Otok Brač – 10 najljepših plaža

17.2.2021.

Jedan od najljepših i najsunčanijih otoka u Hrvatskoj – otok Brač svake godine posjeti na tisuće turista iz čitavoga svijeta. Do Brača se najlakše stiže trajektnom linijom iz Splita. Potebno je 45 minuta vožnje i već ste na otoku Braču. Cijena trajekta za osobni automobil do 5 metara iznosi 124 kn u jednom smjeru + 28 kn svaka odrasla osoba.

Brač obiluje prirodnim ljepotama, kristalno čistim morem i prekrasnim plažama. Ukoliko se ove sezone odlučite godišnji odmor provesti na Braču, u nastavku možete pročitati koje su to najljepše plaže za kupanje ukoliko godišnji odmor provodite s obitelji, koja je najbolja plaža za kupanje u dvoje, a koja plaža je pak najbolja za ljubitelje aktivnoga odmora.Otok Brač – 10 najljepših plaža

1.Plaža Zlatni rat, Bol – simbolizira jednu od najljepših plaža u Hrvatskoj i šire. Kada netko spomene otok Brač ili plaže u Hrvatskoj, odmah Vam je u očima vizura ove jedinstvene šljunčane plaže unikatnoga oblika. Zbog velikoga utjecaja morskih struja i vjetra sami vrh plaže mijenja svoj oblik i na taj način ovu plažu čini još unikatnijom. Ova rajska plaža i simbol hrvatskoga turizma kada zapuše vjetar postaje pravi raj za surfere iz čitavoga svijeta. Zbog iznimne čistoće i kvalitete mora te brojnih popratnih sadržaja (kafić, restoran, tuševi, prirodan hlad, parking...) ova plaža nosi epitet plaže s Plavom zastavom. Svjetski poznata turistička platforma Big 7 Travel kreirao je popih 50 najljepših plaža na svijetu. Zlatni rat proglašen je najljepšom!


Foto: TZ Bol


Foto: TZ Bol


Foto: TZ Bol


Foto: TZ Bol

2.Pješčana plaža Lovrečina
– smjestila se u dubokoj uvali okruženoj prirodnom hladom u malenom turističkom naselju Postira na otoku Braču. Zbog iznimno toploga i plitkoga mora plaža je idealna za malu djecu. U pozadini plaže nalazi se kafić i restoran. Do plaže se lako stiže automobilom. Plaža posjeduje parking i sportsko igralište.

3. Plaža Paklina – predstavlja jednu od najljepših nudističkih plaža na otoku. Udaljena je 10-ak minuta pješice od plaže Zlatni rat.  Plaža je kombinacija šljunka i stijena. Na plaži nema ugostiteljskih objekata. Plažu okružuje prirodna hladovina drveća.4. Plaža Murvica – prekrasna životopisna plaža okružena mirisnim borovima koji u ljetnim danima pružaju prirodan hlad. Plaža je smještena u malenom mjestu Murvica nekoliko kilometara od Bola. S plaže se pruža čaroban pogled na Otok Hvar. Plaža Murvica idealna je za sve ljubitelje mira i tišine. Do plaže se najlakše stiže pješice spuštajući se niz nizbrdicu. Na plaži nema ugostiteljskih objekata pa si ponesite hranu i piće.

5. Plaža Bijaka – smjestila se u malenom turističkom naselju Milna na otoku Braču. Zbog pjeskovitoga dna pogodna je za obiteljska ljetovanja s malom djecom. Plaža posjeduje prirodan hlad. U pozadini plaže nalaze se brojni ugostiteljski objekti. Plaža raspolaže tuševima te nudi najam ležaljki. Do plaže se lako stiže automobilom.

6. Plaže u Uvali Osibova – predstavljaju jedinstven spoj kristalno čistoga i tirkiznog mora s jedne strane te netaknute prirode s druge strane. Plaže u uvali idealne su za sve ljubitelje mira i tišine. Uvala Osibova smjestila se u neposrednoj blizini Milne. Uvala je vrlo popularna i među brojnim nautičarima koji plove duž čitavoga otoka. Uvala Osibova nudi bogatu ponudu apartmana i privatnoga smještaja. 

7. Plaža Borak, Bol – smjestila se na pola puta između centra Bola i plaže Zlatni rat. Plaža Borak nudi brojne sadržaje i zanimacije. Ovdje možete roniti i surfati jer na plaži postoje škole za ronjenje i surfanje. Također možete zaigrati odbojku na pijesku, unajmiti bicikli i pedaline, ali i uživati u brojnim drugim vodenim sportovima. Plaža nudi najam suncobrana i ležaljki. U pozadini plaže nalazi se veliki istoimeni restoran s prekrasnom terasom s koje se pruža fascinantan pogled na more.

8. Plaža Banj – još jedna prekrasna šljunčano-pješčana plaža smještena u neposrednoj blizini turističkog naselja Supetar. More je izrazito toplo i idealno za malu djecu budući da je plaža zaštićena od udara vjetra. Na plaža se nalazi vodeni tobogan i Aquapark što će Vaše klince učiniti još sretnijim. U pozadini plaže nalazi se mirisna borova šuma koja pruža idealno utočište od jakoga ljetnoga sunca. Plaža nudi najam suncobrana i ležaljki. Uz plažu je odbojkaško igralište gdje možete zaigrati odbojku i potrošiti koju kaloriju. Uz plažu se nalazi restoran i trgovina s namirnicama.9. Plaža Lučica – Sutivan - nosi naziv i obiteljska plaža budući da je zbog toploga, izrazito čistoga i plitkoga mora idealna za obiteljske odmore s malom djecom. Plaža je kombinacija finoga šljunka i stijena te ima označenu zonu za kupanje. U pozadini plaže nalazi se restoran i kafić gdje se možete okrijepiti nakon kupanja ili ronjenja. Plaža nudi najam kajaka i kanua te mogućnost jederenja na dasci za sve ljubitelje aktivnoga godišnjega odmora. Na plaži postoje tuševi.10. Plaža Potočine, Bol – idealno mjesto za sve ljubitelje tirkiznoga mora s jedne strane i mirisnih borova s druge strane. Plaža je šljunčana i duga je 200 metara. Na plaži postoji kafić gdje možete popiti hladan sok i kavu. More je izrazito čisto i plitko što je idealna kombinacija za obitelji s malom djecom. S plaže se pruža čaroban pogled na Hvar i jednu od najljepših plaža na svijetu – Zlatni rat.Povoljnu ponudu apartmana na otoku Braču možete pronaći na ovom linku: https://www.mojsmjestaj.hr/hrvatska/srednja-dalmacija