Najbolje plaže za kupanje u Zadru i okolici – top 10 najljepših!

31.3.2021.

Grad Zadar jedan je od najljepših mediteranskih gradova smještenih u samom srcu Jadrana. Odlična prometna povezanost, bogata kulturno povijesna ostavština, najljepši zalasci sunca na svijetu, prirodne ljepote, izrazito razvedena obala, brojni otoci i nacionalni parkovi koji ga okružuju s razlogom su ovaj grad prema čitateljima turističkoga portala European Best Destinations proglasili najpoželjnijom europskom destinacijom u 2016. godini.

U nastavku ćemo Vam predstaviti top 10 najljepših i najboljih plaža za kupanje koje grad Zadar i okolica imaju u ponudi.

1. Plaža Sakarun – Dugi Otok – najljepša je plaža smještena u neposrednoj blizini Zadra. Krasi je bijelo kamenje i pijesak  te tirkizno more. Plaža je duga 800 metara i izrazito je plitka. Upravo radi toga more je jako toplo što je idealno za djecu i obiteljske odmore. Uz samu plažu nalazi se beach bar i restoran. Ukoliko iz Zadra planirate posjetiti najljepšu plažu zadarskoga arhipelaga, savjetujemo Vam jednodnevni izlet brodom. Brod kreće u jutarnjim satima. Imate 4 sata vremena da se kupate i uživate u čarima plaže Sakarun. Nakon toga u popodnevnim satima brod Vas vraća natrag u Zadar. Cijena izleta za odrasle iznosi 340,00 kn dok će djeca do 6 godina kartu platiti 50,00 kn.


Photo: Turistička zajednica Dugi otok

2. Pješčana Ninska laguna – kilometri pijeska i uvala udaljeni su od Zadra 15-ak kilometara. Najpoznatija plaža ninske lagune svakako je Kraljičina plaža duga 3 kilometra. Travel Channel ovu je plažu uvrstio u jednu od najljepših plaža na svijetu! Parkovi za djecu, tobogani, plitko i toplo more pravi su magnet za obitelji s malom djecom. Na Kraljičinoj plaži možete unajmiti suncobran i ležaljku. Na plaži postoje tuševi, kabine za presvlačenje i WC. U pozadini plaže nalaze se brojni ugostiteljski objekti gdje možete utažiti glad i žeđ.


Foto: Turistička zajednica grada Nina

Foto: Turistička zajednica grada Nina


Foto: Turistička zajednica grada Nina


Foto: Turistička zajednica grada Nina


Foto: Turistička zajednica grada Nina


Foto: Turistička zajednica grada Nina


Foto: Turistička zajednica grada Nina


Foto: Turistička zajednica grada Nina


Foto: Turistička zajednica grada Nina3. Plaža Zaton
– nositeljica plave zastave (simbol kvalitete sadržaja i čistoće mora i okoliša) udaljena je od Zadra 14 kilometara. Plaža je kombinacija pijeska i šljunka te je  duga 1,5 kilometar. Dječji zabavni ledenjak, dječje igralište, slastičarnica i palačinkarnica idealna su kombinacija uz plitko i toplo more za najmlađe uzraste. Odrasli posjetitelji željni aktivnoga odmora mogu uživati u odbojci na pijesku, parasailingu, jedrenju te vožnjama na pedalinama i bananama. Plaža Zaton ima osiguran pristup u more i za osobe sa invaliditetom. Od ostalih sadržaja plaža nudi mogućnost najma ležaljki, suncobrana, vanjske tuševe, WC, kabine za presvlačenje, štand s opremom za more te sportsku trgovinu. U pozadini plaže nalaze se brojni ugostiteljski objekti.4. Pješčana plaža Planjka – smještena je u Staroj Novalji na otoku Pagu, 75 kilometara od grada Zadra. Jedna od najuređenijih plaža na Jadranu nositeljica je i plave zastave zbog vrhunske turističke ponude, kristalno čistoga mora i uređenoga okoliša. Toplo more, pijesak, tobogan i ljuljačke u vodi pravi su mamac za obitelji s malom djecom. Plažu okružuju brojni ugostiteljski objekti. Ljubitelji aktivnoga odmora mogu uživati u jedrenju, ronjenju i odbojci na pijesku.5. Pješčana plaža Ljubač – udaljena je od centra Zadra svega 15-ak minuta vožnje automobilom. Plaža je idealna za sve ljubitelje mira, tišine, pijeska, toploga i plitkoga mora. Na plažu Ljubač možete povesti i svoga kućnoga ljubimca. Plaža raspolaže prirodnim hladom i parkingom.

