Upoznaj Hrvatsku

Dubrovnik – što posjetiti i vidjeti: 10 najvećih turističkih atrakcija!

26.5.2021.

„Biser Jadrana „ i jedna od najljepših turističkih destinacija na svijetu može se pohvaliti obiljem turističkih atrakcija koje svake godine u ovaj grad privuku više od milijun posjetitelja iz cijeloga svijeta. Grad smješten na samom jugu Hrvatske podno brda Srđ, omeđen povijesnim zidinama i spomenicima kulture uvršten je na UNESCO - vu listu Svjetske baštine još 1979. godine.

7 Najljepših i najposjećenijih plaža u Istri

19.5.2021.

Poluotok Istra duž svoje prekrasne i duge obale nudi veliki broj prekrasnih plaža koje svake godine posjećuje na stotine tisuća turista iz Hrvatske i čitavoga svijeta. Odličan geoprometni položaj poluotoka smještenoga u samom srcu Europe, blizina zračnih luka te dobra cestovna povezanost zaslužna su za brz i jednostavan dolazak turista iz okolice i čitavoga svijeta u ovaj hrvatski komadić raja.

Split – što posjetiti i vidjeti: Najveće turističke atrakcije i znamenitosti

13.5.2021.

Jedan od najpoznatijih gradova na čitavome Mediteranu koji nosi nadimak „najlipši grad na svitu“  svojom bogatom poviješću, prekrasnim plažama, prirodnim ljepotama i brojnim drugim turističkim atrakcijama svake godine privlači na milijune posjetitelja iz regije i čitavoga svijeta. Nije bez razloga rimski car Dioklecijan izabrao upravo Split kao lokaciju gdje će graditi svoj ljetnikovac.

Poluotok Pelješac – 10 najljepših plaža za kupanje

6.5.2021.

Poluotok Pelješac drugi je najveći poluotok u Hrvatskoj smješten na samom jugu hrvatskoga Jadrana. Ovaj slikoviti poluotok krase grebeni, vinogradi, maslinici i borova šuma s jedne strane te kristalno čisto i tirkizno more s druge strane.  Može li ljepši spoj? :)

TOP 10 najljepših plaža za kupanje na Korčuli

9.4.2021.

Otok Korčula drugi je najnaseljeniji otok u Hrvatskoj smješten u Dubrovačko-neretvanskoj županiji. Na otoku Korčuli nalazi se rodna kuća velikoga istraživača i putnika Marka Pola. Osim po bogatoj povijesti, Korčula je poznata i po gustoj šumi koja ju prekriva, kristalno čistim morem, viteškim igrama, pješačkim i biciklističkim stazama te vinskim turama.


Turističke atrakcije Istre – evo što posjetiti i vidjeti

6.4.2021.

Najmanji grad na svijetu, čuveni spoj mora i kopna, bogata kulturno-povijesna baština (Eufrazijeva bazilika i rimski amfiteatar u Puli), prekrasne plaže i šetnjice, nacionalni parkovi i parkovi prirode, jame, slapovi te bogata gastronomska i enološka ponuda najveći poluotok u Hrvatskoj čine uistinu jedinstvenim i posebnim.

Najbolje plaže za kupanje u Zadru i okolici – top 10 najljepših!

31.3.2021.

Grad Zadar jedan je od najljepših mediteranskih gradova smještenih u samom srcu Jadrana. Odlična prometna povezanost, bogata kulturno povijesna ostavština, najljepši zalasci sunca na svijetu, prirodne ljepote, izrazito razvedena obala, brojni otoci i nacionalni parkovi koji ga okružuju s razlogom su ovaj grad prema čitateljima turističkoga portala European Best Destinations proglasili najpoželjnijom europskom destinacijom u 2016. godini.