Najljepše plaže u Fažani

2.12.2021.

Fažana je maleno turističko mjesto smješteno na zapadnoj obali najvećeg hrvatskog poluotoka, Istre. Ovaj životopisni mali gradić nalazi se u neposrednoj blizini Pule, koja je udaljena samo 8 kilometara, a najpoznatiji je po svojoj luci, mjestu polaska za obližnji Nacionalni park Brijune – kojega mnogi nazivaju pravim malim rajem na Zemlji.

Budući da su šetnice i staze jako dobro uređene Fažana i njezina okolica pravo su mjesto za bicikliste i šetače, ali i sve one koji vole uživati u čarobnoj i netaknutoj prirodi. Kristalno čisto more, lijepo uređene plaže i predivni zalasci sunca dovoljan su razlog da posjetite Fažanu i uživate u ljepotama njezinih plaža. Ovo su 4 najpoznatije i najpopularnije:


Photo: Igor Zirojevic

Plaža Dječje igralište – šljunčana plaža smještena u ulici Aleja maslina, s predivnim stablima maslina i borova, na južnoj strani grada. Najpopularnija je među obiteljima s malom djecom, jer je svojim brojnim aktivnostima i sadržajima namijenjena djeci i najmlađoj populaciji. Osim za malu djecu, idealna je za neplivače i starije osobe, zbog  vrlo blagog ulaska u more. Jedan dio plaže prilagođen je i osobama s invaliditetom, jer sadrži potrebnu infrastrukturu koja im olakšava pristup plaži. Opremljena je vanjskim tuševima i kabinama za presvlačenje, a možete iznajmiti ležaljke i suncobrane. Dok se djeca igraju na igralištu, odrasli mogu zaigrati odbojku na pijesku. Osvježenje potražite u obližnjem beach i caffe baru ili probajte neke od specijaliteta u obližnjem restoranu.

Plaža Fažana sjever – šljunčana plaža koja ima i manji betonski dio smještena je na sjevernoj strani Fažane, a od centra grada udaljena je samo 200 metara. Dugačka je oko 300 metara i ima predivan pogled na Nacionalni park Brijune. Idealna je za djecu i osobe s invaliditetom, jer ima pristupačan ulazak u more. Uz samu plažu nalazi se prekrasna šetnica i biciklistička staza „Antonia Smareglia“. Opremljena je vanjskim tuševima, te postoji mogućnost najma ležaljki i suncobrana. Osvježiti se možete u nekoliko ugostiteljskih objekata, od kojih je najpoznatiji beach bar Chupacabra.

Plaža Kampa Pineta – duga šljunčana plaža smještena u ljetovališnom i turističkom kompleksu Kamp Pineta iz kojeg se pruža predivan pogled na Brijunsko otočje. Udaljena je samo 2 kilometra od Fažane, a okružena je gustom borovom šumom koja pruža ugodan hlad tijekom ljetnih vrućina. Na plaži postoje vanjski tuševi i kabine za presvlačenje, kao i brojni ugostiteljski objekti, poput kafića, restorana i zalogajnice gdje se možete osvježiti i kvalitetno pojesti. Dok se djeca igraju na dječjem igralištu i kupaju u kristalno čistom moru, odrasli mogu zaigrati odbojku na pijesku, mini golf i košarku.

Plaža San Lorenzo – smještena je u samom centru Fažane, pokraj rive, te je zbog toga jedna od najpoznatijih i najposjećenijih plaža u Fažani. Plaža je šljunčana, prostrana i lijepo uređena s blagim ulazom u more. Zbog raznovrsnog sadržaja kojima je opremljena pogodna je za sve uzraste. Opremljena je vanjskim tuševima, a možete iznajmiti ležaljke i suncobrane. Nakon kupanja i sunčanja osvježiti se možete u obližnjem baru i restoranu s vrhunskom ponudom jela i pića.

Ukoliko ste zainteresirani za posjet Fažani i NP Brijuni, na ovom linku: https://www.mojsmjestaj.hr/hrvatska/istra/fazana  imate popis apartmana i privatnoga smještaja iz Fažane. Javite se vlasniku apartmana direktno putem kontakt obrasca i izbjegnite plaćanje skupih agencijski provizija. Sačuvajte si lovu za odlazak na Brijune. :)