Zadar proglašen najpoželjnijom europskom destinacijom u 2016. godini!

11.2.2016.

Početak 2016. godine započeo je kao iz snova za Zadar, ali i cijelu Hrvatsku. Popularni i renomirani internetski portal European Best Destinations (EBD) proglasio je Zadar najpoželjnijom europskom destinacijom u 2016. godini!

Početak 2016. godine započeo je kao iz snova za Zadar, ali i cijelu Hrvatsku. Popularni i renomirani internetski portal European Best Destinations (EBD) proglasio je Zadar najpoželjnijom europskom destinacijom u 2016. godini! Glasanje je trajalo tri tjedna, a konkurencija je bila žestoka. Pobijediti Rim, Beč, Pariz, Atenu, Milan, Prag... e za to moraš imati jake turističke adute, a Zadar ih itekako ima! Napomenimo da je u samom izboru sudjelovalo gotovo 300 tisuća čitatelja portala European Best Destiantions.


Foto izvor: www.pixabay.com
Autor: IvanVuksa
Sjetimo se samo velikana filmske umjetnosti Alfred Hitchcock-a koji je davne 1964. godine boraveći u Zadru izjavio slijedeće: "Zalazak Sunca u Zadru najljepši je na svijetu i neusporedivo je ljepši od onog u Key Westu na Floridi." Osim po najljepšim zalascima sunca, Zadar je poznat i po jedinstvenom spoju tradicije, povijesti (zdanja koja datiraju još iz doba starih Rimljana poput Foruma koji predstavlja omiljeno okupljalište Zadrana i turista iz čitavoga svijeta), ali i modernih vremena. Moderni restorani, koncerti na otvorenim pozornicama, najljepše plaže, kristalno čisto more, sigurnost koju sam grad pruža, turističke atrakcije poput morskih orgulja i pozdrava suncu, s razlogom su ovaj biser Jadrana svrstali na prvo mjesto najpoželjnije eurospke destinacije u Europi.

Ukoliko se i Vi odlučite ove godine posjetiti Zadar, kvalitetnu i vrlo povoljnu ponudu smještaja
možete pronaći ovdje: http://www.mojsmjestaj.hr/hrvatska/sjeverna-dalmacija/zadar