Najpoznatije nudističke plaže u Hrvatskoj

1.5.2014.

Prema pisanju stranih medija nudistički raj u Hrvatskoj nalazi se na otoku Jerolimu unutar Paklenih otoka. Riječ je o plaži Kordovan koja se našla na trećem mjestu top liste najljepših neotkrivenih nudističkih plaža na svijetu.

Prema pisanju stranih medija nudistički raj u Hrvatskoj nalazi se na otoku Jerolimu unutar Paklenih otoka. Riječ je o plaži Kordovan koja se našla na trećem mjestu top liste najljepših neotkrivenih nudističkih plaža na svijetu. Gusta borova šuma, skrivena lokacija, kristalno čisto more i netaknuta priroda glavni su aduti ove rajske nudističke plaže. Čak i lokalni mještani nikad nisu čuli za ovu plažu. Ovo je definitivno najljepša FKK plaža u Hrvatkoj. >Hrvatska danas broji jedanaest naturističkih kampova od kojih je najveći, najstariji i najpoznatiji Koversada kod Vrsara. Krase ga brojne skrovite uvale i plaže od kojih je daleko najpopularnija velika pješčana plaža koja nosi epitet plaže s Plavom zastavom. Brojni popratni sportsko-rekreacijski sadržaji, kafići, restorani i trgovine zadovoljit će svačije želje i potrebe. Također postoji mogućnost najma ležaljki i suncobrana.


Foto izvor: www.pixabay.com
Autor: dimitrisvetsikas1969

Pješčana nudistička plaža Sahara na otoku Rabu predstavlja savršen spoj prirodnih kontrasta. Plavetnilo mora s jedne strane i bujno zelenilo s kopna idealna su kombinacija za opuštanje i kupanje bez ijedne krpice na sebi. Do plaže se stiže čamcem ili pješice. Na plaži se ne nalaze nikakvi popratni sadržaji. Postoji samo taxi brod koji po potrebi dovozi hranu, piće i voće.

Nudistička plaža i kamp Valalta pokraj Rovinja 2011. godine proglašeni su devetom najboljom nudističkom plažom na svijetu! Suvremeni kompleks sastoji se od pješčanih i šljunkovitih plaža te nudi popratne sadržaje koji će zadovoljiti i najzahtjevnije nudiste. Samo 9 km od Rovinja nalazi se još jedna nudistička plaža nagrađena Plavom zastavom. Riječ je o plaži Ladin Gaj smještenoj u prekrasnoj uvali pokraj Karigadora. Plaža je stjenovita, a more kristalno čisto. Bujna mediteranska vegetacija najbolja je prirodna zaštita od jakoga sunca. Plaža raspolaže raznim popratnim sadržajima (restoran, sportsko-rekreacijski sadržaji...).

U naselju Katoro, 2km od Umaga smjestila se nova prekrasna nudistička plaža koja nosi odličje plaže s Plavom zastavom. Riječ je o FKK plaži Sol Polynesia. Spustimo li se malo južnije do otoka Krka, pronaći ćemo novi moderni kamp i nudističku plažu Bunčuluka. Kamp krase brojni popratni sadržaji koji će zadovoljiti svačije potrebe. Na plaži se nalazi javni WC i tuševi. Na južnoj strani otoka Krka nalazi se još jedna prekrasna plaža rezervirana za naturiste.  Zove se Konobe i smjestila se u turističkom mjestu Punat. Krasi ju epitet plaže s Plavom zastavom što simbolizira čistoću mora i plaže. Restorani, kafići, dječja igrališta i rekreacijski sadržaji učinit će vaš godišnji odmor na ovoj plaži odmorom iz snova.

Plaža Iza Andrije najljepša je nudistička plaža na otoku Murteru. Najljepša FKK plaža na Makarskoj rivijeri svakako je plaža Nugal. Od ostalih nudističkih plaža koje se nalaze diljem našeg lijepog Jadrana svakako bismo izdvojili: nudističku plažu Paklina smještenu na otoku Braču, plažu Proizd na otoku Korčuli, plažu Lokrum i plažu Kovačine na otoku Cresu.

Na kraju članka samo bismo još objasnili značenje riječi FKK koje stoji gotovo na svakoj nudističkoj plaži. FKK („Frei Körper Kultur“) što u prijevodu znači „kultura slobodnog tijela“.