Otok Cres – najljepše plaže za kupanje

8.3.2021.

Otok Cres najveći je jadranski otok  smješten u Kvarnerskom zaljevu pokraj otoka Krka. Do Cresa se najlakše dođe trajektom s otoka Krka ili Istre. Netaknuta i divlja priroda, iznimna čistoća zraka i mora, nekoliko vegetacijskih zona, skrovite plaže i uvale, bogata kulturno povijesna baština, Vransko jezero – najveće jezero u Hrvatskoj i brojne druge ljepote i raznolikosti na ovaj otok privlače goste željne aktivnoga odmora, mira i privatnosti.

Sama činjenica da je otok Cres krenuo s turizmom još davne 1845. godine i tako postao otok s najdužom tradicijom bavljenja turizmom govori o prirodnim fenomenima ovoga otoka koji savršeno dobro djeluju na ljudski um i ljudsko tijelo. Na Cresu čovjek sve brige ostavi iza sebe i uživa u netaknutoj prirodi i čistoći. Poznata je uzrečica ”No stress on Cres” koja je u potpunosti točna. :) U nastavku pogledajte koje su to najljepše i najpoznatije plaže gdje se možete okupati kada jednom posjetite ovaj otok netaknute prirode.1. Plaža Sv. Ivan, Lubenice
– bijela šljunčana plaža koja se nalazi na skoro svakoj razglednici i brošuri otoka Cresa. Poznati časopis Bild ovu plažu proglasio je 15-tom najljepšom plažom na svijetu! Plaža je smještena podno strme litice u malenom mjestašcu Lubenice. Plaža je skrovita, do nje se jako teško dolazi, ali upravo je ta skrovitost, netaknuta i mirisna priroda čini posebnom. Ako idete pješice na ovu plažu trebati će Vam 40-ak minuta spuštanja niz strmu liticu. Savjetujemo da sa sobom imate tenisice ako dolazite pješke na ovu plažu. Drugi način dolaska na ovu životopisnu plažu je brodom s morske strane. Na ovoj najromantičnijoj plaži otoka Cresa nema ugostiteljskih objekata stoga sa sobom morate ponijeti dovoljno tekućine i hrane. Plaža Lubenice idealna je za sve ljubitelje privatnosti i osame. Prepustite se mirisu prirode i zvukovima valova.2. Plaža Kovačine Cres – zbog iznimne čistoće mora i plaže i popratnih turističkih sadržaja, jedina je plaža na Cresu na kojoj se s ponosom viori Plava zastava. Animacijski centar za djecu, čisto, toplo i plitko more, aqua park i dječje igralište idealan je poziv za obiteljski godišnji odmor s malom djecom. Na plaži postoji i odbojkaško igralište za odrasle te mogućnost najma tuba i banana za vožnju po vodi. Za najhrabrije tu je i parasailing. Do plaže se lako dođe automobilom, pješke ili biciklom. U pozadini plaže nalazi se parking za automobile, restoran i kafić. U blizini plaže Kovačine nalazi se i plaža za pse. Na plaži postoji ulaz namijenjen osobama sa invaliditetom.3. Plaža Mali bok, Orlec – idilična i usamljena plaža smještena u kamenoj uvali daleko od očiju javnosti. Do plaže se može samo pješice strmim stazicama. Sama plaža je šljunčana, a karakteriziraju je visoke litice koje ujedino služe kao prirodni hlad po ljeti. More je kristalno čisto i toplo. Na plaži nema turističkih sadržaja te sa sobom morate ponijeti piće i hranu. Idealno je mjesto za sve romantičare i pustolove željne privatnosti i netaknute prirode.4. Plaža Valun  - prekrasna šljunčana plaža smještena u malenom ribarskom naselju Valun na otoku Cresu. Gusta borova šuma, restoran, kafić i trgovina idealna su kombinacija za cjelodnevno uživanje na ovoj plaži.

5. Plaža Slatina – prekrasna “Dog friendly” plaža smještena u malenom naselju Martinščica na kojoj možete uživati zajedno sa svojim kućnim ljubimcem. Mjesto za kupanje pasa mora se održavati čistim i urednim. Plaža nudi mogućnost najma suncobrana i ležaljki. Plaža je lako dostupna autom, biciklom ili pješice. Animatori za djecu, kabine za presvlačenje, dječje igralište i toplo more idealna su kombinacija za djecu i obiteljske odmore na ovoj plaži.6. Plaža Pod Beli – ova lijepo uređena šljunčana plaža smjestila se u malenom mjestašcu na otoku Cresu zvanom Beli – odmah uz malenu lučicu. More je kristalno čisto, toplo i ograđeno. Plaža raspolaže brojnim popratnim sadržajima kao što su kabine za presvlačenje, javni WC, mogućnost najma suncobrana i ležaljki te mogućnost najma kajaka i supova. U neposrednoj blizini plaže nalazi se kafić, restoran i trgovina. Oni najhrabriji željni avanture okušati će se u zip-line-u iznad mora!Tražite li kvalitetan apartman na otoku Cresu, kliknite ovdje i pronađite idealan smještaj za Vas i Vašu obitelj.