Noćni život u Hrvatskoj

30.4.2014.

Od davnina je Hrvatska poznata po svojim prirodnim ljepotama, nacionalnim parkovima, netaknutom prirodom, kristalno čistim morem i najljepšim zalascima sunca na svijetu.

Od davnina je Hrvatska poznata po svojim prirodnim ljepotama, nacionalnim parkovima, netaknutom prirodom, kristalno čistim morem i najljepšim zalascima sunca na svijetu. Ipak, u današnjim vremenima to nije dovoljno kako bi Hrvatska kao turistički orijentirana zemlja privlačila iz godine u godinu sve veći broj stranih turista. Sve je više populacije svih životnih dobi koji se na godišnjem odmoru pored kupanja i sunčanja žele ludo zabaviti, plesati, uživati u koncertima i brojnim drugim manifestacijama. Upravo radi toga u Hrvatskoj su u nekoliko zadnjih godina kao gljive poslije kiše „nikli“ najsuvremeniji disko klubovi, lounge barovi, ljetne pozornice, koncertne dvorane koje svake godine privlače sve veći broj događanja, festivala i koncerata u kojima sudjeluju najveća pjevačka i DJ imena današnjice.


Foto izvor: www.pixabay.com
Autor: Unsplash

Nije bitno da li u Hrvatsku dolazite ljeti ili zimi, ludi provod na najvišoj razini do ranih jutarnjih sati vam je zagarantiran! Krenut ćemo od ljeta kada u Hrvatsku pristiže najviše turista radi po mnogima naljepšega mora i otoka na svijetu. Gdje je najluđa zabava na Jadranu? Pa to već i ptice na grani znaju! Svi putevi najluđih tuluma vode na otok Pag i čuvenu plažu Zrće koja je postala jedna od najpopularnijih plaža na svijetu kada su razuzdani tulumi u pitanju. Najpoznatiji klubovi svakako su Papaya, Aquarius i klub Noa.

Malo južnije od otoka Paga nalazi se nova „Hrvatska Ibiza“ – Vodice! Najsuvremeniji noćni barovi poput Haciende, Hookah barova te cocktail bar i disko klub Opium. Krenete li još južnije stići ćete do „najlipšeg grada na svitu“ – Splita. Pored brojnih partija, tuluma i manifestacija koje se odvijaju na ljetnim pozornicama pod vedrim nebom, istaknuli bi i neke od najmodernijih klubova današnjice poput Lounge Bar/ Disco Club Imperium, InBOX bar, O’HARA music club i Vanilla club. Ovdje zabava i ludi ritam nikada ne prestaje. Spustimo li se još južnije čeka nas biser Jadrana Dubrovnik. Iako bi mnogi pomislili kako ovdje čovjek može uživati samo u razgledavanju kulturno-povijesnih znamenitosti, Dubrovnik je danas postao suvremeni grad moderne zabave i tuluma do ranih jutarnjih sati. Svakako treba istaknuti klub Revelin smješten u istoimenoj povijesnoj tvrđavi, ali i moderni Latino Club Fuego.


Foto izvor: www.pixabay.com
Autor: stux

Svjetska elita najradije ljetuje i tulumari na otoku Hvaru. Najpopularniji i najelitniji klub za noćni provod svakako je noćni klub Carpe Diem te koktel bar Nautica. Treba također spomenuti i mega popularni disko klub Aurora koji se nalazi u malom turističkom mjestu Primošten. Svake godine ovaj klub posjete najveća DJ imena današnjice. Ljubitelji dobroga rocka najbolje svirke uživo pronaći će u Rijeci. Svakako posjetite klub Uljanik koji predstavlja epicentar rock kulture, ali i River pub koji slovi kao jedan od najljepših pubova u Hrvatskoj. Rijeka kao glavni grad Kvarnera osim dobrog rocka i svirki uživo može ponuditi i najmodernije disko barove u kojima zabava i partiji nikada ne prestaju. Svakako posjetite Mystique club, Hemingway lounge bar, Phanas pub i klub La noche. Od ostalih hit klubova koji se nalaze u Istri i Kvarneru svakako posjetite Pacino Beach bar koji se nalazi u Puli i kojeg mnogi nazivaju istarsko Zrće, Baracuda bar u kojem se organiziraju najbolji beach partiji na ovim prostorima te lounge club Jimmy Woo i GoldFish beach bar koji se nalaze u Umagu.


Foto izvor: www.pixabay.com
Autor: Pexels

Ništa burnije i zabavnije nije niti u unutrašnjosti Hrvatske. Najviše zabave odvija se u metropoli. Zateknete li se u Zagrebu svakako posjetite neke od najmodernijih disko klubova i barova poput kluba Gallery koji slovi kao jedan od najbolje uređenih klubova u Hrvatskoj. Genijalna unutrašnjost remek je djelo poznatoga dekoratera interijera Miguel Cancio Martin. Treba također istaknuti i veliki kompleks Green Gold Club Bar & Restaurant koji u sebi sadrži šest klubova u jednom: Habana, Green Gold Club, 1st coffee, Hit Club, Aussie bar i Al Metro. Smješten je u samom centru grada Zagreba i danas predstavlja okupljalište zlatne mladeži. Obavezno posjetite i Hemingway bar, Lemon bar & club, KHALA lounge & wine bar te novootvoreni restaurant & night club Madison.

Odvede li vas put malo sjevernije do Varaždina svakako posjetite Maraschino bar te Mea Culpa Lounge & Cocktail bar. Ludi provod vam je zagarantiran. Također bismo istaknuli Špancirfest i Barokne večeri koje se svake godine održavaju u Varaždinu.

Slavonija također pruža bogat noćni život u suvremenim noćnim barovima. Zateknete li se u Osijeku svakako posjetite kultni osječki klub Tufna koji se nalazi u Tvrđi, klub Harem, Cocktail barKA smješten na brodu usidrenom na desnoj obali Drave, Matrix club te Old Bridge Pub. Treba istaknuti i dane piva koji se svake godine održavaju u Osijeku i privlače veliki broj bendova koji na otvorenim ljetnim pozornicama održavaju koncerte za pamćenje!

Ni Slavonski Brod ne zaostaje puno za Osijekom kada govorimo o noćnom životu. Obavezno posjetite novootvoreni Sens Bar, Navigator, Alfa club te noćni klub Cezar. Također bi istaknuli i motorijadu koja se svake godine održava u Slavonskom Brodu. Traje 3 dana i predstavlja jedno od najvećih okupljališta bajkera iz svih krajeva. Brojni koncerti na otvorenim ljetnim pozornicama zadovoljit će svačije ukuse.

Iz svega navedenoga dolazimo do zaključka kako Hrvatska više nije samo zemlja nevjerojatnih prirodnih ljepota i kristalno čistog Jadrana. Ovdje zabava traje svaki dan cijele godine!