rashladiti u vodi za vrijeme nesnosnih vrućina.


Foto izvor: www.pixabay.com
Autor: Ginner_Q

U nastavku Vam donosimo popis službenih plaža za pse: plaža na otoku Cresu blizu kampa Kovačine, u Crikvenici plaža Podvorska, na otoku Murteru to je plaža Podvrške koja se nalazi bliz mjesta Murter, Odemo li u Istru to su plaže kampa Istra u Poreču, uvale Lone i Cuvi kod Rovinja, plaža na Punta kolovi  u blizini Opatije, U Rijeci kod stadiona kantrida te malo sjevernije par mirnih uvala u kojima je dozvoljeno kupanje psa, plaža Dražice i Koralj na otoku Krku, plaža Veli žal na otoku Lošinju, plaža Kijac u Njivicama, na otoku VIsu plaža Vartalac koja se nalazi pokraj turističkoga naselja Komiža, u Splitu se nalaze 4 plaže za pse od kojih je na nekima dozvoljeno kupanje psa samo iza 20h, te plaža i brojne uvale na otoku Mljetu. Ovih plaža u Hrvatskoj svake je godine sve više i više jer su lokalni mještani i domaćini prepoznali važnosti plaže za pse što nas raduje. Nadamo se da će u skoroj budućnosti svako veće mjesto i otok imati barem po jednu plažu za pse. Ovaj popis stalno se proširiva, te ćemo ga i mi konstantno dopunjavati kako budemo dobivali informacije s mora koja su to plaže još postale dog friendly. Nadamo se da smo Vam za sada barem malo pomogli i ukazali Vam koja to mjesta posjeduju plaže za pse.