6. Plaža Kolovare – najljepša plaža u gradu Zadru udaljena svega 500 metara od samoga centra. I na ovoj plaži se viori plava zastava od 2014. godine. Plaža Kolovare nudi visoke standarde turizma i popratnih sadržaja te je prilagođena svim uzrastima pa i osobama sa invaliditetom. Plaža raspolaže prirodnim hladom. Na plaži postoje spasilačke službe, javni WC, kabine za presvlačenje, tuševi i brojni ugostiteljski objetki. Na plaži možete unajmiti suncobran i ležaljku. Veliko dječje igralište zadovoljiti će sve potrebe klinaca. Odrasli mogu zaigrati mali nogomet i odbojku na pijesku.7. Plaža Dječji raj, Sukošan – udaljena je od Zadra svega 12-ak kilometara. Toplo i plitko more te pjeskovito dno pravi su raj za djecu. Djeca mogu uživati i u malenom Aqua parku i dječjem igralištu. Plaža raspolaže vanjkim tuševima, kabinama za presvlačenje i prilazom u more za osobe sa invaliditetom. Brojni kafići i restorani u pozadini plaže idealna su lokacija nakon cjelodnevnog kupanja i igranja picigina.

8. Plaža Dražica - Biograd na Moru – prekrasna obiteljska plaža udaljena je od Zadra 30-ak kilometara. Visoka kvaliteta turističkih sadržaja (kabine za presvlačenje, suncobrani, ležaljke, WC-i, tuševi, uređena dječja igrališta, zabavni park, Iceberg, mogućnost uživanja u parasailingu, skijanju na vodi, ronjenju, tenisu, odbojci na pijesku, malom nogometu, vožnji na bananama i tubama, brojni ugostiteljski objekti...) osigurali su da se na ovoj plaži još od 2006. godine viori plava zastava. U pozadini plaže nalazi se gusta borova šuma koja ljeti daje mirisni prirodni hlad. Plaža također ima uređen prilaz za osobe sa invaliditetom.9. Plaža Borik – još jedna omiljena plaža Zadrana na kojoj se viori plava zastava. Udaljena je 4 kilometra od centra grada. Plaža je vrhunski uređena i opremljena svim turističkim sadržajima i atrakcijama. Vrhunski restorani, kristalno čisto i toplo more, prekrasni parkovi za djecu, tobogani, čarobani zalasci sunca i kafići pravi su mamac za sve posjetitelje.

10. Plaža Zrće – najpoznatija party plaža u Hrvata smjestila se 70-ak kilometara od grada Zadra na otoku Pagu. Najbolji svjetski DJ-i svake godine se pobrinu da luda zabava na ovoj plaži nikada ne prestaje. Aquarius, Papaya i Noa Beach najpopularniji su klubovi na plaži. Na plaži Zrće također se viori plava zastava koja simbolizira kvalitetu i čistoću mora i plaže, ali i vrhunsku turističku ponudu. Oni najhrabriji odlučiti će se Bungee jumping koji se nalazi u sklopu plaže. Idealna je destinacija za sve mlade koji vole tulumariti po cijeli dan i noć.Ukoliko se odlučite svoj idući godišnji odmor provesti u zadarskom arhipelagu, ovdje možete pronaći bogatu ponudu privatnoga smještaja. Nemojte plaćati skupe agencijske provizije. Javite se vlasniku apartmana direktno i uštedite nešto love za obilazak nacionalnih parkova, otoka, kulturno-povijesnih znamenitosti... :)

Veliko Hvala turističkoj zajednici grada Nina na prekrasnim fotografijama jedne od najljepših plaža na svijetu - Kraljičine plaže!