Karneval u Rijeci – više od 100 godina tradicije!

4.2.2013.

Najveći karneval u Hrvata koji se svake godine održava u gradu Rijeci u doba karnevala, krajem siječnja i početkom veljače. Prvi Riječki karneval održan je davne 1892. Godine.

Najveći karneval u Hrvata koji se svake godine održava u gradu Rijeci u doba karnevala, krajem siječnja i početkom veljače. Prvi Riječki karneval održan je davne 1892. Godine. Tada su nastupile svega tri karnevalske skupine s nešto više od stotinjak sudionika. Danas je Riječki karneval jedan od najvećih i najprepoznatljivijih u svijetu. Broji preko 10 tisuća sudionika iz brojnih zemalja svijeta. Svake godine Riječki karneval posjeti više od 80 tisuća posjetitelja iz čitavoga svijeta!  Riječki karneval čine slijedeće manifestacije: karnevalske fešte, međunarodne karnevalske povorke, izbor kraljice Riječkog karnevala, karnevalski bal koji se svake godine održava u Guvernerovoj palači, karnevalski sportovi, koncerti i izložbe te dječje karnevalske igre.


Foto izvor: www.pixabay.com
Autor: seeseehundhund

Ove godine grad Rijeka slavi jubilarni, 30. međunarodni riječki karneval. Započeo je 17. siječnja i traje sve do 13. veljače 2013. godine. Osim uživo, riječki karneval možete pratiti i putem televizije ili interneta koristeći live streaming. Karneval simbolizira podizanja karnevalske zastave te predaja vlasti i ključeva grada od strane gradonačelnika Meštru Toniju koji ih čuva sve do završetka karnevala. Riječki karneval jedan je od najjačih turističkih aduta grada Rijeke. Predstavlja tradicionalnu kulturnu baštinu Republike Hrvatske ali i zabavnu, sportsku i kulturnu manifestaciju koje svake godine posjeti sve veći i veći broj kako domaćih tako i stranih gostiju. Ove godine predviđa se da će riječki karneval posjetiti više od 100 tisuća posjetitelja. Dovoljno dobra pozivnica svima koji se žele bar nakratko maskirati u nekoga drugoga i zaboraviti na životne probleme. Još uvijek stignete budući da sami vrhunac karnevala tek dolazi.Odličan geoprometni položaj grada rijeke, moderna autocesta, blizina velikih europskih gradova, zračne i morske luke te kvalitetna željeznička povezanost osigurala je gostima iz čitavoga svijeta lak i jednostavan dolazak. Brojni hoteli, apartmani, pansioni i sobe za iznajmljivanje osigurati će svima kvalitetan privatni smještaj. Sve detaljne informacije o riječkom karnevalu, kalendaru događanja i manifestacija možete pogledati na službenim stranicama Riječkog karnevala: www.rijecki-karneval.hr

Dobrodošli na riječki karneval: mjesto gdje zabava, pjesma i veselje nikada ne prestaje!