Crikvenica i okolica – što posjetiti i vidjeti – najveće turističke atrakcije!

14.6.2021.

Crikvenica je grad, rivijera i turističko središte sa više od 100 godina dugom turističkom tradicijom. Smještena je u Kvarnerskom zaljevu i predstavlja niz turističkih naselja (Selce, Dramalj, Crikvenica i Jadranovo) spojenih u jednu prekrasnu morsku rivijeru.

Rivijera je to gdje se morski zrak stapa sa svježim planinskim zrakom što je idealna kombinacija za sve koji imaju problema sa dišnim kanalima. Upravo radi toga, cijela Crikvenička rivijera poznata je po zdrastvenom turizmu. Odličan geoprometni položaj – blizna zračne luke na Krku i morske luke u Rijeci – te vrhunska cestovna i željeznička povezanost – zaslužni su za rani razvoj turizma u Crikvenici. Osim po zdravstvenom turizmu, Crikvenica i cijela rivijera poznati su i po brojnim turističkim atrakcijama, povijesnim znamenitostima, prekrasnim plažama i drugim aktivnostima s kojima ćete zasigurno ispuniti cijeli dan na godišnjem odmoru. Krenimo redom. Kada govorimo o povijesnim atrakcijama
Foto: Marino Klement, Turistička zajednica grada Crikvenice

Crikvenice treba izdvojiti: Pavlinski samostan čiji je utemeljitelj knez Nikola IV. Frankopan koji je samostan počeo graditi davne 1412. godine na ušću rijeke Dobračine. Muzej Grada Crikvenice – osnovan je 2008. godine i nalazi se u samom centru grada. U muzeju se nalaze brojni predmeti i zbirke koje dokumentiraju život Crikveničke rivijere od prapovijesti do danas. Tijekom ljetnih mjeseci u muzeju grada održavaju se brojne manifestacije, koncerti i izložbe. Kada govorimo o crkvama na ovom području, najstarija i najposebnija svakako je crkva Uznesenja Blažene Djevice Marije, treba istaknuti i crkvu Svetog Antuna i Svete Jelene


Foto: Andrea Grzicic, Turistička zajednica grada Crikvenice


Foto: Marino Klement, Turistička zajednica grada Crikvenice


Foto: Marino Klement, Turistička zajednica grada Crikvenice

Ako se udaljimo malo od povijesti, iduća atrakcija koja se nalazi u centru Crikvenice i koju turisti rado posjećuju je Aquariumu  - koji se sastoji od 30 bazena u kojima se nalazi preko 100 vrsta riba iz Jadranskoga mora te preko 50 vrsta tropskih riba.

Kada govorimo o plažama na crikveničkoj rivijeri, prvu koju bismo istaknuli, a najviše će razveseliti one koji na godišnji odmor sa sobom vode kućne ljubimce – je plaža "Podvorska" – najbolja plaža za pse na čitavom Jadranu. Ulaz na plažu je besplatan, a plaža raspolaže kafićem za pse, suncobranima, koševima za smeće i brojnim drugim sadržajma koji ju čine najopremljenijom plažom za pse. Iduća plaža koju bismo istaknuli je prekrasna pješčana plaža Poli Mora – koja se nalazi u Selcu. Idealna je za obitelji s malom djecom radi velike količine pijeska, toploga mora i dječjeg igrališta. U blizini plaže nalaze se brojni ugostiteljski objekti, hoteli, restorani i apartmani. Nadalje istaknuli bismo centralnu gradsku plažu i kupalište u Crikvenici. Plaža je uređena, ima prirodnoga hlada i veliko dječje igralište. U okolici plaže nalaze se brojni ugostiteljski objekti, restorani i barovi. Od ostalih plaža na Crikveničkoj rivijeri izdvajamo: plažu Rokan koja se nalazi u Selcu, plažu Balustrada koja se nalazi u Crikvenici, plažu Trstena koja se nalzi u Jadranovu, plažu International iz Crikvenice i plažu Polača iz Selca.


Foto:Turistička zajednica grada Crikvenice


Foto: Marino Klement, Turistička zajednica grada Crikvenice


Foto: Pointers, Turistička zajednica grada Crikvenice

Ljubitelji aktivnoga odmora, sporta i rekreacije na Crikveničkoj rivijeri pronaći će sve što im je potrebno u bilo koje doba godine. Tako možete uživati u biciklizmu, ronjenju, planinarenju, paraglidingu, ribolovu, tenisu, skijanju na vodi,jahanju na valovima ili pak vježbati na brojnim vježbalištima.


Foto:Turistička zajednica grada Crikvenice


Foto:Turistička zajednica grada Crikvenice


Foto:Turistička zajednica grada Crikvenice

Svi koji vole izlete iz Crikvenice se mogu uputiti i posjetiti neki od obližnjih otoka (Krk, Mali i Veli Lošinj, Cres, Rab i Goli otok). Organiziraju se i posjeti Nacionalnom parku Brijuni, Nacionalnom parku Plitivička Jezera i Nacionalnom parku Sjeverni Velebit. Možete se odlučiti i za izlet u park prirode Učka.

Gdje odsjesti u Crikvenici i okolici?
Crikvenička rivijera nudi bogatu ponudu hotela, hostela, kampova, kuća za odmor, pansiona i apartmana. Cijene su uistinu prihvatljive i prilagođene svačijem budžetu.  :)

Cijelo ljeto Crikvenica i okolica vrve ljetnim događanjima i manifestacijama. Naša preporuka je da posjetite jedan od teniskih turnira u Crikvenici, Primorske noći u SelcuGrand Prix Crikvenice.

Izvor svih fotografija: Turistička zajednica Grada Crikvenice, Crikvenica Riviera