Upoznaj Hrvatsku

Pula – Što posjetiti i vidjeti – 10 najvećih turističkih atrakcija

7.7.2021.

Pula je najveći grad Istarskog poluotoka koji predstavlja jedinstven spoj tri tisuće godina stare povijesti s jedne strane i modernog načina življenja te netaknute prirode s druge strane. Samo u Puli možete vidjeti Amfiteatar u kojem su se odigravale gladijatorske borbe i „Svjetleće divove“ – velike dizalice u sklopu pulskog brodogradilišta koje se noću pale, mijenjaju boju i tako čine modernu turističku atrakciju grada.


Rijeka – 10 najvećih turističkih atrakcija!

29.6.2021.

Rijeka je treći grad po veličini i najveća morska luka u Hrvatskoj. Godine 2020. Rijeka postaje Europska prijestolnica kulture. Veliko je to priznanje za ovaj prekrasni povijesni, ali u isto vrijeme trendi grad koji svake godine posjeti veliki broj turista iz čitavoga svijeta.

Otok Korčula – najveće turističke atrakcije – evo što posjetiti i vidjeti

17.6.2021.

Otok Marka Pola i drugi najnaseljeniji otok u Hrvatskoj smjestio se u Južnoj Dalmaciji, točnije u Dubrovačko-neretvanskoj županiji. Bogata kulturno povijesna baština (katedrale, muzeji, kule, trgovi, kuća Marka Pola...), iznimna prirodna ljepota (kristalno čisto more, najljepše plaže na Jadranu, čarobne uvale, razvedena obala...) te odlična mediteranska klima sa više od 2700 sunčanih sati na godinu učinile su ovaj otok jednim od najposjećenijih otoka na Jadranu.

Dubrovnik – što posjetiti i vidjeti: 10 najvećih turističkih atrakcija!

26.5.2021.

„Biser Jadrana „ i jedna od najljepših turističkih destinacija na svijetu može se pohvaliti obiljem turističkih atrakcija koje svake godine u ovaj grad privuku više od milijun posjetitelja iz cijeloga svijeta. Grad smješten na samom jugu Hrvatske podno brda Srđ, omeđen povijesnim zidinama i spomenicima kulture uvršten je na UNESCO - vu listu Svjetske baštine još 1979. godine.

7 Najljepših i najposjećenijih plaža u Istri

19.5.2021.

Poluotok Istra duž svoje prekrasne i duge obale nudi veliki broj prekrasnih plaža koje svake godine posjećuje na stotine tisuća turista iz Hrvatske i čitavoga svijeta. Odličan geoprometni položaj poluotoka smještenoga u samom srcu Europe, blizina zračnih luka te dobra cestovna povezanost zaslužna su za brz i jednostavan dolazak turista iz okolice i čitavoga svijeta u ovaj hrvatski komadić raja.